gyógypedagógiai asszisztens vs. délutános tanító

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
simsalla

gyógypedagógiai asszisztens vs. délutános tanító

Hozzászólás Szerző: simsalla »

Kedves Mindenki!
Pályakezdőként egy frissen alakuló "kisegítő" iskolába kerültem be, ahol minden még most alakul ki. Az órarendet az utolsó pillanatb írjuk és minden nap változtatni kell rajta valamit. Ami nekem elsőre feltűnt, az az, hogy rettentően sokat vagyok beosztva, és nem tudom, hogy miért. Mivel az intézmény iskolaotthonos rendszerben működik órák délelőtt is és délután is vannak, ezzel nem is lenne baj, csakhogy engem egész napra beosztottak, így összesen 34 órát (eredetileg 36 órát) töltök el ténylegesen a gyerekek közt, délelőtt asszisztenciával, délután napközis foglalkozással, miközben heti össz. 4 órát (tesiket és informatikát) is tanítok az osztályoknak. Az érdekelne, hogy akkor én most mi is vagyok az intézményben? Főnökömet megkérdezve azt mondta, hogy majd megbeszéljük, és mikor megkérdeztem, hogy ez nem befolyásolja-e az óraszámom, azt felelte, hogy nem, mert mindenki 40 órát kell eltöltsön az iskolában.....
Az érdekelne, hogy ez reális-e így, és hol találok erre törvényt, szabályzatot, bármit? Sajnos hiába kerestem ezt z interneten, nem igazodom ki a sok paragrafus és egyéb hivatkozás közt.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Simsalla
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: gyógypedagógiai asszisztens vs. délutános tanító

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Simsalla!

Mi a végzettséged, mert azt nem írtad.Ha asszisztens vagy akkor napi 8 óra, ha valamilyen pedagógiai végzettséged van az akkor annak megfelelő az óraszámod. Ill. a főnök milyen státuszba vett fel, mert az sem mindegy. Sőt a munkaköri leírásod se mindegy.
Egyszerre nem lehetsz asszisztens és pedagógus. Végzettségedet írd meg - ami a legmagasabb - akkor tudunk bármit is mondani. (gondolom ped van, ha tanítasz)
Mindenkinek 40 óra a heti munkaideje. Csakhogy a kötelező óraszámát mindenki letanítja a fennmaradóban pedig készül másnapra, dolgozatokat javít stb... Akkor most te mikor is készülsz másnapra?
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
simsalla

Végzettségemet tekintve gyógypedagógus vagyok, és eddig, úgy tudtam, hogy délutános tanítónak terveznek felvenni. A heti 4 óra szabadidőmet hivatalosan azért kaptam meg, mivel a héten összesen 4 tárgyat tanítok (3 testnevelést és 1 informatikát) és ezt az időt kaptam a felkészülésre. Szerződést nem kaptam...egy darabig nem is készül el, az iskola dokumentumai is most kerülnek elfogadásra....

Simsalla
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Ezt sürgősen tisztázni kell az igazgatóval. A gyógyped heti kötelező óraszáma 21 óra.
Ráadásul ha jól értem külön gyógyped iskola.
http://www.beszed.hu/a_kotelezo_oraszam_valtozasarol
Itt ki tudod keresni mennyi a kötelező óraszámod. Nem szabad magadat hagyni!
Ez azért nekem furcsa, hogy se szerződés, sem iratai nincsenek az iskolának és a tanévet kezdik!
Gabi

simsalla

Kedves Gabi!
Köszönöm szépen a gyors válszt, mindenképpen intézkedem az üggyel kapcsolatban!!
Még egy kérdésem van, a gyógypedagógiai asszisztens tarthat órákat (tesi, info) ?

Köszönettel: simsalla
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Hali!
Nem engem kérdeztél, de tudom a választ.
Gyp asszisztens órát nem tarthat (hivatalosan), nem helyettesíthet, naplóban nem írhat alá.
Felügyel és segít a gyp tanár mellett. (És etet, hánytat, levegőztet stb.
Dóri
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kösz Dóri a kiegészítést!
Nagy luxusnak tartom, ha egy gyógypedagógust asszisztensként foglalkoztatnak. Marha jól mehet a sulinak!
Gabi

simsalla

köszönöm szépen a válaszokat! Mostmár kész tényekkel állítok majd főnököm elé!
Válasz küldése