Szép estét!
Kedves zsoltzsolt!
A MEGFEJTÉS:
W. S.: A teljesség fele---- A forrás (első rész) "Szembe fordított tükrök"
A kávét forrón és keserűn cukor nélkül szeretem!!!!!!!
Egyébként nem minden véleményeddel értek egyet!
Én is gyógypedagógusként dolgozom nagy csoportos ovisoktól egészen XII. osztályig. Előtte tanítottam alsóban is felsőben is,és mellesleg nyelvtanár is vagyok.
Abban igazad van, hogy sok diszes gyereket az okt-i rendszerünk tett ilyenné.
Abban is, hogy segítenünk kell nekik.
DE szerintem próbáljunk minél több tanulási módszert, stratégiát megmutatni, megtanítani nekik, hisz elsősorban abban tudunk nekik segíteni hogy megmutatjuk, azt hogy hogyan tanuljanak, hogyan lehetnek a kudarcaik ellenére -más területen SIKERESEBBEK-, hogyan tudjuk megkönnyíteni a dolgukat , hogyha már nagyobbacskák lesznek, akkor ha nem is tudnak helyesen írni, de azért tudjanak otthon maguktól, önállóan tanulni!!!
Szerintem kellenek a látványos, manipulatív órák--nem kirakatnak, nem nyílt napnak, nem az igazgatónak, hanem magának a gyereknek!!!
Én úgy érzem a fejlesztéseim sikeresebbek akkor, ha színesebbek: ha minél többféleképpen tudunk megközelíteni egyes témákat, ha azért szeretnek a gyerekek Éva nénihez járni, "mert ott jó, és kipróbálhatom magamat és sikereket érhetek el, nem csak kudarcokat!" / Egy gyermek véleménye egy iskolai munkájában!!).
Természetesen vannak olyan dolgok amiket nekik is tudni kell, mint pl. a szorzó, de én a tanulás megkönnyítéseként használom a sorokat!
Felsőben és a gimis órákon is próbálom színesíteni a dolgokat (önismereti tesztekkel), de ott azért sokszor van szárazabb, unalmasabb óra---Itt nem Éva néni vagyok, hanem "az Írónő"--megkérdezték tőlük, hogy miért neveznek így, a válasz: Mert vannak olyan órák, ahol szinte csak írnunk kell

!!!
Eddigi fejlesztésem legnagyobb sikere az egyik XII. gyermekem, aki előérettségizett történelemből és NÉGYEST kapott, annak ellenére, hogy diszes és SNI A-s !
De tényleg igazad van, hisz én is találkoztam rossz, szinte használhatatlan fejlesztőnek mondott kiadvánnyal!
És a "józanparasztiész" nagyon fontos!!!
Egy idézet nekem is eszembe jutott ugyanebből a W.S műből:
Mihelyt okosabb vagy bárkinél: ostobább vagy mindenkinél.
Hogy okosabb legyen, ezt jogosan csak a mester teheti, aki”okosabb”-ságából eredő ostobaságával tisztában van s akinek részéről a tanítás alázat: a hallgató bölcset alárendeli a beszélő bolondnak.
Remélem nem sértettelek meg!!!!
Üdv mindenkinek!