áttelepítés

Ha máshol nem, hát itt meg lehet kérdezni
Avatar
cselady

áttelepítés

Hozzászólás Szerző: cselady »

Egyik tanulónkat a bizottság december 16. határozattal enyhe értelmi fogyatékosnak nyilvánította és áttelepítését javasolták szegregált csoportba. A kérdésem, hogy a határozattól számítva mennyi a türelmi idő az áttelepítésre?
Megvárhatom-e a félév végét, értékelhetem-e az első féléves munkáját még a normál követelményeknek megfelelően? Köszönöm .

Avatar
Szabóné Orsi

Re: áttelepítés

Hozzászólás Szerző: Szabóné Orsi »

Tudomásom szerint érvényes szakértői vélemény birtokában a gyermeket már a szegregált oktatáshoz kapcsolódó jogok, lehetőségek, és kötelességek illetik meg.(tantárgyfelosztás, habilitációs órák, fejlesztési terv) A "holt időt" az előzetes szakértői vélemény, és a tényleges szakértői vélemény kézhez kapása közti idő adhatja. Ez a mi térségünkben sajnos sokszor elég hosszú idő.

Avatar
Dóri
Hozzászólások: 696
Csatlakozott: 2008.02.28. 08:16
Tartózkodási hely: Budapest

Re: áttelepítés

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Áttelepítés helyett inkább az áthelyezés kifejezés használatos.
Hozzánk (szegregált iskola) gyakran jön a gyerek úgy, hogy hoz egy papírt a vizsgálat és az áthelyezés tényéről, de a szakvélemény csak későbbre várható.
Mi fogadjuk őket, mert nem érdemes meghosszabbítani azt az időt, amit a gyerek nem a megfelelő környezetben tölt.
Sőt a január eleje kifejezetten jó: nem kell a földbe döngölni egy bukott félévi értesítővel, van még majd egy hónapja, hogy beilleszkedjen, jegyeket szerezzen (ha az áthelyezés megfelelő, akkor csak jobb jegyeket kaphat).
Így nem kell külön értékelés sem, hiszen a vizsgálathoz nyilván készült pedagógiai jellemzés, amibe szerepel, hogy milyen színten áll.
Dóri

Válasz küldése