Jól vagyok-e besorolva?

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
ani5

Jól vagyok-e besorolva?

Hozzászólás Szerző: ani5 »

Általános iskolában dolgozom szaktanárként és gyógypedagógusként.A legmagasabb iskolai végzettségem egyetem (speciális pedagógia szakon).Jelenleg a H fizetési osztályba vagyok besorolva.2007-ben pedagógus szakvizsgát tettem,mely az egyetemi végzettségemhez kötődik.
2008.01.01.-től elvileg át kellett volna-e sorolniuk I fizetési osztályba?
Ugyanis én ezt kértem,de azt mondták,mivel ált.iskolában dolgozom,elég a főiskolai végzettség,ezért válasszak,hogy maradok H-ban,vagy visszasorolnak G-be.
A szakvizsgámat soros előrelépés megrövidítésével sem "jutalmazták".A szakvizsgás képzéshez tandíjrész átvállalásával hozzájárultak,de tanulmányi szerződés nem készült.
Mit köteles a munkáltató megadni számomra (I fizetési osztály, 1 év csökkentés átsoroláshoz)?A kormányrendelet szerint a szakvizsga letételét jutalmazni kell a munkáltatónak az én értelmezésem szerint.Jól gondolom?
A másik problémám,hogy évek óta kötelező óráimon belül SNI-s gyermekek rehabilitációs célú foglalkoztatását is végzem,de gyógypedagógiai pótlékot nem kaptam.Ettől a tanévtől viszont kapok.Kellett volna-e kapnom korábban is?
Mindenki segítségét szívesen várom problémáimban.
Köszönettel:ani5
Zsuzsi

Re: Jól vagyok-e besorolva?

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

A gyógypedagógiai pótlékról:
Gyógypedagógiai pótlékra jogosult
- az a pedagógus-munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott, munkavállaló, aki kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal foglalkozik,
- a pedagógus-munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott, munkavállaló abban az esetben, ha az általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot,
- a nevelési-oktatási intézményben a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelésében, oktatásában részt vevő, nevelő-oktató munkát segítő munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott, munkavállaló,
- a pedagógiai szakmai-szolgáltató intézményekben pedagógiai szakértő és pedagógiai előadó munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott, munkavállaló, ha munkaköri feladatként olyan tevékenységet végez, amely az adott tevékenység ellátását segíti.
Ez idézet a törvényből. Én is szaktanár és gyógyped. vagyok egy személyben, és rám a 2. bekezdést vonatkoztatják. Tehát a munka az enyém, de a pótlék nem jár.
ani5

Hozzászólás Szerző: ani5 »

Kedves Zsuzsi!
Nem igazán értem,mi az a 33%.Én heti 4 órában matekot tanítok és heti 18 órában rehab.fejlesztést végzek SNI-ekkel.Az iskola 74 tanulója jár hozzám,az összes beintegrált sni-s tanuló.
Köszönöm a válaszodat!
ani5
Zsuzsi

A 33% az én értelmezésemben az sni arány az összlétszámhoz viszonyítva. 74 sni gyereketek van?! Mekkora iskolában tanítasz Te, ha szabad érdelődnöm?
barakata

Hozzászólás Szerző: barakata »

Ezek a bérkategóriákra vonatkozó tv.-k:
Az külön kérdés, hogy a munkakör betöltéséhez mire van szükség. A munkáltatónak/ fenntartónak/igazgatónak nem érdeke a "túlképzett" alkalmazott!
h) a "H" fizetési osztályba

ha) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör,- (pl. egyetemet végzett középiskolai tanár)

hb) a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és ehhez az oklevélhez kapcsolódó tudományos fokozat;

i) az "I" fizetési osztályba

ia) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez és a munkakör betöltéséhez jogszabályban előírt szakvizsgát vagy jogszabályban azzal egyenértékűnek elismert vizsgát igazoló oklevélhez kötött munkakör,- (pl. egyetemi végzettség pedagógus szakvizsgával)

ib) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és 1984. szeptember 1-je előtt doktori cselekmény alapján szerzett egyetemi doktori cím, vagy egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevél és 1984. szeptember 1-je után szerzett egyetemi tudományos fokozat (dr.univ.);
Próbálj ezekre a tv.-re hivatkozni!
Barakata
maci

Hozzászólás Szerző: maci »

Differenciáló, fejlesztő tanító szakvizsgával rendelkező fejlesztő pedagógus vagyok tanító alapképzettséggel. Heti 24 órában végzem az iskola BTM-es tanulóinak fejlesztését. Amikor ebbe a munkakörbe kerültem, megkaptam a garantált illetményem 5 %-ának megfelelő pótlékot. Október 1-jétől azonban elvették, mondván ez nekem nem jár. Hol az igazság?
Zsuzsi

Kedves Maci!

Néhány hozzászólással feljebb bemásoltam a múltkor a törvényi hivatkozást. Olvasd el, aztán magad is el tudod dönteni, hova tartozol!
maci

Hozzászólás Szerző: maci »

Kedves Zsuzsi!

Köszönöm válaszodat, de nem a gyógypedagógiai pótlékról van szó, hanem a Kjt. alábbi részletéről:

"(2) Amennyiben a közalkalmazottnak a munkaköre ellátásához a besorolás alapjául szolgáló iskolai végzettség, illetve szakképesítés, szakképzettség mellett a kinevezésében feltüntetett további szakképesítésre, szakképzettségre is szükség van, és azzal a közalkalmazott rendelkezik, az (1) bekezdés szerint járó garantált illetménye

a) egy további szakképesítés esetén legalább 5%-kal," növekszik.

A besorolás alapja a tanítói diploma, a további szakképzettség pedig a második diploma, (a differenciáló, fejlesztő) véleményem szerint. Ezt az 5%-ot vették el. Debrecenben nem egyértelmű ennek a paragrafusnak az alkalmazása. Van ahol megadják, van ahol nem.
Panni

Hozzászólás Szerző: Panni »

Maci!

Mint ahogy te is írod van ahol meg adják van ahol nem. Akkor azt nézd meg, hogy adható vagy adni kell kategóriába tartozik ez az összeg.
Mert amennyiben "csak " adható akkor az intézmény dönti el, hogy adja vagy nem.
Nem biztos, hogy jól értem de te az SNI pótlékra gondolsz? Meglehet nem ez a szakkifejezése. Ha igen az viszont annak jár akik SNI-s gyerekkel foglalkoznak az is meg van határozva pontosan nem tudom a törvényt, bocsi érte, de ha te fejlesztőpedagógus vagy akkor neked nem kompetenciád az SNI-s gyermekek fejlesztése.

Panni
Válasz küldése