Kedves Kollégák !
Mit hallottatok arról az értékelési formáról, hogy az sni-s gyerek csak max. 3-ast kaphat, ha beintegrált tanuló az osztályában ?
Nagyon köszi a választ !
sni-ek osztályozása
-
Zsuzsi
Re: sni-ek osztályozása
Az integrált gyerek azt a jegyet kell, hogy kapja, ami az ő követelményrendszere szerint jár neki. Ha értelmi fogyatékos, akkor más tanterv alapján halad, és ha annak 5-re felelt meg, akkor 5-öst kell neki adni. A diszgráfiás fel van mentve a helyesírás értékelése alól, ennek következtében lehet 5-ös idegen nyelvből és nyelvtanból is, ha a többi részt ötösre tudja. ELVILEG. Meg SZERINTEM. Meg szerintem a törvény szerint is. De hogy erre hogyan reagálnak a kollégák, az már más kérdés.
Zsuzsi
Zsuzsi
-
carmina burana
Köszi, mi is így tudtuk a kolléganőimmel, csak a mi sulinkban ezt nem akarják elhinni, vagy inkább megérteni, tavaly is volt egy kisebb cirkusz, mert matek 5-ről, 3-ast kellett adni egy sni-s jól tanuló diákunknak !
-
Zsuzsi
Egyébként, ha az iskolátok felvállalta az integrált oktatást, a pedprogramban szerepelnie kell az sni tanulók értékelésének is. Keressétek meg, és arra hivatkozzatok, és ne hagyjátok, hogy néhány kolléga az ostoba, begyepesedett nézeteivel ellehetetlenítse a gyereket!
Zsuzsi
Zsuzsi
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Zsuzsi, nagyon szépen leírtad, de sajnos ez a gyakorlatban nem így működik ám. Nálunk elvették a gyerekektől a spec. könyveket és a "normál" tankönyvvel és anyaggal küszködnek. Aztán panaszkodnak a kollégák, hogy semmit nem tud a gyerek...... Már hogyan is tudna??? Meggyőzés??? Törvény???
Lassan feladom. Most már csak az új vezetésben bízhatok.
Lassan feladom. Most már csak az új vezetésben bízhatok.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
Zsuzsi
Tudom, de azért vagyunk mi, hogy ezt a gyereknek kiharcoljuk. Velem már nem vitatkoznak itthon, de nem volt könnyű menet idáig. Időnként még nekem is hadakoznom kell, csak azt nem értem, mit nem lehet ezen érteni?!
Ahogy ismerlek, soha nem adod fel, de ne is tedd! Én sem fogom. Mert akkor mi lesz a gyerekkel?!
Ahogy ismerlek, soha nem adod fel, de ne is tedd! Én sem fogom. Mert akkor mi lesz a gyerekkel?!