Van nekem egy édes, okos, nagyon értelmes kicsi fiam, aki most másodikos, és tulajdonképpen minden rendben lenne vele, de nagyon nehezen megy neki még mindig az olvasás, szinte kínszenvedés, ha el kell olvasson egy hosszabb szöveget, borzalmas a helyesírása, és az írásképe is, és úgy látom, egyre jobban zavarja a többi tárgy elsajátításában is, hogy nehezebben boldogul az írással, olvasással, mint a többiek. Az összes többi tárgyból minden rendben, ami érdekli, abból egészen kimagaslóan képes teljesíteni, feltéve, hogy van elég ideje, türelme elolvasni az ehhez szükséges dolgokat. Matek dolgozata például sikerült nagyon furcsán még tavaly amiatt, hogy szerintem nem tudott olyan tempóban olvasni, mint a többiek, amíg eljutott, hibátlan volt, a végére viszont, majd a felére nem maradt ideje, a szöveges feladatokat nem tudta olyan gyorsan megcsinálni, mint a többiek, és nem azért, mert a feladatot nem értette, matek versenyre jár...
Szóval arra gondoltam, lehet, hogy esetleg mégis diszlexiás lehet, vagy valami más lehet a háttérben, és azért megy neki nehezebben a dolog, de az is lehet, hogy egyszerűen ezek a pórias földi dolgok nem érdeklik, és lusta megtanulni rendesen az alapvető dolgokat. Szakember szemmel ez nyilván egyértelmű lehet, vagy legalábbis egyértelműbb, mint nekem. Oviban, iskola előtt nem szűrték ki semmilyen szempontból, azt mondták, tökéletesen iskolaérett, szuper gyerek!
A tanulás viszont rendkívül sok küzdelemmel jár időnként, különösen, ha olvasás is szerepel a napi penzumban, ezért nagyon örülnék, ha tudnék neki segíteni, úgyhogy ha valaki tud módot rá, és van kedve megosztani velem, hogyan, nagyon örülnék neki, szívesen várok minden jótanácsot!
Köszönöm előre is!
Picúr