emelt összegű csal.pótlék

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
csimbi

emelt összegű csal.pótlék

Hozzászólás Szerző: csimbi »

Tisztelt Szakértők!
12 éves fiam hiperaktív figyelemzavaros (BNO:F9000). Sajnos nem értem a most április 1-től élő törvényt. Mi nem kapunk emelt összegű családi pótlékot, idén ápr.1-től. ezt mondták nekünk.De március 19.-én voltunk vizsgálaton, ahol nem mondták egy szóval sem, hogy siessek a papírokkal, mert ápr.1-től már késő lesz. Mi sajnos erről nem tudtunk, és ha ezt tudtuk volna gyorsan, még ápr.1-ig elrendeztük volna. Mi a teendőnk? utólag ezt nem intézhetem el, a március 19.-ei vizsgálatra hivatkozva? A gyógyszerét így nem fogjuk megvenni, drága. Mit tegyünk? Gyógyszer nélkül lehet súlyosabb a betegsége? Jelenleg nincs gond, de ugye eddig gyógyszert is kapott.(Ritalin)
Köszönöm előre is tanácsukat.
Valamint még egy kérdés. az SNI gyerekek 2 főnek számítanak még, vagy azt is "elvették"?
Tisztelttel: Ildikó
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: emelt összegű csal.pótlék

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Anyuka!

A családi pótlékhoz nem tudok szólni, ismernem kellene a törvényt. Viszont a RITALINHOZ igen. Ha jót akar a gyermekének NE adja. Ugyanis a Ritalin KÁBÍTÓSZER, amit Önnek nem mondtak, nem is fogják mondani, de el sem fogják ismerni.
http://hu.drugfreeworld.org/drugfacts/ritalin.html
http://www.harmonet.hu/psziche/357-mi-az-a-ritalin.html

Kérem olvassa el a linken megadott oldalakat és azután döntsön. Adja-e továbbra is a gyermeknek? Míg a szerről leszokik a gyermek, valóban hiperaktív lesz. De tessék figyelni az étkezésére. Gondolok: tartósítószerek, aszpartam és különféle adalékanyagok.
Mozogjon sokat, sportoljon, biciklizzen,stb... Ezek után lesz egy egészséges kiegyensúlyozott gyermeke és nem káb-szer függő!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése