Holnap az iskolában írják a bizonyítványokat, szombaton évzáró.
Egy ismerős kisfiút a Nev.tan vizsgálta nagycsoportos óvódásként és előírt egy jó pár fejlesztést. Az iskolában folytatni kellett volna, de nem kapott fejlesztést, néha egy kis korrepetáláson vett részt.
Mivel egyre halmozódtak a gondok, új vizsgálatot kért a tanító néni februárban, s ma - elég "korán" - meg is jött a szakértői vélemény, hogy a gyermek legyen újra elsős és menjenek a Rehab. Bizottsághoz újbóli vizsgálatra.
Ismerem a kisfiút, nem ért. fogy. az biztos! Hiperaktív és a magatartása a legfőbb gond. De ezt egy intenzív, hozzáértő fejlesztéssel,felhozható az a hátrány amivel küzd.
A kérdésem: valóban ismételnie kell?
Vagy kérhető a jegyzőn keresztül, hogy a fejlesztést megkapja a gyerek a nyár folyamán - talán naiv vagyok - amit nem kapott meg és e miatt ismételnie kell?
Ki a felelős??
Csak az osztály ismétlése a megoldás?
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Csak az osztály ismétlése a megoldás?
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
zsoltzsolt
Re: Csak az osztály ismétlése a megoldás?
Gabi!
Hiperaktivitást, autizmust, stb csak Bizottság diagnosztizálhat, vagyis valószínűleg emiatt kérte a nevtan a vizsgálatot. Néha az eslő ismétlése előnyösebb, mint hurcolni és felhalmozni a problémát, mert csak biztos alapokra lehet építeni.
Persze ezt a gyerkőcöt nem ismerem, csak általánosságban írom.
Hiperaktivitást, autizmust, stb csak Bizottság diagnosztizálhat, vagyis valószínűleg emiatt kérte a nevtan a vizsgálatot. Néha az eslő ismétlése előnyösebb, mint hurcolni és felhalmozni a problémát, mert csak biztos alapokra lehet építeni.
Persze ezt a gyerkőcöt nem ismerem, csak általánosságban írom.
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Zsolt!
Köszi a választ! Tudom, hogy a rehab.bizottság vizsgálja. Azt is tudom, hogy nem lehet hurcolni a problémát. De az sem megoldás, hogy a nem fejlesztik a gyereket és dobálják, mert nem kell senkinek!
Most képzeld el, hogy jön a kis 6 éves, ő meg 8-9 évesen, mint az apjuk, teljes erejével.....
Még meg sem született, már akkor ismertem - jó ez kis túlzás - de csecsemő kora óta ismerem. Mozgékony, kissé nyughatatlan, de meg lehet "fogni". Ráadásul nagyon érdeklődő. Azért is kérdeztem, hogy nem lehet a nyáron kötelezni az iskolát, hogy az elmaradt fejlesztést pótolja?? Nem a gyerek hibájából nem történt semmi. A szülő egyszerű, de megtesz mindent a fiáért, nem hanyagolja el.
Köszi a választ! Tudom, hogy a rehab.bizottság vizsgálja. Azt is tudom, hogy nem lehet hurcolni a problémát. De az sem megoldás, hogy a nem fejlesztik a gyereket és dobálják, mert nem kell senkinek!
Most képzeld el, hogy jön a kis 6 éves, ő meg 8-9 évesen, mint az apjuk, teljes erejével.....
Még meg sem született, már akkor ismertem - jó ez kis túlzás - de csecsemő kora óta ismerem. Mozgékony, kissé nyughatatlan, de meg lehet "fogni". Ráadásul nagyon érdeklődő. Azért is kérdeztem, hogy nem lehet a nyáron kötelezni az iskolát, hogy az elmaradt fejlesztést pótolja?? Nem a gyerek hibájából nem történt semmi. A szülő egyszerű, de megtesz mindent a fiáért, nem hanyagolja el.
Gabi
-
Zsuzsi
Én figyelembe venném a tanító nénik egyéniségét is, mert ezeknek a gyerekeknek a számára ez is döntő fontosságú lehet. Vagyis az, hogy ki alkalmasabb egy ilyen probléma kezelésére: a jelenlegi, vagy ha megint elsős lenne, akkor az új.