Kedves kollégák!
Az alábbiakban kérem a segítségeteket!Fejlesztő pedagógus vagyok egy általános iskolában. A problémám a következő: Az iskola vezetés, elég rendesen rákapott arra,hogy saját óráimat elhagyva,mikor -hová ugorjak be helyettesítgeni. Azt mondják ez nekik nagyon hasznos,mert ingyen van,és bármikor kéznél vagyok.Nagyon felháborít,hogy az elmaradt óráim pótolva nem lesznek, a gyerekek ellátás nélkül maradnak.Kérdezem tőletek ,van-e erre valami szabályozás,hogy a fejlesztőnek ne kelljen saját óráját elhagyni,és van-e aki hasonló gondokkal küzd,és hogyan oldja meg?!/ A munkaköri leírásomat megnéztem,véletlenül sem szerepel benne,hogy bármikor mozgósítható lennék helyettesítésre! /Köszönöm előre is!
a fejlesztő ped. mint helyettesítő ?
-
Hamilton1
Re: a fejlesztő ped. mint helyettesítő ?
Kedves Androméda!
Nem emlékszem most pontosan, de valahol az új törvényben olvastam, hogy a gyógypedagógus nem osztható be helyettesítésre. Nézz utána, no meg hátha lesz itt valaki, aki pontosan meg tudja mondani hol is van ez leírva.
Nem emlékszem most pontosan, de valahol az új törvényben olvastam, hogy a gyógypedagógus nem osztható be helyettesítésre. Nézz utána, no meg hátha lesz itt valaki, aki pontosan meg tudja mondani hol is van ez leírva.
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Enyhén szólva pofátlanság amit megengednek maguknak egyes igazgatók.
Gondolom van munkaköri leírásod, de a munka törvénykönyve ezt nem engedi meg. Beillesztem a linket róla, de ne kelljen megkeresnem. Címekben ki van "adagolva"
http://www.hrportal.hu/index.phtml?page ... venykonyve
A másik, hogy valószínűleg nem az önkormányzathoz tartoztok már, tehát lehet fordulni a tankerülethez is.
Még valami, helyettesítésnél írd alá a naplót, a fejlesztési naplóba meg az adott nap dátumát és írd be, hogy helyettesítettél (osztály, tantárgy) Mert a végén a te nadrágodat kapják el, hogy órák maradtak el! Ellenőrzésnél meg az ig.-nek lesz úgyis igaza.
Gondolom van munkaköri leírásod, de a munka törvénykönyve ezt nem engedi meg. Beillesztem a linket róla, de ne kelljen megkeresnem. Címekben ki van "adagolva"
http://www.hrportal.hu/index.phtml?page ... venykonyve
A másik, hogy valószínűleg nem az önkormányzathoz tartoztok már, tehát lehet fordulni a tankerülethez is.
Még valami, helyettesítésnél írd alá a naplót, a fejlesztési naplóba meg az adott nap dátumát és írd be, hogy helyettesítettél (osztály, tantárgy) Mert a végén a te nadrágodat kapják el, hogy órák maradtak el! Ellenőrzésnél meg az ig.-nek lesz úgyis igaza.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
andromeda
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! A saját naplómban,be is írtam,hogy helyettesítés,viszont az osztálynaplókat nem tudom ,hogy engedélyezik-e,de rápróbálok.
szép napot nektek!
szép napot nektek!