segítség szakdolgozathoz

driszko

Re: segítség szakdolgozathoz

Hozzászólás Szerző: driszko »

Márti!

Nem választottál egy könnyű témát! Főleg, ha nem vagy benne a "rendszerben". Még néha magunk sem értünk néhány dolgot, pedig mi szerves részei vagyunk ennek az "őrületnek".

Szóval: Van egy problémás gyerek az iskolában. A tanító néni megbeszéli a szülővel, és az iskola elküldi a nevelési tanácsadóba. Ott megvizsgálják a gyereket. Háromféle eredmény lehetséges:
1. semmi baja
2. beiileszkedési, tanulás, magatartási zavarral küzd (BTM)
3. feltételezi, hogy súlyosabb gond van, ezért továbbküldi a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottsághoz (TKVSZRB). Ott is vizsgálnak, s vagy megállapítják a sajátos nevelési igényt, vagy visszautalják a nevelési tanácsadó körébe, mondván, hogy csak BTM áll fenn a gyereknél.
Márti

Hozzászólás Szerző: Márti »

Kedves Adrienn!
Benne vagyok a rendszerben..., (közel hozzád:)) és pont ezért választottam ezt a címet, hogy "végre" magam, és még sok benne lévőnek egy helyen legyen minden - SNI fogalma, menete, fejlesztés, feladatelosztás, ellátás biztosítása, ellenőrzés... mert ebben az átláthatatlan masszában gyakran az int. vezetők sem tudják, kinek mi a dolga, megye, kistérség...?? Csak mutogat mindenki a másikra. Ezért gondoltam a törvényi hátteret boncolgatni, és itt elakadtam. Az eddigi tapasztalat szerint úgy lenne logikus, hogy a nevtan mondhatja ki a BTMN-t, ha SNI-t feltételez, továbbküld... ahogy te is írtad. De akkor miért írják a törvényben azt, hogy a bizottság dönt?
Szóval magamnak bonyolítottam túl.
Köszönöm!
Márti
karnismari

Hozzászólás Szerző: karnismari »

Szia Márti!
Pont úgy van, ahogy logikailag gondolod. A bizottság abban dönt, hogy sni-e a gyerek. Erre vonatkozik a törvény szövege.
Üdv: Mari
Márti

Hozzászólás Szerző: Márti »

Köszönöm a segítséget!!
Olyan szépen megírtam a dolgozatot - hivatkoztam is (14/1994...) erre bejött az a bizonyos 4/2010..... szóval javítgatom az egészet - ÁÁÁÁÁÁÁ!!! Hát így jártam!
Márti
Zsuvas

Hozzászólás Szerző: Zsuvas »

Èn is szakdolgozathoz keresek irodalmat, tudományos cikket a normalitásról, az integráció elönyeiröl és hátrányairól.
Köszönttel: zsuvas
aerinne

Hozzászólás Szerző: aerinne »

Szervusztok!

Utazós gyógypedagógusok segítségét szeretném kérni kérdőív kitöltése céljából, munkaköri feladatokkal és az egyéni fejlesztési tervekkel kapcsolatos a kérdőív.
Akinek van 5 perce, hogy kitöltse nekem a kérdőívet, az jelentkezzen privátba és én elküldöm az e-mail címére a dokumentumot. A neveket semmilyen formában nem fogom feltüntetni, kvázi anonim lesz.

Előre is köszönöm a segítséget! :roll:
madmazeller

Hozzászólás Szerző: madmazeller »

Kedves Olvasók! Mivel nagyon sok jó véleményt olvastam szeretnék én is kérdezni: a témám a szakdolgozathoz a cigányok.... de mit is és pontosan merre érdemes menni? Ellentmondások és felszínes megoldások illetve a nagy kérdés, hogy integrálni, vagy nem? Lehetséges, vagy nem? Nekünk fontos, vagy nekik is jó?
Előre is köszi: madmazeller
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

hát ezt nem ártana konkretizálni....
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Madmazeller!
Ha a témával kapcsolatban keresel írásokat, ajánlom az osztályfőnök.hu oldalt, ahol rengeteg anyag található, sőt egyes esetekben továbbnavigál más lapokra (a Gyakorlat c. rész esettanulmányai figyelemre méltók). Persze egy szakdolgozat nem nélkülözheti a saját kutatásokat sem, tehát teljes mértékben nem támaszkodhatsz az olvasmányaidra, szükséged lesz a saját - akár képekkel is dokumentált - tapasztalataidra is (pl. interjúkra).
Hogy merre is érdemes menni?... meg az ezt követő kérdéseidre nincs egyértelmű válasz, hiszen nagyon sok minden függ pl. az adott környezettől, no meg attól is, hogy árral vagy ár ellen akarsz úszni...
verpava

Hozzászólás Szerző: verpava »

Sziasztok!

Én is a szakdolgozatomhoz szeretném a segítségeteket kérni, melyet értelmileg akadályozott személyek önbántalmazó viselkedéséről (ismétlődő, önzaklató, szándékos kártétel, mely zúzódásokat, vérző sebeket vagy más, átmeneti vagy maradandó szöveti károsodást okoz, .pl. fej falba verése, önmaga ütése, véresre karmolása, megvágása, stb.) írom. A kérdőív teljesen anonim, az adatokat csak összesítve elemzem és mutatom be. Maga a kérdőív két részből áll: az első része az önbántalmazó viselkedést mutató értelmileg akadályozott személyre vonatkozik. A második része az érintettel kapcsolatban álló szakemberre/szülőre (vagy aki kitölti a kérdőívet) vonatkozik.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... E6MQ#gid=0

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!

Ági
Válasz küldése