kérdés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Cili

kérdés

Hozzászólás Szerző: Cili »

Kedves Mindenki!

6 éves gyermekemnek keresek iskolára felkészítő illetve képességfejlesztő helyet. (A gekko-n kívűl mert azt nem tudom megfizetni és egyedül nevelem Őt.)Egyenlőre még óvodás és marad még egy évet. Logopédiára is szükség lenne.

Esetleg van valakinek ismerőse vagy javaslata? Bp-iek vagyunk.

Köszi: Cili
zsoltzsolt

Re: kérdés

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Cili!

Én is budapesti vagyok (XVIII. kerület), ha gondolod hívj(on) fel.!
30-3365177
Üdvözlettel, Zsolt
Cili

Hozzászólás Szerző: Cili »

szia!

Te foglalkoznál vele vagy tudsz valakit?

Cili
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fodor Zoltán 2009.01.12. 10:43-kor.
Ok: Ne idézz az előtted levő hozzászólásból.
zsoltzsolt

Szia!
Én foglalkoznék vele.
nevelési tanácsadókban dolgozom már 1995 óta, fejlesztőként vagy épp vezetőként, így gyakorlatom van benne :D
Zsolt
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez jó hír :)

Menyiért vállalod? vagy ez a felmérés eredményétől függ?

C
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fodor Zoltán 2009.01.12. 14:06-kor.
Ok: Ne idézz az előtted levő hozzászólásból.
zsoltzsolt

Szia!
Telefonon meg tudjuk beszélni?
Benn vagyok épp melóhelyen felhívlak, ha gondolod :-)
Zs
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Helló Zsolt!
Esetleg vállalsz 10 éves tanítványt a XVI. kerületben? Házhoz kéne menni heti 1-2 alkalommal.
Na?????????????????
Bea

Hozzászólás Szerző: Bea »

Sziasztok!
Zsolttól szeretnék kérdezni, vagy aki épp tud segíteni nekem. Most induló nevelési tanácsadóban dolgozom, mint gyógypedagógus, vesznek fel mellém március 1-től egy fejlesztő pedagógust, aki majd júniusban kap diplomát. Hogyan működik a mentorálása? Heti hány órában kell őt mentorálni? Bele tartozik a kötelező óraszámba vagy azon kívül kell teljesíteni? Ugyanez a helyzet a logopédussal. Mellé egy nyelv- és beszédművelőt vesznek fel. Nála is ugyanaz érvényes?
Segítsetek! Köszi
zsoltzsolt

Szia Bea!

No szóval kezdő pszichológosokra kell kidolgozni gyakornoki szabályzatot, vagyis, hogy miként haladjon a további szakmai élete a nevtanban, ilyet mi is dolgoztunk ki. Eddig nem nagyon volt tudomásom arról, hogy fejlesztőkre is lenne ilyen, max a közalkalmazotti kinevezésekre vonatkozik a pályakezdőknél kikötések, egy év először stb. Ezeket jól szabályozza a KJt, (Közalkalmazottak jogállásáról szóló ...). Hát a mentorálás nem hinném, hogy beletartozna a kötelező óraszámba, mivel pedagógusok ezt gyakran elfelejtik, hogy a munkaidejük 40 óra!! Ebből az a 21-et a gyerekekkel való közvetlen foglalkozás tölt ki, a többi tevékenységet ezen felülkell végezni. Pl. konzultáció pedagógussal, óralátogatás intézményben, szakvélemény készítése, adminisztráció stb. Vagyis, ha a nevtanigazgatója úgy dönt, benn tarthat az intézmény minden szó nélkül 40 órában, de ezzel azért ritkán élnek, bár mi már tettünk ilyet, mikor elúsztunk a munkával és határidőre be kellett ezeket fejezni. Vagyis a kezdő ill. egyelőre képesítésnélküli kollega betanítása az a rendelési időn kivül kelljen, hogy történjen. Pontosabban úgy kéne a kezdő fejlesztő kötelező óráit kialakítani, hogy azokon felül tudjon nálad pl. benn ülni foglalkozáson, vizsgálaton. Vgay neked a köt órádon kivül kéne hozzá beülni, megnézni mit csinál. Ezt simán kérheti az igazgató. De van rá mód, ha átfedeések vannak, hogy ezek egybeérenk, és akkor nem kell ezért plusz időket benn csücsülnötök emiatt, ez attól függ, milyenek a belső kapcsolatok, pl. a vezetővel.
Ha kihagytam volna valamit, mert épp rohanásban vagyok, akkor kérdezz vagy hívj nyugodtan 30-3365177
Zsolt
ha sokat félreütnék, attól még remélem vissz atudjátok dekódolni :mrgreen:
szép szombatot
sütést-főzést
sétákat
mosolyokat
na, voltam
uff
zsoltzsolt

ÁÁÁÁÁ
szóval .. volt itt egy vendég kérdés-kérés hozzám
válalok tanítványt, de nem megyek házhoz
ennek főként szakmai okai vannak
de tanácsot meg iylenekt adok szívesen, előző hozzászólásomban a telszámom :)
no
az előző jókat
Zsolt
Lezárt