Szem dominanciájának átszoktatása

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
katka_37

Szem dominanciájának átszoktatása

Hozzászólás Szerző: katka_37 »

Kedves Szakértők.
Mint lelkes és aggodó anyuka irok most. Kislányom jövőre megy iskolába, és voltunk egy felmérésen. Ott megállapította a fejlesztő pedagógus a dominenciákat. kéz jobb, láb jobb, szem bal, fül nem egyértelmű. (bal kézzel sem olyan ügyetlen, de azért jobbal ügyesebb minden, szerinte valamikor át lett szoktatva - megjegyzem nem mi (szülők) illetve én is láttam rajta sokáig, hogy nem tudja eldönteni, melyik kezét használja. Mára egyértelműen a jobb alakult ki, de sokáig mondta hogy azért rajzol a jobbal, mert az ügyesebb. - nem tudom, ki mondta ezt neki anno)
Amit kérdezni szeretnék, a felmérésen azt tanácsolták nekünk a szakember, hogy a kezet már ne, de a többi dominanciát, próbáljuk átszoktatni. Szemet, úgy, hogy naponta kis időre lekötöm a bal szemét, fülét, hogy jobb oldalról olvassak neki mesét.
Elsőnek nekem ez jónak tünt, aztán elbizonytalanodtam, az ovodában a fejlesztő pedagógust megkérdeztem, és ő azt mondta, semmiféleképen ne csináljuk ezt.
Most örlődök, két vélemény között. Mára már az utobbi állásfoglalás felé húzok. Szeretném, ha megosztanák velem a véleményeiket. Mit tegyek.

köszönöm a válaszokat.
Katka
Zsuzsi

Re: Szem dominanciájának átszoktatása

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Kedves Anyuka!

Szerintem sem kell, sőt nem is szabad megbolygatni az adottságokat. Ha csak magamból indulok ki, jobb kezes vagyok, de a jobb fülemmel csak hallok, de nem értem a hallottakat gyerekkorom óta, egy betegség miatt. Soha nem volt ebből tanulási problémám. Az, hogy a páros szervek közül melyik a domináns, az én gyerekkoromban még téma sem volt (kivéve, hogy a balkezességet elvetették :( ), mégis felnőttünk. Nem gondolom, hogy a mai gyerekek mások. :)
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Katka!

Békén kell hagyni azt a gyereket! Nem kell szoktatgatni.
Tanítványaim között akadt és akad sok keresztezett dominanciás gyerek és semmi bajuk. Van köztük kiváló tanuló is.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

A szoktatgatásról jut eszembe: mekkora üzlet lenne már pl. az arabokat átszoktatni, hogy balról jobbra írjanak meg olvassanak! :lol: Mert szerintünk úgy a helyes :lol: :lol: :lol:
Válasz küldése