Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van nekem egy nagyon kedves ismerősöm, akit 2 éve foglalkoztatnak gyógypedagógus munkakörben, viszont csak most nyáron államvizsgázott. Diplomát azonban nyelvvizsga hiányában még nem kaphat. (rendelkezik pedagógus diplomával). Határozott idejű szerződése van, 3013. június 30-ig. Semmiféle kötelezettségvállalást nem írt alá az iskolával, a diploma megszerzésével kapcsolatban. Az új iskola vezető azonban most nyelvvizsga(diploma) hiányában el akarja küldeni, mert fél a büntetéstől. Megteheti? Van valamilyen törvényes lehetőség, hogy tovább foglalkoztassa, legalább a szerződése lejártáig? Aki kompetens az ügyben, van hasonló tapasztalata, kérem segítsen!
Köszönettel: Zsuzsi
segítség kérése munkakör betöltéséhez
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Re: segítség kérése munkakör betöltéséhez
Zsuzsi!
Nem küldheti el abban az esetben, ha a kolléganő vállalja, hogy fél vagy egy éven belül leteszi a nyelvvizsgát. Egy évnél azért ne kegyen több
Igazgatót sem büntetik ha így csinálja.
http://eduline.hu/nyelvtanulas/2012/3/2 ... y_2_FYND2R
Nem küldheti el abban az esetben, ha a kolléganő vállalja, hogy fél vagy egy éven belül leteszi a nyelvvizsgát. Egy évnél azért ne kegyen több
http://eduline.hu/nyelvtanulas/2012/3/2 ... y_2_FYND2R
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
dudikopf
Köszönöm Gabi! Én tudom, hogy a gyakorlatban sok intézményben így működik, de ez az igazgatónőnek nem elég. Neki pontos jogszabályi hivatkozás kellene, amit neki nincs ideje keresgélni, mi pedig égen-földön nem találunk ilyen törvényt.
- hogabi
- Moderátor

- Kapcsolat:
Zsuzsi!
Akkor meg kell kérdezni a Megyei Ped Intézet jogi tanácsadóját. Mindenhol van szakember, aki ezekkel a jogi dolgokkal foglalkozik. Az meg egy telefon és meg is van oldva.
Amúgy az egyik kolléganőm ugyanebben a cipőben jár. Vállalta, hogy egy éven belül nyelvvizsgát tesz.
Akkor meg kell kérdezni a Megyei Ped Intézet jogi tanácsadóját. Mindenhol van szakember, aki ezekkel a jogi dolgokkal foglalkozik. Az meg egy telefon és meg is van oldva.
Amúgy az egyik kolléganőm ugyanebben a cipőben jár. Vállalta, hogy egy éven belül nyelvvizsgát tesz.
Gabi
-
szlujzi
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Óvónő végzettségem mellett gyógypedagógus végzettségem is van. Kérdésem: Vállalhatom -e középiskolában SNI-s gyerekek fejlesztését. Van köztük diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás. Megbízhat- e az igazgató a hab. rehab. foglalkozások megtartásával?
Lujzi
Szeretném a tanácsotokat kérni. Óvónő végzettségem mellett gyógypedagógus végzettségem is van. Kérdésem: Vállalhatom -e középiskolában SNI-s gyerekek fejlesztését. Van köztük diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás. Megbízhat- e az igazgató a hab. rehab. foglalkozások megtartásával?
Lujzi
-
dudikopf
Kedves Lujzi! Hát persze, hogy vállalhatod, amennyiben gyógypedagógus tanár végzettséged van, tanulásban akadályozottak szakirányon, minden további nélkül. Zsuzsi
- hogabi
- Moderátor

- Kapcsolat:
Nyugodtan! Én is középiskolában vagyok ilyen végzettségekkel.
Gabi