sni-s gyerek az óvodában

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
efcsé

Re: sni-s gyerek az óvodában

Hozzászólás Szerző: efcsé »

Október 02-án indult ez a téma. Mára sikerült annyit elérni, hogy rendesen és alaposan fel lett kavarva!!!!
Nem lesz könnyű továbblépni tudom, de ha mi szülők összefogunk és a szakma támogat, akkor ketten már (meg) le tudjuk győzni a hivatalt!

Minden segítség jól jön! Részemről biztosan számítok rád Rózsika! Ígérem a jövőben is foglak zargatni! A felajánlott segítséget szerintem minden érintett szülő nevében megköszönhetem!
Nem lehet elégszer elmondani a többieknek is: köszönet!
Ma nagy nap lesz, remélem kiderül több dolog is ami másoknak is hasznára lehet!

Folyt.köv.:
efcsé

Az érintett iskola vezetőjét -ahonnan a gyógyped. jönne- megkerestem. Neki csak telefonon szóltak oda, hogy intézkedjen. Annyiban maradtunk, hogy hétfőn találkozunk és viszem a papírjainkat, valamint egyeztetünk az érintett kollégával is.
Kedden lesz a szakbizottsági felülvizsgálatunk -saját kérésre iskolaválasztás kapcsán- aminek az eredményét is megosztom.
efcsé

Megtörtént a találkozó hétfőn. Igyekezni fogok röviden:
átnézte a papírjainkat az iskola vezetője, a szakbizottsági papírunkat elfogadhatatlannak tartotta, tele volt hiányossággal.
Pl. kérdésem lenne, hogy az "aktivitás és figyelem zavara" = "hiperaktivitás"?
Egyet értettünk mindenben, behívta azt a gyógypedes kolléganőt, akihez majd tartozni fogunk. Vele is beszéltünk pár mondatot. Szimpatikus "anyuka" volt. A következő találkozón elmondom a vezetőnek, hogy mi történt a felülvizsgálaton.
Bővebben erről majd akkor, ha a kezemben lesz a szakértői papír.

A vizsgálat megtörtént kedden, amin jelen voltam.
A következő történt: ültünk a szoba előtt, jött egy hölgy, köszöntött minket, majd behívta a gyereket, miközben a gyerek felé nézve mondta, hogy "egy kicsit játszunk, utána beszélgetek anyával" és az ajtót be is csukta maguk után. Én elkezdtem felszedni a csomagjainkat (4 pakkal érkeztünk, ebből 1 a gyerek holmijaival, 1 dosszié a gyerek papírjaival -kérték, hogy a leleteit vigyem magunkkal, nálunk ez több kiló!- 1 válltáska az aktuális papírokkal és egy másik válltáska amiben a saját dolgaim vannak) Nahát idő kellett mire "felkaptam" őket, de gyorsan utánuk léptem.
Benyitottam, mire kérdezi a hölgy meglepetten: "maga is be szeretne jönni?". Én is meglepődtem, hogy megkérdezi, mivel nekem egy szóval nem mondta, hogy nem mehetek be és meg sem kérdezte, hogy szeretnék-e bemenni.
Válaszoltam, hogy igen bent szeretnék lenni, de kiküldhető vagyok amennyiben zavarja a munkájukat.
Leültem a gyerektől távol úgy, hogy csak a fejének az elfordításával tudott rám nézni. Vagyis nem zavartam. Egy szót sem szóltam egészen a vizsgálat végéig.

Kérdezem megint: hogy a bánatban lehet egy kb. 30 percig tartó teszt (gyerek 10 perc után megkérdezte a nőtől, hogy "mikor játszunk? Azt mondtad először játszunk, utána beszélgetsz anyával?"!!!!! -becsapva érezte magát!!!!!!!!!!!!!!!-)
alatt felmérni akármilyen gyereket is? Nyilván kell valamihez viszonyítani, de ha az a teszt az etalon, akkor inkább én leszek a gyerek fejlesztője! Na jó, szakemberre bízom természetesen, de az valami borzasztó volt. Amit megjegyeztem róla, hogy verbális és nonverbális dolgokat is tartalmazott. Az egy évvel ezelőttiben csak nonverbális feladatok voltak. A teszt nevét nem tudtam megjegyezni, mivel 2-szer kérdeztem rá a nevére és még azután sem értettem. Valami Budapesti....

Ezek után jött a mi beszélgetésünk. Azért, hogy gyorsabban haladjunk, elmondtam az ügyemet, vagyis azt, hogy az egész városban NINCS sni/a-sokat fogadó óvoda.
Kapaszkodjon meg mindenki: azt mondta, hogy tudja és ők is hibát követtek el!
Nem húzom sokáig a dolgot, abban maradtunk, hogy óvoda kijelölése nélkül csak nekem küldi el a felmérés eredményét!
Mivel ez nem hivatalos, ezért természetesen magasabb fórumon fogom kérni a gyerek felülvizsgálatát. Egyébként tavasszal kell visszamennünk a beiskolázások előtt.

A mi városunkban valóban óriási a gond, de ez országos szintű probléma! Első lépésként az alpolgármesterhez kértem időpontot. Második lépés a regionális oktatási hivatal vezetőjének írt levél lesz és személyes találkozó kérése. A kivizsgálás után pedig elindítom a kártérítési pert, ami szerintem precedens értékű kell hogy legyen és rajtunk keresztül az egész országban így járt családokat kártalanítani kell!
A kérdésem: mit ér a gyerekem élete? Mit ér az óvodában 2 évig speciális ellátás nélküli idő?

Igérem a fejleményekről írni fogok elsősorban azoknak az anyukáknak akik el vannak keseredve és nem tudják mit tegyenek. Én is véletlenül kerültem erre a fórumra, sokan azt sem tudják, hogy létezik az egyesület:(
Másodsorban írom a szakmának, azoknak akik a helyi hivatalok rabságában dolgoznak! Ahol nem tudják azért megfelelően ellátni a gyerekeket, mert a bürokrácia nem engedi:( Azoknak a szakmabelieknek, akik úgy teszik ki a lábukat a munkahelyükről, hogy összeszorul a szívük, megint ellátatlan maradt x gyerek, megint nem kapta meg a kért eszközöket, megint csak egy bólogató jánosnak tekintették....nem folytatom, szörnyű!

Minden tiszteletem és elismerésem azoknak, akik ilyen sanyarú körülmények között is képesek embernek maradni, reményt adni, felemelni életeket a földről és..............
efcsé

Nem vártam tovább, írtam több helyre is. Válaszokat még nem kaptam. Remélem fogok.
1. www.tasz.hu
2. régiós oktatási hivatal vezetőjének
3. illetékes alpolgármesterhez időpontot kértem

Szülői egyesület alapítását kezdeményeztem.

Mindezek közben tüdőgyulladás most zajlott le, sérvműtétet beterveztük még az állkapocs műtét előtt.
Mivel nemcsak sni-s a gyerekünk, de tartósan beteg is!
Reményemet nem adtam fel, erősebb vagyok mint valaha abban hitemben, hogy a jónak győznie kell!
Hál' Istennek vannak olyan emberek, mint az én NetMamim vagy hogabi. A többiek munkájáért is csak köszönettel tartozhatunk!
A szülőket kitartásra buzdítom! Tudom, hogy nagyon nehéz sokszor a mindennapi lét, de bízzanak és fogjanak össze.
Egyenként elveszünk, de együtt erősek vagyunk!!!!! Szívesen segítek információval az összefogást illetően. A szakembereknek is szükségük van a szülői oldal támogatására! Tegyük megy, hogy közös célunk a GYERMEKEK jövője érdekében összefogással segítjük a munkájukat!
efcsé

Amikor egy koraszülött a világra jön, akár beteg akár nem, inkubátorba teszik azért, hogy óvják-védjék!
Még az anyukáját sem engedik csak úgy oda hozzá, szinte megérinteni sem lehet csak nézegetni. /átéltem!/
Ezt a hasonlatot használom most azért, mert az egyesület amit életre hívtam még a "szülőcsatornában" van!
Ahogy az "inkubátorból" kikerül és "látogatható" lesz, "mutogatni" fogom!
Várni fogom minden jóakaratú és jó szándékú embertársamat a "babágyhoz" !
borijuco

Hozzászólás Szerző: borijuco »

Kedves Anyuka!
Nagyon sok kitartást kívánok ehhez a "faltöréshez", az egyesület sok szakembere számol be hasonló helyzetekről országszerte, és én is több ilyen esettel találkozom. Bár nem írtad hol található ez a település, mégis azt javaslom, hogy elsősorban a gyermekre kellene koncentrálni, hiszen amíg a feje fölött az igazságot keressük addig évek telhetnek el és ez a segítségre szoruló gyermeknek nagyon hosszú kiesés. Az a tapasztalatom, hogy az utazó gyógypedagógus segítsége nagyon jó lehetne, az én szakszolgálatomnál is mi így biztosítjuk az intézményekben az ellátást. Amennyiben tudok neked ebben segíteni írj egy személyes levelet és megbeszéljük a részleteket!
Üdvözlettel Jucó
efcsé

Üdvözletem!
Amióta nem írtam, azóta sok minden történt velünk. Nem tudom történelmet írunk-e majd, de az ami velünk történik egyenlőre úgy tűnik példa nélküli :cry:
A kérdésem az, hogy találkozott-e már valaki azzal a ténnyel, hogy SNI-a-s (90.0) tartósan beteg gyerek aki betölti a 7-et augusztus 31-ig (ápr.27-i a fiunk), de még iskolaéretlen, hol lehet még 1 évig?
Országos Rehab szerint is alkalmatlan az iskola elkezdésére, de a Kt. szerint mennie kell(ene). Mentálisan kb. 5 éves, de vannak kiemelkedő dolgai (autisztikus tünetek?)integráltan nevelhető!
Jegyző rendelkezhet arról, hogy oviban maradjon még 1 évet? (én ezt szeretném) Van valakinek erről tapasztalata, infója?
2010. októberétől kapja meg az utazó gyógyped. ellátását, pedig már 2 évvel korábban is járt volna! Kiesett a gyerek a szociális hálón.....
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást indított ügyünkben! Végső döntés még nincs.....

Köszönöm a válaszokat előre is, nagyon fontos nekünk!
Válasz küldése