Sziasztok!
Kisfiam, aki szeptemberben tölti a 7. életévét hiperkinetikus magatartászavarral élő normál intelektusú gyerek. (F90.10).
A szakértői bizottság diagnózisa F 80.90.Nem meghatározott zavar a beszéd és a nyelvi fejlődésének. Jelenleg heti 4 órában kap fejlesztéseket az oviban, ebben benne van a logopédia is. Bár az itthoni gyakorlásokból és a füzeteiben végzett feladatokból inkább a logopédiára fektett nagyobb hangsúlyt a fejlesztő pedagógus.
Nagy gondog okoz a beiskolázása, amiben teljesen tanácstalan vagyok...! Sokan javasolják a Waldorf-ot...
Ebben kérném a tanácsotokat, segítségeteket: létezik-e olyan iskola, aki befogadja és ELFOGADJA az ilyen gyerekeket? (a kisegítő iskolát kivéve),(ja és Borsodban élünk!) ugyanis az ovinál is a hármadikat "fogyasztjuk" és itt úgy nézett ki, hogy minden rendben van a gyerek is szeret idejárni, de a szülők aláírásokat kezdtek el gyűjteni, hogy a "kiségítő oviban van a helye az ilyen gyereknek!"
Segítségeteket, tanácsotokat előre is köszönöm!
Judit
Aktivitás figyelemzavar
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Re: Aktivitás figyelemzavar
Szia Judit!
Veszprém megyében vagyok, így csak tanácsolni tudom, hogy keresd fel azt a Nev.tant, ahol vizsgálták a fiadat. Biztosan tudnak segíteni abban, hol fogadják. Kell lennie náluk egy listának.
Lehet, hogy jó a Waldorf, én személy szerint nem vagyok kibékülve vele.
Aztán előfordulhat, hogy nálatok meg beválik.
Veszprém megyében vagyok, így csak tanácsolni tudom, hogy keresd fel azt a Nev.tant, ahol vizsgálták a fiadat. Biztosan tudnak segíteni abban, hol fogadják. Kell lennie náluk egy listának.
Lehet, hogy jó a Waldorf, én személy szerint nem vagyok kibékülve vele.
Aztán előfordulhat, hogy nálatok meg beválik.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
Csapó Judit
Szia Gabi!
A Nev.tan sajnos nem foglalkozott velünk, "csak minnél hamarabb legyünk túl ezen a gyereken is" címszóval azt az iskolát javasolta, ahol közép-, és súlyosan fogyatékos gyerekek járnak. Ide nem szeretném adni, mert nem az IQ-val van a probléma.
A Waldorf módszerével én sem vagyok kibékülve, főleg a nyílt nap után..., ezért teljes a kétségbeesésem...
Mindenesetre KÖSZI
Judit
A Nev.tan sajnos nem foglalkozott velünk, "csak minnél hamarabb legyünk túl ezen a gyereken is" címszóval azt az iskolát javasolta, ahol közép-, és súlyosan fogyatékos gyerekek járnak. Ide nem szeretném adni, mert nem az IQ-val van a probléma.
A Waldorf módszerével én sem vagyok kibékülve, főleg a nyílt nap után..., ezért teljes a kétségbeesésem...
Mindenesetre KÖSZI
Judit
-
zsoltzsolt
Szia Judit!
Ajánlom olvasd végi az előző Fórumot, Az SNI-sek továbbtanulási lehetőségei, ott kapsz választ. Nem mindenre, de kapsz.
Ja és itt és most is megjegyzem, ha bizottság bekódolt a gyereket, akkor valószínűleg a következő kontrollvizsgálatot is ők fogják. És ilyenkor a nevelési tanácsadó NEM kompetens!!
Ennek ellenére én ilyenkor körbenézek, hogy mik a lehetőségek és megpróbálok segíteni, tanácsot adni.
Kérdezd meg a város vagy a megyei önkormányzat oktatási osztályát is felhívni, hogy milyen intézmények vannak a közeletekben.
uff
Ajánlom olvasd végi az előző Fórumot, Az SNI-sek továbbtanulási lehetőségei, ott kapsz választ. Nem mindenre, de kapsz.
Ja és itt és most is megjegyzem, ha bizottság bekódolt a gyereket, akkor valószínűleg a következő kontrollvizsgálatot is ők fogják. És ilyenkor a nevelési tanácsadó NEM kompetens!!
Ennek ellenére én ilyenkor körbenézek, hogy mik a lehetőségek és megpróbálok segíteni, tanácsot adni.
Kérdezd meg a város vagy a megyei önkormányzat oktatási osztályát is felhívni, hogy milyen intézmények vannak a közeletekben.
uff
-
Erika33
Szia! Az én fiamnak ugyanez a betegsége. A poklot végig jártuk már. Menjetek el a Tanulási Képességeket Vizsgáló Bizottsághoz. Ide a Nev Tan által tudsz eljutni. Ragaszkodj hozzá, hogy elküldjenek. Ezen kívül a Vadaskerti Alapítvány is sokat segít. A fiam már 10 éves, iskolát kell váltanunk. Asperger szindrómás és hiperkinetikus.
-
Panni
Szia Erika33!
Egy észrezételt szeretnék a hozzá szólásodhoz írni, és elnézést a kukacoskodásért. Amint írod Asperger és hiperkinetikus a gyermeked, akkor nem ugyan az a probléma nála mint a Judit gyermekének. Mert a te egyik BNO kódodnak akkor F 84.5- nek kell lenni. Ne adjunk már félreértésekre okot. Mert így számomra elolvasva a BNO kód alapján két különböző problémát jelöltetek meg, holot lehet, hogy valóban ugyan az a tünet, és ugyan azzal a problémával küzködtök. De a kód egy részben mást jelöl.
Panni
Egy észrezételt szeretnék a hozzá szólásodhoz írni, és elnézést a kukacoskodásért. Amint írod Asperger és hiperkinetikus a gyermeked, akkor nem ugyan az a probléma nála mint a Judit gyermekének. Mert a te egyik BNO kódodnak akkor F 84.5- nek kell lenni. Ne adjunk már félreértésekre okot. Mert így számomra elolvasva a BNO kód alapján két különböző problémát jelöltetek meg, holot lehet, hogy valóban ugyan az a tünet, és ugyan azzal a problémával küzködtök. De a kód egy részben mást jelöl.
Panni