munkaidő, átsorolás

szobi

munkaidő, átsorolás

Hozzászólás Szerző: szobi »

Sziasztok!
Jelenleg óvónőként dolgozom. Óvodapedagógusi diplomám és gyógypedagógusi/Tanulásban akadályozottak szakon végeztem/diplomám van. Az idén óvodánkban két autista gyereket kell fejleszteni és az ált. iskolába is heti 4 órában kell SNI gyerekeket fejleszteni, mellette óvónő is maradok.
Mennyi lesz így a munkaidőm vagy ez már túlórának számít? Milyen fizetési kategóriba kell kerülnöm? Nekem is jár a gyp. pótlék?
lildikó

Re: munkaidő, átsorolás

Hozzászólás Szerző: lildikó »

Sziasztok!
Gyógypedagógus vagyok, normál általános iskolában foglalkozom, tulajdonképpen minden olyan gyermekkel akinek valamilyen tanulási problémája van. (tan. ak., SNI, BTM)
Érdekel, hogy vajon mennyi a kötelező óraszámom? Az iskolánkban én vagyok egyedül gyógypedagógus és 24 a heti kötelező óraszámom, ami talán a fejlesztő pedagógusokra vonatkozik. 1 óra órakedvezményt kapok, így 23 a ténylegesen ledolgozott óráim száma, ami úgy gondolom, hogy a legtöbb a tantestületben.
Egyébként az iskola vezetése és a kollegáim is támogatják a munkámat, ebben az egy dologban érzem úgy, hogy talán ez félreértelmezés lehet.
Köszönöm a választ előre is! :) lildikó
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Nézzétek át ezt a linket!
viewtopic.php?f=7&t=1046
Az óraszámok, pótlékok itt vannak tárgyalva.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Szilvi

Hozzászólás Szerző: Szilvi »

Sziasztok!
Szilvi vagyok, és szükségem lenne segítségre integrált bölcsődei korai fejlesztés területén. Részmunkaidős (fél állás) vagyok, most kezdtem.
Melyik törvény vonatkozik rám munkaidő szempontjából? Én a 2006. évi LXXI. törvényt mondtam, de a vezetőnő szerint rám más vonatkozik/vonatkozhat. ?
(olvastam itt is, mondták nekem mások is, hogy a teljes munkaidős gyógypedagógus 21 órát van a gyerekekkel, félállás az 10 és fél óra, nekem jelenleg 11 van a szerződésemen, de a vezetőnő nem biztos abban, hogy az én esetemben is így kell kiszámolni, én meg nem tudom). Milyen nyomtatványokat kell vezetni? Írtátok másik fórumon a Tü. 356 és Tü. 357, de nem tudom, hogy ugyanezeket kell korain is? Olvastam, hogy csoportos napló vezetése javasolt, és a TKVSz és RB kéri év végén a Tü. 352-t is.
Van olyan szabály, hogy milyen fejlesztési eszközöknek kell kötelezően meglenni?
Segítségeteket előre is köszönöm: Szilvi
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kedves Szilvi!
Részmunkaidőről akkor beszélünk, ha a teljes munkaidőnél rövidebb munkaidőben dolgozunk, illetve dolgoztatunk.
A munkaidővel arányosan kell számolni a bért, szabadság azonban ugyanannyi jár, mint teljes munkaidőben

Nagyon fontos, hogy részmunkaidős foglalkoztatásnál a munkaszerződésben a részmunkaidőt kifejezetten ki kell kötni. Bele kell tehát írni a munkaszerződésbe, hogy a munkáltató részmunkaidőben alkalmazza a dolgozót, és meg kell jelölni a részmunkaidő mértékét is (pl. napi 4 vagy 6 óra, heti húsz, vagy harminc óra). Ami szintén fontos, hogy a napi munkaidő főszabályként négy óránál rövidebb nem lehet, kivéve a részmunkát. Ilyenkor ugyanis a felek akár abban is megállapodhatnak, hogy az alkalmazott naponta csak két 2 órát dolgozik, vagy egyik nap 2 órára, másik nap, pedig mondjuk 4, vagy 6 órára jön dolgozni.
Forrás:
http://systemmedia.hu/index.php/cikk/13 ... ugyeljunk-

A nyomtatványokhoz nem tudok szólni, ill. utána kell néznem, fejből nem tudom a számát. Talán valaki akad közben és megírja, míg utána nézek.
Fejlesztési eszköz a gyerekekhez igazodik, hogy mire van szükség, igény.
Gabi

Szilvi

Kedves Gabi!

Köszönöm szépen a választ.
20 órában vagyok részmunkaidős, ugyanúgy, mint a pszichológus. Neki 16 órát kell a gyerekekkel lennie. Nekem mindenki azt mondja, hogy nekem ez a szám 10 és fél óra. A vezetőnő meg úgy gondolja, hogy mivel a bölcsi nem közoktatási tv. hanem gyermekvédelmi tv. alá esik, talán más vonatkozik a gyerekekkel töltendő óraszám tekintetében rám. Többen azt mondták nekem, h ilyen esetben is a közoktatási tv-t kell rám alkalmazni, de én nem tudtam őt erről meggyőzni. :)
A többi segítséget is köszönöm!
Szia: Szilvi
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kedves Szilvi!
A bölcsődei dolgozókra valóban nem a közoktatási tv tartozik. Viszont Te pedagógiai munkát végzel, így rád a ktv.vonatkozik. A részmunkaidő pedig megállapodás kérdése. Én is úgy dolgozom. Az igazgatóval megbeszéltük heti hány órában leszek.
Sajnos a nyomtatványt nem találom így nem tudom a számát megadni. De szerintem a Tü. 356-357-et nyugodtan lehet tölteni, az is dokumentum, ha vezetve van. Volt olyan iskola, ahol a korai fejlesztő betétívet töltötték és nem szólt senki.
Gabi

Szilvi

Kedves Gabi!
Köszi, hogy foglalkoztál a kérdéseimmel. :) Mi is arra jutottunk, hogy ezeket a nyomtatványokat fogjuk vezetni (korábbi fórumokat olvasgatva, erről az oldalról). Sikerült a netről letölteni, de ezeket lehet sokszorosítani, vagy tényleg csak a nyomtatványostól megrendelt eredeti lapok a jók?
Szia: Szilvi
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kedves Szilvi!
Lehet sokszorosítani, de tudok küldeni géppel kitölthetőt is. Magán üzenetbe adj e-mail címet. Külívet viszont venni kell, bár azt is néha másolok :oops:
Gabi

sanyi168

Hozzászólás Szerző: sanyi168 »

Sziasztok!
Magamnak is az óraszámmal ill. annak emelésével gyűlt meg a bajom. Gyógypedagógusként már ez a 6. tanévem, amelyben BTMN ill. SNI-s tanulókat fejlesztek ill. rehabilitálok. Ebből az első 3 évet egy általános iskolában (szakszolgálat munkatársaként az iskolába kihelyezve), az utóbbiakat egy szakiskolában végzem. Két hete, november elején közölték, hogy edddig tévesen volt megállapítva a kötelező óraszámom, mert az nem 21, hanem 24. Mi egy megyei fenntartású szakiskola vagyunk így hívtam a fenntartót, hogy mire hivatkozva változtatott. Azt közölték, hogy ők kihasználtak egy kiskaput, mert a törvény rendelkezik a fejlesztőpedagógusok óraszámával (24), a gyógypedagógusokkal akik szegregált iskolában tanítanak (21), és gyógypedagógusokkal akik szakszolgálat keretein belül dolgoznak (21). Ők csak kihasználták a kiskaput. Én is megnézten a linkeket, amit ajánlottatok, de tényleg nincs megemlítve (legalábbis én sem találtam) az a gyógypedagógus akit az iskola alkalmaz többségi iskolában. Jogosan jártak el? Ha nem feltennétek a törvényt amire hivatkozhatok. 79 BTM ill. SNI-s gyereket fejlesztek. Aki ilyet végez az tudja milyen irdatlan munka, hogy a rehabnaplók naprakészek legyenek, a távozókat, érkezőket besoroljuk. Nem hiányzott még az óra szám emelés is. Főleg úgy, hogy közben rámsózták a tanulói étkezés nyilvántartását, rendelések, csekkek, számlák kezelését is. Az indok a szokásos. Belefér a negyven órában. Plussz pénz nem jár érte, csak hetente 4-6 óra melót igényel. s tegyem ezt úgy, hogy nincs fénymásolópapír, a nyomtatóból kifogyott a tinta. Mindíg szinte lesepernek, he ezt megemlítem, hogy már rég megrendeltük, de még nem küldték. Pontosabban ebben a tanévben még nem küldtek irodaszereket. Hogyan dolgozzunk így? Egyre többet követelnek, s közben a követelt munkákhoz nem biztosítják a minimális feltételeket sem. Kis túlzással ez olyan, ha a buszvezetőt elküldenénk a járatára busz nélkűl. Lassan a végsőkig elkeserít ez a helyzet.
Válasz küldése