ki lehet gyógypedagógus

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
viditko

ki lehet gyógypedagógus

Hozzászólás Szerző: viditko »

Segitséget szeretnék kérni .Ez egy jogi kérdés sok a gyógypedagógus(túl sok).4 db diplomás gyógypedagógus ,1 fejlesztő .Kérdésem lenne.Ki lehet gyógypedagógus ?A mi esetünkben az igazgató szereint az is ,aki 1992 elött már (végzettség nélkül,jelenleg is csak tanító diplomával)gyógypedagógusként dolgozott?
Engem beiskoláztak .Elvégeztem.Megszünt a tagozat ,ott dolgoztam gyógypedagógus szerződésel.Utánna feleségem fejlesztő
munkakörébe helyeztek el (ő is diplomás gyógypedagógus, jövöre jön vissza),szerződést nem irattak alá,még ez idáig sem.A gyógypedagógusnak 21 órája van, a fejlesztőnek 24 .24 órával dolgoztam múlt évben,szereződésmódosítás nélkül.Más képzetlen a helyemen.Jogos ez?Ki lehet gyógypedagógus?A beiskolázás után nem abban a szakban kell alkalmazni?
zsoltzsolt

Re: ki lehet gyógypedagógus

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves vidizko!

Húú, ez kissé zavaros így. De hogy mi a végzettséged és hogy milyen munkakörben dolgozol, az két különböző dolog. Vagyis lehet vkinek gyógypedagógus diplomája, attól még dolgozhat pl. napközis nevelőként és akkor természetesen a napközis nevelőkre érvényes szabályzók vonatkoznak rá, pl. óraszám tekintetében is.
Vagyis számít, pl. hogy i van a szerződésedben, az álláshely mire szól, milyen gyerekeket kell ellátni stb.
Ha pontosítani kell vagy további részletekérdekelnek vagy szükséges nyugodtan zargass :)
Zsolt
Válasz küldése