Segítséget kérek

hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: Segítséget kérek

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Ez mind rendben is lenne..... Ha az igazgató azt mondja X órát kapsz, akkor az annyi. /önzetlen munkából nem lehet megélni /
Gyógypedagógusként azt nem tudtam elérni, hogy a fejlesztő órákat én tartsam meg. Természetesen van tartva, de azt szakos nevelő végzi. Hogyan? Elkészítik a leckét. Fejlesztési terv? Az minek? Le van könyvelve az óra és kész.
Ellenőrzésnél úgyis megmagyarázzák.... Nincs pénz ezt tudjuk csinálni, mégis csak több a semminél.
A szülő nem megy be panaszra, mert kitolnak a gyerekkel. Sokszor a jogaikkal nincsenek tisztába.
S ha velem nem ért szót az igazgató - nem is akar - akkor mit tegyen egy fiatal? Max. munka nélkül marad.
Azt azért elárulhatnád, hogy hová, kihez lehet fordulni panasszal?
MÁK nem foglalkozik vele, le van könyvelve minden, Nev. Tan. csak javasolhat, jegyzőnek "állítólag" nem kompetenciája, hisz örül, ha valami megy nélküle, és sorolhatnám......
Mi a megoldás? Erre kell a válasz! Ezt kell megoldanunk, amit felsoroltam, ebben még nem szerepel a gyerek.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Szia Gabi!

Az előző hozzászólásomban említettem a törvényi hivatkozásokat, pl. az oktatási szabálysértésekről..
de sajnos, mivel a fejlesztések hogy így magyartalanul fejezzem ki magam, papípron le vannak fedve, s gyakran maga a fejlesztő pedagógus által, így nagyon nehéz jelezni a szabálytalanságokat pl. az oktatási hivatal vagy teszem azt a jegyző felé. Ráadásul most még bejött a képbe az gazdasági válság, így erre is bátran hivatkozhatnak, hogy kérem nincs rá pénz. De attól. hogy nincs, attól még ezek törvénysértő dolgok, bár hozzátenném ezek elég szar törvények, ill. rendeletek. De ötletem csak egy maradt, hogy ezeket az eseteket össze kellen gyűjteni, akár itt a fórumon, és kérni kell róluk hivatalos állásfoglalász vagy a minisztériumtól vagy az oktatási jogok hivatalától, bárt szerintem egyszeree kélne beadni mindkét helyre. Csakhogy ez megvalósulhasson, ezeket a törvénysértő ill. extrém eseteket pontosan dokumentálva írja le mindenki. Természetesen név, helyszín nélkül. Vagyis, pl. hogy mikor hogyan kell igazgatói utításra el nem látni vagy nem megfeleő szakember által a gyerekeket. stb.VAgyis iminden kolléga írja le ezt, de tényleg pontosan, hogy miért úgy és annyi órában stb KELL végeznie a dolgát. Lassú eredménye lesz tudom, de ha folyamatosan csak legyintünk, hogy úgyse fog változni a dolog, akkor nem is fog.
Tán ez az egyesület erre is jó lesz, hogy valami féle érdekvédelmi vagy pontosabban jelző szerepet lássan el. Az előző feladat inkább a szakszervezeté kellene lennie :D
Vagyis rajta, mindenki szedje össze és írja le a környezetében tapasztaltakat.
Rajta :)
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Jó az ötlet! Én is azt várom az egyesület létrejöttétől, hogy valamerre talán sikerül elmozdulni.
Ehhez persze nem csak az írás kell, hanem, hogy minél többen részt vegyenek gyűlésünkön. Ott is meg lehet beszélni, -jegyzetelni dolgokat.
Jutalmaztalak az alábbi hozzászólásért :lol:
Gabi

zsoltzsolt

Gabi!

Mi is az a jutalom? :D :D :D
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Zsolt! - Kaptál egy darabot a szívemből :D :D :D
Gabi
Gabi

zsoltzsolt

ÓÓÓ :)
köszönöm :)
már ezért megérte :)
Zsolt
hudnik

S.O.S. Segítséget kérek

Hozzászólás Szerző: hudnik »

S.O.S. kellene értelmezési segítség.

Kissé bajban vagyok a definíciókkal. Minden fogyatékos SNI-s, de nem biztos, hogy minden SNI-s fogyatékos???

Komolyra fordítva. Ki számít fogyatékosnak? Fogyatékos-e az organikus okra vissza nem vezethető megismerő funkciók vagy viselkedés...?????? Ugyanis van amelyik törvény SNI-s a-t és b-t ír (ez még rendben is van), de van amelyik törvény (pénzügyi elszámolásnál) csak simán fogyatékost ír.

Köszönöm a segítséget,

niki
zsoltzsolt

Niki!
Na, szóval ..
erre itt az oldalon is több helyen találsz segítséget
pl.:-
http://fejlesztok.hu/torvenyek/315-sni- ... atasa.html
ez főként az ellátásukról szól, de vannak benen törvényi hivatkozások
de már annyiszor mondtam már vezetőként , de sima beosztott pedagógusként is:
"Tegye fel a kezét, aki olvasta az Oktatási Törvényt!"
Na, szóval nem sok kezet láttam
no, a kifejezések
néha fogyatékosségot használ, mert gyűjtőfogalomnként érti
vagyis ezen fogyatékosság típusokra ez és ez vonatkozik.. stb.
de nagyon egyszerű nyelvre lefordítva, az SNI A-s gyerek az régi értelemben vett fogyatékos, vagyis náluk au IQ alacsony, 70 alatt
az SNI B a részképesség zavarosak, vagyis a saját szakszavammal élve :mrgreen: :mrgreen: , ezek a dyspintyek :lol: :lol:
vagyis dyslexiás, dysgraphiás, dyscalculiás stb. .. ez a csoport IQ-ja a normál övezetbe tartozik
na, ha van kérdés, akkor kezeket fel
:mrgreen:
és mint már annyiszor mondtam minden pedagógusnak:
olvassa már az Oktatási Törvényt
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi? ... 9300079.tv
ki fogom kérdezni
:mrgreen: :mrgreen:
uff
Zsolt
barala

Hozzászólás Szerző: barala »

Sziasztok!

Előszöris üdvözlök mindenkit, eddig még nem írtam a fórumra, viszont naponta olvasom. Nagyon tetszik!
Zsolt!
Nekem több SNI A-s gyermekem van, akik nem fogyatékosok, IQ normál övezetben jelölhető (mi már nem kapunk IQ számot), de problémájuk organikus okokra visszavezethető. Mindegyik diszes. Viszont a fogyatékosok (IQ 70 alatt) is az SNI A-ba tartoznak. Tehát szerintem: Minden fogyatékos SNI-A, de nem mindegyik SNI-A fogyatékos. ;)
Jó munkát mindenkinek!
Éva
Marianna

Hozzászólás Szerző: Marianna »

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Marianna voltam vagyok és leszek :lol:
Lezárt