Nem győzöm elégszer mondani, hogy nagyon hálás vagyok Nektek!
Nagyon sokat segítetek nekem. Mióta nem járunk Pestre az Alapítványhoz, azóta teljesen magunkra vagyunk utalva.
Senki nem ad tanácsot, hogy ide vagy oda vigyem el, ez vagy az jó, nem jó.
Írtátok a GMP vizsgálatot, ezt elvégezte a beszédvizsgáló és le is írta az eredményt. Valóban itt van valami, majd mindjárt be is másolom ide. Én ebből nem sokat értettem, és úgy gondoltam a logopédus majd érteni fogja. Egyébként a szakvéleményt meg kell, hogy mutassák a logopédusnak? Ugyanaz a hölgy fejleszti Balázst már 3 éve.
A GMP Beszédészlelési és beszédmegértési teljesítményt vizsgáló teszt is az akusztikomotoros integráció és szerialitás zavarát jelzi (hallás (beszédészlelés)-mozgás-sorbarendezés). (G-O-H jobb fül: 30% bal fül 80% GMP2:60% GMP3:90% GMP4:90%) A gyorsított mondatok követése, utánmondása fokozottan nehezített (GMP5: 30%) Közvetlen verbális memóriája jó kapacitású (GMP8: 6 szó) A beszédhangok sorba rendezése nehezített (GMP10 60%) Szókincsében pontosan nehezen tájékozódik, beszédhang differenciálása bizonytalan (GMP11: 1-2 szó GMP17: változó hibaszám)
Mondatértése bizonytalan, összefüggő szövegértése jó (kompenzációs technikái jók, fejlettek) (GMP16:90% GMP12:100%
Egyébként amit Zsolt említett könyvet, megvettem, azt hiszem arról lehet szó. Beszédpercepciós fejlesztő modulok és zöld színű.
Én nagyon szeretem ezt a könyvet, a bajom az, hogy fogalmam sincs arról, hogy melyik modult mikor vegyük, mi következzen legközelebb. Azután nem tudom mit csináljak, ha valami nem jó, hogyan javítsuk ki, ami nehezen megy azzal nem is akar többet próbálkozni. Van, hogy sírva fakad annyira elkeseredik a kudarc miatt. Nagyon szeretne jól megfelelni. /ezt egyébként a szakvéleményben is megemlítik./
Ha esetleg ebben tudnátok segíteni?
Mikor már azt hinném, minden tájékoztatást megkaptam, mindig újabb és újabb kérdések, problémák merülnek fel bennem. Azt hiszem fogok még jönni hozzátok néhányszor.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, persze az oldal nem érne semmit nélkületek.
"Egy oktatási rendszer csak annyira jó, amennyire a tanárok, akik alkotják."
Ez Gabi credója, most ide csempésztem, mert szerintem erre a lapra is igaz.
Lilla