Sziasztok!
Egya aggódó anyuka vagyok. Gyermekem írási nehézségekkel küzd. A gyermekem második osztályos hetente 1x 20 perc fejlesztő foglalkozáson vesz részt. Nagyon sok helyesírási hibával küzd. A tanítónő teljesen leírta. Azt mondja fogadjam el, hogy a gyerek nem zseni, de a kettese mindíg meg lesz. Ezt nem tudtam elfogadni, mert normál intellektusu, matematikából kitűnő tanuló, de az írással hadilábon áll. Szóval elvittem a necelési tanácsadóba, és logopédiai vizsgálatát kértem. Kiderült, hogy fonetikus dislesziája van. a hallásvizsgálata ami a hallását érinti negatív lett, de a beszédészlelése elmarad a átlagtól.-ezér heti 3 logopédia foglalkozást írtak elő, és a határozatmab felmenették a gyermeke az írás értékelése alól. Ezt jeleztem az iskolában de mivel, még nem kaptuk meg a hivatalos határozatot a gyermeket folyamatosan osztályozzák. Miután kiderült, hogy a pedagógusok tanácsa ellenére továbbléptem és elvittem a gyereket a Nevelési Tanácsadóba azóta folyamatos támadás éri a gyereket. A dogozatainak jegyét kibeszéli a tnárnő. "csak azért adtam meg neki a kettest, hogy ne legyen egyese, de ez egyes." Úgy godolom, hogy nem alázhatja meg a gyerekemet 26 másik előtt mert, tanulási problémákkal küzd. Adjatok tanácsot mit tehetek? Hová forduljak?
Tanács
Re: Tanács
Ez az a helyzet, amikor egy rossz tanár miatt az egész pedagógus társadalmat éri megaláztatás.
Teljesen jogos az elvárásod, a gyereket segíteni, biztatni kellene, nem beledöngölni a földbe. (Én mindig is azt mondtam, hogy az integráció nálunk csak minimál színten működik.)
Jó tanács: - legyél résen: a felmentés nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni vele az órákon
- ha nem javul a helyzet, jobb, ha iskolát váltasz
Teljesen jogos az elvárásod, a gyereket segíteni, biztatni kellene, nem beledöngölni a földbe. (Én mindig is azt mondtam, hogy az integráció nálunk csak minimál színten működik.)
Jó tanács: - legyél résen: a felmentés nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni vele az órákon
- ha nem javul a helyzet, jobb, ha iskolát váltasz
-
Prücsök
Köszönöm a tanácsot.
Elgondolkoztunk rajta, de nincs semmi garancia, hogy máshol ez nem fog előfordulni. Nem szoktam feladni. harcolni fogok a gyermekemért a végsőkig! A tanácsotok sokat jelent. HOgyan támogassam a gyerkőcöt, ha az iskolában folyamatosan negatív diszkrimináció éri??
Elgondolkoztunk rajta, de nincs semmi garancia, hogy máshol ez nem fog előfordulni. Nem szoktam feladni. harcolni fogok a gyermekemért a végsőkig! A tanácsotok sokat jelent. HOgyan támogassam a gyerkőcöt, ha az iskolában folyamatosan negatív diszkrimináció éri??
-
gyuro
AZ én kislányomnak állitolag rézképeségi zavara van de még mindi fel mérik és ezek után fog eldölni hogy az vagy valami más . Nagyon sokat kilodunk a tanulásal és egy héten csak egyszer járunk fejlesztö pedagogushoz. Mi vel nincs több keret rá hogy foglalkozanak a gyerekekel és egyszere négyen vanak. Mi a részképeség zavar írjatok köszönöm elöre is.
-
Prücsök
Kedves Gyuró!
részképességzavarok: a tanulási zavarok speciális alcsoportja: azoknak a tanulási problémáknak a kifejezése, amelyek az észlelés, a mozgás; a nyelv, az emlékezet, a figyelem és gondolkodás folyamatainak hiányos működése következtében lépnek fel és neurofiziológiai díszfunkción alapulnak. --> iskolai teljesítményzavarok (olvasás-; írás-, számolászavarok), nyelvi és emlékezeti zavarok (megkésett beszédfejlődés, fejlődési diszfázia, a pöszeség és dadogás egyes formái), szociális viselkedési zavarok (hiperaktivitás, figyelemzavar) formájában nyilvánulnak meg.
A lányommal csodakár nem értünk el, lényegesen javulnak azok a részterületek ahol hiányosságok vannak, a sindellar programmal.Ez 12 résztelrülete foglal magában. Te a pedagógussal együtt fejlesztheted a területeket, DE!ez kitartást igényel tőlletek is, mert, ez a progrma de csak napi 10 percet gyakoroltathatod a feladatlapokat a gyerekkel, és mindíg csak egy feladatlapot. Ha megoldotta akkor jöhet a következő!!!!! Ha nem tudja ez idő alatt megoldani, vagy a megoldás hibás a következő napon ugyanazzal a feladattal folytathatjátok. Ami nagyon fontos! Elmagyarázod, hogy mi a feladat, de a megoldási módot nem, illetve nem segíthetsz., és a 10 percet sem lépheted túl. Tehát, hogy mennyire gyors eredményt hoz, ez teljesen egyénre szabott. Prücsök.
részképességzavarok: a tanulási zavarok speciális alcsoportja: azoknak a tanulási problémáknak a kifejezése, amelyek az észlelés, a mozgás; a nyelv, az emlékezet, a figyelem és gondolkodás folyamatainak hiányos működése következtében lépnek fel és neurofiziológiai díszfunkción alapulnak. --> iskolai teljesítményzavarok (olvasás-; írás-, számolászavarok), nyelvi és emlékezeti zavarok (megkésett beszédfejlődés, fejlődési diszfázia, a pöszeség és dadogás egyes formái), szociális viselkedési zavarok (hiperaktivitás, figyelemzavar) formájában nyilvánulnak meg.
A lányommal csodakár nem értünk el, lényegesen javulnak azok a részterületek ahol hiányosságok vannak, a sindellar programmal.Ez 12 résztelrülete foglal magában. Te a pedagógussal együtt fejlesztheted a területeket, DE!ez kitartást igényel tőlletek is, mert, ez a progrma de csak napi 10 percet gyakoroltathatod a feladatlapokat a gyerekkel, és mindíg csak egy feladatlapot. Ha megoldotta akkor jöhet a következő!!!!! Ha nem tudja ez idő alatt megoldani, vagy a megoldás hibás a következő napon ugyanazzal a feladattal folytathatjátok. Ami nagyon fontos! Elmagyarázod, hogy mi a feladat, de a megoldási módot nem, illetve nem segíthetsz., és a 10 percet sem lépheted túl. Tehát, hogy mennyire gyors eredményt hoz, ez teljesen egyénre szabott. Prücsök.