Kedves Anikó!
Tessék felkeresni az igazgatót! Ha az nem tesz semmit, akkor a jegyző, mert ő képviseli a törvényt.
Onnan lehet aztán az ombudsmanhoz fordulni. És mielőbb lépni!
Van egy érvényes szakvélemény, sem a matektanár, sem az igazgató azt felül nem bírálhatja!! Vissza sem vonhatja! Ezt a szakvéleményt kötelesek betartani, az igazgatónak pedig határozatot kell hozni, hogy a matek tantárgyból a tanuló nem kap érdemjegyet.
A matekot hiába gyapálják, a gyerek "elfelejti", azért diszkalkuliás. Felesleges! A matektanárnak meg meg kellene értenie, hogy ha a feje tetejére áll akkor sem fog menni.
Ha nem sikerül intézni valamit, kérem keressenek magán levélben.
Diszkalkulia
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
-
Aniko35
Re: Diszkalkulia
Lassan belátjuk, hogy ezzel az iskolával nem tudunk zöldágra vergődni. Az igazgató védi a tanárát, mert nincs másik matektanár felsőben. Másik iskola? Kérdés, hogy 6. osztály félévkor átveszi-e másik iskola, ott nem lesznek-e ugyanilyen problémák.
-
Eirene
Diszkalkulia
Sziasztok!
Unokatestvéremnél diszkalkuliát állapítottak meg, de se diszlexiája, se diszgráfiája nincs. Jelenleg tizedikes gimnazista, én szoktam németből korrepetálni, és a némettanárával együtt sikerült megállapítanunk, hogy ugyan a szavakat meg tudja tanulni, de képtelen összerakni egy mondatot. Lehet-e ennek oka a diszkalkulia, ha igen, akkor van-e valamilyen módszer arra, hogy fejleszteni tudjuk?
Előre is köszönöm a választ:
Eirene
Unokatestvéremnél diszkalkuliát állapítottak meg, de se diszlexiája, se diszgráfiája nincs. Jelenleg tizedikes gimnazista, én szoktam németből korrepetálni, és a némettanárával együtt sikerült megállapítanunk, hogy ugyan a szavakat meg tudja tanulni, de képtelen összerakni egy mondatot. Lehet-e ennek oka a diszkalkulia, ha igen, akkor van-e valamilyen módszer arra, hogy fejleszteni tudjuk?
Előre is köszönöm a választ:
Eirene
-
fitosmiki
és mi van a felnőtt érettségizni kívánó emberrel akinek csak a matek nem megy bármennyi gyakorol.nincs lehetőség felmentésre?hol kell elkezdeni
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
A felnőtt érettségizni kívánó tanuló - ha van előzménye akkor jó, ha nincsen,akkor nehezebb - felkeresi a hozzá legközelebbi Nevelési Tanácsadót. Elmondja a gondját és kap további útmutatást vagy egy vizsgálattal megállapítják meglévő diszkalkuliáját. Az érettségin - ha felmentést kap matekból - másik tárgyat választhat.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
Aniko35
Sziasztok!
Olyan kedvesek voltatok a sok-sok tanáccsal, gondoltam megírom mi a helyzet a lánykával.
A matektanárral még mindig nem tudtunk zöld ágra vergődni, így másik iskolába visszük a gyereket. Az ellenőrzője tele van 1-es jegyekkel - a papírja ellenére. Már korábban kellett volna lépnünk, de reménykedtünk benne, hogy nem kell ilyen drasztikus lépést tennünk. Most találtunk egy magániskolát, ahol nagyon pozitívan állnak a dologhoz és úgy néz ki, hogy a gyereknek is szimpatikus az egész. Már volt is bent egy próbanapon, tetszett neki a tanári gárda + a gyerekek is.
Úgy tervezzük, hogy 1 év múlva a kisebbik gyerekünket is átvisszük oda, és utána feljelentjük a sulit. Tudom, nem szép dolog a bosszú, de nem szeretnénk, ha más gyereket is így megszívatnának....
Olyan kedvesek voltatok a sok-sok tanáccsal, gondoltam megírom mi a helyzet a lánykával.
A matektanárral még mindig nem tudtunk zöld ágra vergődni, így másik iskolába visszük a gyereket. Az ellenőrzője tele van 1-es jegyekkel - a papírja ellenére. Már korábban kellett volna lépnünk, de reménykedtünk benne, hogy nem kell ilyen drasztikus lépést tennünk. Most találtunk egy magániskolát, ahol nagyon pozitívan állnak a dologhoz és úgy néz ki, hogy a gyereknek is szimpatikus az egész. Már volt is bent egy próbanapon, tetszett neki a tanári gárda + a gyerekek is.
Úgy tervezzük, hogy 1 év múlva a kisebbik gyerekünket is átvisszük oda, és utána feljelentjük a sulit. Tudom, nem szép dolog a bosszú, de nem szeretnénk, ha más gyereket is így megszívatnának....