megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
koadri

megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Hozzászólás Szerző: koadri »

Intézményünk 24,5 órakeretet biztosít SNI tanulóink és BTMN gyermekeink ellátására. Erre a feladatra az elmúlt években 2gyógypedagógus volt jogosult. Idén nekem kell egyedül ellátni az iskola 50 SNI és 7 BTMN gyermekét. Óráról ugye nem lehet kihozni gyermeket, tanulásban akadályozott tanulóink is vannak. Második hete bajlódok az órarenddel. Az is embertelen, hogy csak minimum 28 órában tudom őket ellátni, hogy reggeltől a csomó lukasórával estig vagyok az iskolában, hogy így is kénytelen vagyok tömegórákat beiktatni, ahol nem ritka a 20 fő sem -pl. gépírás felsősöknek - és mellesleg nekem magamnak is 3 SNI gyermekem van, köztük 2 vak gyermek. Én sem szeretném, ha az én gyermekemet pl. délután 4 órakor hívná valaki fejlesztőórára. Magam is utazok -utazó gyógypedagógusként - nem is tudjuk úgy ellátni a gyerekeket, hogy soha ne kelljen kihozni őket az óráról. Erkölcsileg és szakmailag vállalhatatlan számomra, hogy 57 gyermekért az ő tényleges felzárkóztatásukért és hatékony fejlesztésükért ilyen körülmények között felelősséget lehessen vállalni. Hogyan lenne lehetséges pl. még azt is figyelni a csoportok kialakításánál, hogy ki küzd azonos problémákkal? Szeretném kérni a kedves kollégákat, írják meg, hogy sikerült megoldani ilyen jellegű kihívásokat más iskolákban, annyira kellene egy kis támogatás, mert már majdnem pályaelhagyóvá váltam!!!
Avatar
gurke

Re: megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Hozzászólás Szerző: gurke »

Én Nevtanos utazós vagyok, és az egyik iskola, ahová kijárok, szintén ezt csináltatta a gyerekekkel és a fejlesztővel. De ott még az illető foglalkoztatásával is problémák voltak... Ott egy ideig úgy lett megoldva, h hozzám került egy csomó gyerek, amennyit el tudtam látni. Nálam ugye elő van írva, h iskolában 3-nál több gyerek egy órán nem vehet részt, pedig hozzám is be akartak súvasztani 7-8 gyereket, ahogyan az iskolai fejlesztőhöz. A kolléganőnek a tömeges fejlesztésből, meg úgy az egészből elege lett, és átment másik iskolába. Azóta csak én vagyok fejlesztő az összes gyerekre (heti 14-15 óra), és nyilván nem tudom ellátni, mivel vizsgálatos óráim is vannak és máshová is járok fejleszteni. Aki befér abba a keretbe azt kiviszem hármasával, aki meg nem, az pedig nem kap ellátást. Ez van. Azt gondolom, ha nem tudnak fejlesztőt biztosítani maguknak, akkor ne vegyenek fel tömegesen ilyen gyerekeket.
"Az is embertelen, hogy csak minimum 28 órában tudom őket ellátni, hogy reggeltől a csomó lukasórával estig vagyok az iskolában..." Ezt én is tapasztaltam. Nekem meg akarták szabni, hogy az első órában vihetek ki az alsós osztályokból, utána csak 7-8-9-ről. Mindezt úgy, h utazó vagyok, tehát máshol is meg kell jelennem, ez az iskola pedig 7 km-re van a várostól, csak távolsági busszal elérhető, de városon belül van. Útiköltség ezért nincs. Úgyh. azt mondtam, h na neeeeem, én nem fogok kétszer kiutazni a nap során és vissza. Persze én ebben a helyzetben könnyen ugrálok, mert nem az iskola alkalmazottja vagyok.
Avatar
koadri

Re: megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Hozzászólás Szerző: koadri »

Megoldottam az órarendem, állandó 27 órám lett -de csak 26-ot jelentenek le!!! Ebből 4 óra 21, 14, 12, és 10-fős, illetve 4 alkalommal az egy osztályba lévő SNI tanulók egyszerre 7-en vannak jelen. Másképp megoldhatatlan volt. Negyedik tanévemet kezdtem itt. Egyre megoldhatatlanabb a helyzet!
Avatar
hasseb432

Re: megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Hozzászólás Szerző: hasseb432 »

Üdvözlöm!
Ahhoz, hogy valaki magántanuló legyen, nagyon nyomós indok kell. Valamit akkor lehet mondani, ha ismerjük a problémát!
üdvözlettel:
Avatar
tordahajnal

Re: megoldhatatlan és szakmilag vállalhatatlan

Hozzászólás Szerző: tordahajnal »

Kedves kollégák.Láttam néhányan így én is keresem a Meixner-féle szókincsvizsgálati anyagot.ha bárki segítene 6-7 évesek
szóanyaga érdekelne és a kiértékelése is. köszönöm Hajni Személyesben megadom az email címemet. :D
Válasz küldése