20 éves gyógypedagógus munkaviszonnyal, precíz, lelkiismeretes munkával a hátam mögött úgy alakult az életem, hogy másik településre költöztem. A tavalyi tanévre egy éves munkaszerződést kaptam egy többségi általános iskolában. Azonban erre a tanévre már nem tudtak alkalmazni. Itt kezdődött a kálváriám. A nyáron már munkanélküli voltam, ősszel pedig félállásban kezdtem dolgozni-egy éves munkaszerződéssel- egy másik általános iskolában. Két hét után az önkormányzat visszavonta a munkaviszonyomat arra hivatkozva, hogy x évig nem nyithatnak új státuszt, valamilyen kötelezettségük miatt. Azt hittem, ilyesmi nem történhet, de tévedtem. Most újra munkanélküli vagyok, de heti 2 napot dolgozom megbízási szerződéssel. Ennek számos, számomra hátrányos következménye van. Amikor ezzel kapcsolatban érdeklődtem, mindenki máshová irányított, egyszerűen nem kaptam egyértelmű és legalább két helyen összecsengő információt. Hetente kell megkötni a szerződést és heti két alkalommal megjelenni a munkaügyi kp.-ban. Megalázó, méltatlan helyzet, pedig csak dolgozni szeretnék.....
Kérlek Benneteket, segítsetek nekem, hátha jár még valaki hasonló cipőben rajtam kívül. Pontosan milyen jogi, munkaügyi hátrányai vannak, ha megbízási szerződéssel foglalkoztatják az embert úgy, hogy közben nincs máshol sem munkaviszonya?
Az egészben az a leginkább elszomorító, hogy mindenhol az integrációt emlegetik, a gyerekek már ott vannak a többségi általános iskolákban, kellene a jól képzett gyógypedagógus, de finanszírozni sehol sem tudják-vagy nem akarják- a bérünket. Hová lett a józan ész és a gyerekek érdeke? A gyógypedagógus társadalom megbecsüléséről nem is merek szót ejteni....
Mérhetetlenül elkeseredett vagyok............