diszgráfia

szeági

diszgráfia

Hozzászólás Szerző: szeági »

Kedves Kollégák!
Ti mit tennétek 3. ill.6. osztályos tanítványaitokkal, akiknek szinte teljesen olvashatatlan a folyóírása? Se sortartás, se felismerhető betűkötés. Most jöttek iskolánkba, nem nálunk kezdtek.A Nevtan.-os szakvéleményük szerint: írásuk diszgráfiás elemet tartalmaz???
Várom az ötleteket
Ági
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: diszgráfia

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Ági!
Nev.Tannal felvenni a kapcsolatot akihez tartoztok és kérni őket, hogy irányítsák át a Rehab. bizottsághoz, akik megállapítják a diszgráfiát. Addig pedig szakember fejlessze a tanulókat. Ne a tanítók és tanárok korrepetáljanak fejlesztés címszó alatt! Ha van gyp-s az lenne a legjobb, ha a foglalkozásokat ő tartaná.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Kedves Ági!

Amíg a szakértőis vizsgálatot intézitek, addig is tudtok segíteni a gyerekeknek. Első lépésben Gabi tanácsait kövessétek, ez a gyógypedagógiai oldal. A tanórákon történő lehetséges megsegítési módokról éppen a minap írtam az egyik topicban, ezt most csak linkelem. Az ne zavarjon, hogy egy matektanárt szólítottam meg, az általam leírtak minden tantárgyra érvényesek.

viewtopic.php?f=15&t=209&start=70

Annyival egészíteném még ki, hogy az írásbeli munkáikat ne osztályozzátok, ill. ahogy kiveszem a szavaidból, azok értékelhetetlenek. Ha a kollégák elég rugalmasak, a 6.-osnak meg lehet engedni, hogy a munkái egy részét számítógépen írja, így kiderül pl., hogy tud-e fogalmazni.
Selena

diszgráfia

Hozzászólás Szerző: Selena »

Sziasztok,
a tanacsotokat szeretnem kerni: a fiam nyolc eves elmult, balkezes es szerintem diszgrafias vagy enyhen diszgrafias lehet. Mar 2010 novembereben jeleztem a tanitonojenek ezt, de O ugy gondolta, hogy meg ezt meg korai lenne kijelenteni es meg varjunk. Most marcius van es a fiamnal hatvanyozottan jelentkeznek az irasbeliseg (betuk, ekezetek kihagyasa,tukoriras bizonyos betuknel pl. E,Z ) es a szovegertes problematikaja. A fiam is el van keseredve es azt mondja, hogy O rossz tanulo es hogy hulye , meg hogy meg fog bukni stb... En pedig meg probalom pozitiv iranya terelni a gondolatait es sokat gyakorolni vele , de nem mukodik elegge hatekonyan. - Erdekes, hogy matekbol meg csillagos 5-oket kap.-
Mit tegyek? Legyek erelyesebb es koveteljem ki a vizsgalatot? Nem szeretnem, ha onhibajan kivul sorozatos kudarcok ernek.
Koszonettel
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Selena!

Nem kell kikövetelni,hiszen a nevelési tanácsadók működése elsősorban önkéntességi alapon működik, vagyis főként szülői, ill. a nagykorú fiatal (ma már elég sok 18 évesnél idősebb van a középsikolákban) kéréseken alapul.
Vagyis vedd fel a telefont és hívd fel körzetetekben lévő nevelési tanácsadót és kérj egy vizsgálatot.
Ez valami rossz tévhit még mindig - sajnos - , hogy a nevelési tanácsadóba csak az iskolán keresztül vezet az út.
Válasz küldése