Eltűnődve üldögéltem itt laptopom előtt és érdeklődve böngészgettem a világhálót és megint kedvenc honlapomra tévedtem. És itt minő meglepetés újabb fórum hozzászólások születtek!! Nosza, rajta!! - kiáltottam fel magamban, megnézem!!
Törtem is fejem, na nem sokat, vagyis dolgoztattam szürke állományomat és igen, rá kellet dööbenjek, hogy Nellinek igaza van!!
Vagyis nekem
Idézem a törvényt is:
1993.évi LXXIX. tv. a közoktatásról, 121. § (28) - részlet -:
28. sajátos nevelési igényű neveléshez és oktatáshoz szükséges feltételek: a gyermek, tanuló külön óvodai neveléséhez, illetve iskolai neveléséhez és oktatásához, a sajátos nevelési igény típusának és súlyosságának megfelelő gyógypedagógus, konduktor foglalkoztatása, a neveléshez és oktatáshoz szükséges speciális tanterv, tankönyv és más segédletek; magánoktatáshoz, integrált óvodai neveléshez, iskolai neveléshez és oktatáshoz, a fejlesztő felkészítéshez, az illetékes szakértői bizottság által meghatározottak szerinti foglalkozáshoz szükséges szakirányú végzettségű gyógypedagógus foglalkoztatása; a foglalkozásokhoz szükséges speciális tanterv, tankönyv, valamint speciális gyógyászati és technikai eszközök; a gyermek, tanuló részére a szakértői és rehabilitációs bizottság által meghatározott szakmai szolgáltatások biztosítása;
Na ennyi
ja nem (hisz ez nemelég igényes
Miután idéztem ide a megfelelő törvényi hivatkozást, így segítve a kollégák munkáját, kezeim leveszem a billentyűzetről és távozom.
Az Isten áldjon Mindenkit!
Zsolt
(ámen)D