Integrációs vagy képesség-kibontakoztató felkészítés

karnismari

Integrációs vagy képesség-kibontakoztató felkészítés

Hozzászólás Szerző: karnismari »

Sziasztok!
Dolgozik-e közületek valaki (iskolátok) integrációs vagy képesség-kibontakoztató programmal?
Mik a tapasztalatok? Olvastam már róla, de mi a lényege a gyakorlatban?
Köszönettel: Mari
Marianna

Re: Integrációs vagy képesség-kibontakoztató felkészítés

Hozzászólás Szerző: Marianna »

Szia!
Én két évig dolgoztam benne úgy , hogy többek között én írtam rá programot(képességkibontakoztató) stb. No comment. Sok intézmény a pénz miatt csinálja.Egy csomó adminisztráció!!!!!!!
Hát , hogy ér-e valamit a gyereknek!!?? no erről nem vagyok meggyőződve! Ha becsületesen valóban a gyerek érdekében csinálják akkor biztosan, de én most is úgy érzem, -mint sok más ilyen és ehhez hasonló program esetében-, hogy csak a PÉNZRŐL szól. Sok "pénz" között pedig elvész a gyermek. Maradnék az "egyszerű" tanításnál és a tanítványok "szeretésénél"!
Üdv.: Marianna
karnismari

Kedves Marianna!
Köszönöm gyors válaszodat! Terád mindenki számíthat itt a fórumon! Nem kioktatsz, hanem ahol tudsz, segítesz. (Mint a kisdobos. Vagy az úttörő? Na, most magas labdát adtam, Valaki majdcsak leüti).
Szóval a lényeg.
Elolvastam erről a programról, amit tudtam, és arra jutottam, hogy mi ezt csináljuk! Ha nem is ilyen hangzatos címszók alatt, de maximálisan a gyerekért!!!
Most megint feltalálták a spanyol viaszt, pedig egy valamirevaló iskolának eddig is ezt kellett (volna) tenni.
Lehet, hogy anyagias vagyok, de akkor miért ne élvezhetné az iskola és a pedagógus is az anyagi előnyét (kiegészítő normatíva, hhh-s pótlék). Az adminisztáció biztosan borzalmas, de túléltünk már egy "Comeniust", és egy uniós pályázatot is.
Az az 1300 iskola, aki csinálja, okosabb mint mi? Lehet. Jobban csinálja a dolgát? Ebben már nem vagyok biztos.
Kedves Marianna! Ha belevágunk, tudsz esetleg segíteni?

Köszönettel: Mari
Marianna

Hozzászólás Szerző: Marianna »

Szia Mari!
Valamikor valóban voltam kisdobos dob nélkül és úttörő is út törés nélkül! Bocs ! (jelzem imádtam mind a két állapotot !) :D :D :D
A lényeg : hát persze hogy ez van azokban az iskolákban, ahol foglalkoznak is a gyerekkel!!!! Ez lenne a pedagógus dolga. Amikor én benne voltam ebben a programban,akkor ezt egy fillér ellenszolgáltatás nélkül csináltuk a kollégákkal! De megcsináltuk!!! Csak a gyerekek után járt valami minimális összeg.
Most is azt tudom mondani, -amit Gyöngyinek is mondtam már egy párszor- tegyétek ha jónak látjátok és adottak a feltételek, vágjatok bele.
Természetesen ha tudok segítek, de nem azért mert voltam kisdobos és úttörő, hanem azért mert én ilyen vagyok , és azt hiszem már ilyen is maradok.
Üdv.:Marianna
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Szia Mari!
Találtam valamit, talán hasznát tudod venni.
http://www.okm.gov.hu/letolt/segedanyag_040416.doc
Gabi
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
karnismari

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget!
Marianna, remélem, nem sértődtél meg a kisdoboson?! Távol álljon tőlem, hogy annak szánjam! Én is voltam mind a kettő, jó volt bizony, valami legalább volt a gyerekeknek, az ideológiájával meg nem foglalkoztunk.
Jelentkezem majd, hogyan alakulnak a dolgok. Nem rajtam fog múlni, hogy a következő évre megpályázzuk-e.
Sziasztok: Mari
Válasz küldése