ki fejleszthet a 2013as tanévtől

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Beatrix70

ki fejleszthet a 2013as tanévtől

Hozzászólás Szerző: Beatrix70 »

Nekem a következő lenne a kérdésem: Én jelenleg egy általános iskolában fejlesztő pedagógus vagyok, tantói végzettséggel ,120 órás Porkolábné Kati néni fejlesztő tanfolyamot is és pszichológus asszisztensi tanfolyamot is végeztem. Úgy értesültem, hogy a 2013-as tanévtől már ezekkel a végzettségekkel már nem fejleszthetek tovább, kötelező a szakvizsga. Valóban az új közoktatási törvény ezt írja elő? Köszönöm válaszukat! Bea
Lendand

Re: ki fejleszthet a 2013as tanévtől

Hozzászólás Szerző: Lendand »

Szia Beatrix!
Én csak a tapasztalataimat tudom leírni ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Tanítóképzőt végeztem, majd a Porkolábné Kati néni tanfolyamát, ezután 2009-ben szakvizsgáztam differenciáló, fejlesztő pedagógiai ismeretek kiemelt tanulmányterülettel. Miután elvégeztük, közölték velünk, hogy ezzel is csak 2012/13-as tanévig fejleszthetünk... Ezért én most szeptembertől végzem a kiegészítő fejlesztőpedagógus szakot, mellyel - állítólag- fejleszthetek a jövőben.
Egyébként több szakmabelit megkérdeztem, és azt javasolták, végezzem el, mert a szakvizsga, és a fent említett papírok már kevés lesz a jövőben a fejlesztőpedagógusi munkához!
Remélem, tudtam valamit segíteni!
Üdv.: Andrea
Sun37

Re: ki fejleszthet a 2013as tanévtől

Hozzászólás Szerző: Sun37 »

Kedves Andrea!

Megírnad, hogy hol indítanak olyan kiegészto képzést amivel lehet tovább dolgozni? Hova jelentkeztél? Hány féléves képzés?
Nekem pedagógia szakos nevelõ diplomam+ 120 órás fejlesztõpedagogus végzettségem van.
Elõre is köszi az infót!
Válasz küldése