Kedves olvasok!
4 és fél éves kislányomnak a XI. kerületi log. intézetben előírták a Gósy Mária - Imre Angéla: Beszédpercepciós fejlesztő modulok című könyvből való gyakorlást. A beszed.hu oldalon találtam csak rá. itt 2000 ft az ára. Sokkalom ezt az árat (főleg kiszállítási díjjal). Szívesen megvenném használtan, vagy esetleg ha valaki tud helyet, ahol olcsobban beszerezhetem.
Köszönettel Ildibell
u.i. szakembert kérdeznék, h az úgy rendjén van-e, h a 4 és fél éves kislányom nem volt felmérhető; nem volt hajlandó megszólalni (korábbi megfigyelésekkor is mindig az volt a vélemény, h nincs ott ahol tartania kellene, de azért még várjunk). A vizsgáló logopédus azt mondta, h ha sikerült volna felmérnie, akkor is ezt a könyvet ajánlotta volna, hiszen a beszédpercepció fejlesztése nem a logopédus feladata, hanem a szülőé. 3 napja olvasom fel neki a egy fénymásolatról a szavakat, ő ismétli (meglepődöm, h nehézséget okoz neki a piros orrú bohoc elismétlése - cseréli minduntalan fel a szavakat), de nem tudom van-e értelme az egésznek. Nehéz valamit tenni, amikor még én se hiszek benne. Segítséget kérek e miatt, s köszönöm előre is.
Egy könyvet keresek
-
fehér
Re: Egy könyvet keresek
Kedves Ildibell!
Van értelme, igen. Van egy kisfiú tanítványom, akit hetente kétszer fejlesztek, nála alkalmaztam ezt a beszédpercepciós fejlesztést tavaly. Ő egyszerűen nem érzékelte, "nem ment be" amit hallott, olvasott.Üveges szem, fogalma sem volt arról ,mit olvastunk, mit hallott, miről van szó. Tanév elején nagyon sok hibával mondta vissza a szavakat, főleg az értelmetleneket, a mondatokkal is "megkínlódtunk"rendesen. Tanév végére eljutottunk odáig, hogy a nagyon nehéz, hosszú szavakat is elsőre kimondta helyesen, és a mondatokkal is megbirkózott.Több modulhoz is azt jegyeztem oda, hogy "hibátlan". Most ott tartunk, hogy rövid meséket dolgozunk fel. Amikor elkezdtem vele foglalkozni, egy három mondatos, általam kitalált rövid kis történetnél sem tudta, hogy egyáltalán kik a szereplők...
Van értelme, az biztos. Fejleszti a beszédhangok érzékelését, a hallási figyelmet, az emlékezetet, a sorrendiséget. Ezek mind nagyon fontosak!
Kitartást kívánok!
Üdv!
Van értelme, igen. Van egy kisfiú tanítványom, akit hetente kétszer fejlesztek, nála alkalmaztam ezt a beszédpercepciós fejlesztést tavaly. Ő egyszerűen nem érzékelte, "nem ment be" amit hallott, olvasott.Üveges szem, fogalma sem volt arról ,mit olvastunk, mit hallott, miről van szó. Tanév elején nagyon sok hibával mondta vissza a szavakat, főleg az értelmetleneket, a mondatokkal is "megkínlódtunk"rendesen. Tanév végére eljutottunk odáig, hogy a nagyon nehéz, hosszú szavakat is elsőre kimondta helyesen, és a mondatokkal is megbirkózott.Több modulhoz is azt jegyeztem oda, hogy "hibátlan". Most ott tartunk, hogy rövid meséket dolgozunk fel. Amikor elkezdtem vele foglalkozni, egy három mondatos, általam kitalált rövid kis történetnél sem tudta, hogy egyáltalán kik a szereplők...
Van értelme, az biztos. Fejleszti a beszédhangok érzékelését, a hallási figyelmet, az emlékezetet, a sorrendiséget. Ezek mind nagyon fontosak!
Kitartást kívánok!
Üdv!
-
tymoca
dysgrapha-veszélyeztetett gyerek értékelése
Segítséget szeretnék kérni:
Nevelési Tanácsadó felmérése alapján,a következő javaslatot kaptam egy gyermekem értékeléséhez:Az írásbeli beszámolót váltsa fel szóbeli értékelés.Nyelvtan órára vonatkoztatva ezt mit takar? Milyen törvény vonatkozik erre?
Köszönöm.
Nevelési Tanácsadó felmérése alapján,a következő javaslatot kaptam egy gyermekem értékeléséhez:Az írásbeli beszámolót váltsa fel szóbeli értékelés.Nyelvtan órára vonatkoztatva ezt mit takar? Milyen törvény vonatkozik erre?
Köszönöm.