b-d differencia

xyzsuzsa

b-d differencia

Hozzászólás Szerző: xyzsuzsa »

Kedves kollégák!
Én tanítónőként dolgozom, nagyon hálás vagyok ezért az oldalért, rengeteget mazsolázgattam már az oldalról.
Segítséget szeretnék kérni : az egyik kisfiú az osztályomból (2.oszt.) még mindig összekeveri a b-d betűt íráskor, adtam már naki feladatokat, de szeretnék változatos feladatokkal "elhalmozni"
Tavaly nem én tanítottam a magyart, bár szerintem ott kellett volna ezt megalapozni:-(és akkor nem lennének ilyen problémái.

Köszönöm a segítségeteket!
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: b-d differencia

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Zsuzsa!
Igaz régi-módi az ötlet, de nálam bevált.
Padra: jobb ill. bal oldalra ragasztani a dob ill. baba képét, természetesen a nyomtatott és írott betűkkel. Nem kell nagynak lenni, csak éppen rá tudjon munka közben pillantani. A másik: a keze fejére ragasztani ill. írni a d és b betűket. Ezek mindig kéznél vannak :) Sőt, ilyen kicsi még élvezi is, hogy a kezére van ragasztva, mint egy tetkó.
Tapasztalatom, hogy egy idő után rögzül és a segédleteket el lehet hagyni.
Nem biztos, hogy egy feladatlap töltögetése nagyobb segítség.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
monilancz

Hozzászólás Szerző: monilancz »

Kedves Hogabi!
Koszonom az otletet a b-d differenciálására. Ha nem gond, én is bevetném.
monilancz
Andrea.Eva.Toth

Hozzászólás Szerző: Andrea.Eva.Toth »

Kedves Zsuzsa!
Egy tanító nénitől láttam, hogy a b és d betűkből balról jobbra sétáló pálcikaembert rajzolt, és azt mondta a gyerekeknek, hogy a b-nek "borzasztó nagy hasa", a d-nek "dagi feneke" van.
Ha a betűk írott alakja jól rögzült, azt is ráírhatja a gyerek a nyomtatott formára. (Az álló egyenesek kerüljenek fedésbe.)
Andi
Válasz küldése