Erika!
Nem a Nebuló 3.-4. tanítói segédlet része ez a két oldal. Nagyon ismerős, de nem ugrik be honnan. Még majd kutakodom.
Andi
Segítséget szeretnék kérni
-
akirE
Re: Segítséget szeretnék kérni
Elsőnek is: Köszönöm, hogy kutattatok a beszkennelt oldal eredetét illetőleg.
Most mást szeretnék kérdezni:
-ha egy iskolaérettségi vizsgálattal rendelkező elsős, vagy másodikos tanulónál úgy látjuk, hogy nem indokolt járnia tovább fejlesztésre, /pl: kitűnő tanuló, s minden téren jól teljesít/ akkor egyszerűen elég, ha nem kérem a "pedagógiai vizsgálatát" , és így egyszerűen kimarad a "rendszerből"?
Másképpen fogalmazva: az iskolaérettségi vizsgálattal rendelkező tanulót is kötelező kontroll vizsgálatra küldeni, ha indokolt, ha nem? Le van ez valahol írva? Én úgy tudtam, hogy csak indokolt esetben kell ped. vizsg.-ot kérni, most meg azt látom, hogy az elsős isk. ér. vizsg. rendelkező gyerekek lapján is ott van a kontrollvizsgálat éve. Megváltozott volna valamilyen szabály?
Most mást szeretnék kérdezni:
-ha egy iskolaérettségi vizsgálattal rendelkező elsős, vagy másodikos tanulónál úgy látjuk, hogy nem indokolt járnia tovább fejlesztésre, /pl: kitűnő tanuló, s minden téren jól teljesít/ akkor egyszerűen elég, ha nem kérem a "pedagógiai vizsgálatát" , és így egyszerűen kimarad a "rendszerből"?
Másképpen fogalmazva: az iskolaérettségi vizsgálattal rendelkező tanulót is kötelező kontroll vizsgálatra küldeni, ha indokolt, ha nem? Le van ez valahol írva? Én úgy tudtam, hogy csak indokolt esetben kell ped. vizsg.-ot kérni, most meg azt látom, hogy az elsős isk. ér. vizsg. rendelkező gyerekek lapján is ott van a kontrollvizsgálat éve. Megváltozott volna valamilyen szabály?
-
zsoltzsolt
No, ha a gyerek BTMN státuszt kapott, akkor a fejléesztés fennállásáig kontrollvizsgálatot végez a nevtan. Ha gyerek az IÉ véleményben nem kapott ilyet, csak ráírták a kontroll időpontját, azt csak önszorgalomból tették, és fura is, hiszen egy iskolaérettségi vizsgálat kontrollját nem lehet elvégezni egy másodikos gyereknél. De a kontrollvizsgálat sose volt kötelező, csak akkor kellett, ha a jogosultságokat - pl. fejlesztő órákon való részvétel, felmentések stb. igénybe
kívánja venni a szülő a gyermeke számára.
VAgyis röviden, ha semmi gondot nem tapasztaltok, akko egyszúűen nem külditek, de ha volt BTMN státusza, akkor nem árt ezt egy belső anyagban leírni... pl. hogy a gyermek tanulási probléméái megszíűntek, tanulmányi eredményei megfelelek, stb. és aláíratjátok a szülővel, hogy ezentúl nem igényli a fejlesztő foglalkozásokat csemetéje számára.
kívánja venni a szülő a gyermeke számára.
VAgyis röviden, ha semmi gondot nem tapasztaltok, akko egyszúűen nem külditek, de ha volt BTMN státusza, akkor nem árt ezt egy belső anyagban leírni... pl. hogy a gyermek tanulási probléméái megszíűntek, tanulmányi eredményei megfelelek, stb. és aláíratjátok a szülővel, hogy ezentúl nem igényli a fejlesztő foglalkozásokat csemetéje számára.
-
Zsuzsi
Kedves Kollégák!
Szükségem lenne az 1-4. osztályos helyesírási szójegyzékre. Kérem, aki tudja, küldje el nekem! Segítségeteket előre is köszönöm!
Zsuzsi
ladizsuzsa@gmail.com
Szükségem lenne az 1-4. osztályos helyesírási szójegyzékre. Kérem, aki tudja, küldje el nekem! Segítségeteket előre is köszönöm!
Zsuzsi
ladizsuzsa@gmail.com
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
Zsuzsi
Köszönöm, Gabi, a gyors segítséget! Smart notebookban szeretném feldolgozni, ha tudod használni és szükséged van rá, szívesen elküldöm.
Zsuzsi
Zsuzsi
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Nagyon szívesen!
Gabi
-
Zsuzsi
Látom, nem csak nekem volt szükségem a szójegyzékre.
Lehet, hogy túl kritikus vagyok, de úgy gondolom, egy köszönöm-gomb nyomást megérdemelne, aki közrebocsátja az anyagait. 
-
kerekeseva
Kedves Kollégák!
Ne haragudjatok, hogy egy teljesen személyes segítséget szeretnék tőletek kérni. Most másoddiplomázom, gyógypedagógus leszek. Szakdolgozatom elkészítése előtt állok, melyhez egy kérdőívet is készítettem. Dolgozatom témája, a játék szerepe a fejlesztésben. Arra szeretnélek benneteket kérni, hogy ha nem okoz gondot, legyetek szívesek az alábbi linken található kérdőívet kitölteni! Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki szán rá néhány percet.
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/571713028/
Köszönettel:
Éva
Ne haragudjatok, hogy egy teljesen személyes segítséget szeretnék tőletek kérni. Most másoddiplomázom, gyógypedagógus leszek. Szakdolgozatom elkészítése előtt állok, melyhez egy kérdőívet is készítettem. Dolgozatom témája, a játék szerepe a fejlesztésben. Arra szeretnélek benneteket kérni, hogy ha nem okoz gondot, legyetek szívesek az alábbi linken található kérdőívet kitölteni! Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki szán rá néhány percet.
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/571713028/
Köszönettel:
Éva
-
ildikó
Kedves Éva!
Kitöltöttem a kérdőívet - remélem, segítettem vele.
További jó munkát és sikeres vizsgákat kívánok Neked!
Kitöltöttem a kérdőívet - remélem, segítettem vele.
További jó munkát és sikeres vizsgákat kívánok Neked!