Óvodai integráció

Zsuzsi

Re: Óvodai integráció

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Nagyszerű dolog, hogy a saját gyermekeiden kívül is nevelsz gyermekeket, de az egyik megjegyzéseden teljesen fel vagyok háborodva. Nevezetesen azon, hogy beleegyeztél, hogy az 5 éves a magatartási problémái miatt gyógyszert szedjen. És mindezt csak azért, hogy a környezetének nyugta lehessen miatta. Nekem szilárd meggyőződésem, hogy nem a problémás gyereket kell gyógyszerezni, hanem a kiváltó okokat feltárni és megszüntetni. Milyen dolog az, hogy ezt a csöppséget már most gyógyszerekkel bódítjátok?! Egész életére gyógyszerfüggővé akarjátok tenni?! Biztos komoly oka van anak, hogy nem a vér szerinti szülei nevelik. Hát ezeket az okokat kellene feltárni. Én azt javaslom, hogy az orvos segítségével és felügyelete alatt állítsátok le a gyógyszerezést, és keressetek mást megoldást a problémára!!!
dezideria

Hozzászólás Szerző: dezideria »

Igen ,komoly oka van ,hogy gyógyszert szed!Mi is nagyon ellene vagyunk,de itt nem csak én és a férjem véleménye számít,hanem van családgondozónk,gyámi tanácsadónk és nevelőszülői tanácsadónk is.Ők is körül járták a problémát és együtt döntöttünk így ,de ez nem a végleges megoldás.Viszont,ha nem teszem meg már rég kidobtak volna az óvódából.Szerintünk és a többi szakember /nev.tanácsadó,pszichológus,pszichiáter stb./szerint is a gyerekkel nincs nagy probléma ,viszont az óvónőkkel igen/következetlenség,diszkrimináció,tolerancia stb./,de ezzel sokra nem megyünk,ha ők mindenáron ki akarják tenni /nem csak őt a másik kettőt is/az óvódából.Mi már minden lehetséges dolgot megtettünk ,de tehetetlenek vagyunk.Ki akartam venni az oviból,mert itthon nekem nincs problémám vele,de azt meg a TEGYESZ szakemberei nem engedik,mert kell a közösség neki/ami igaz is/,de már nincs ötletem,ezért gondoltam arra is ,hogy óvódán kívül oldom meg a fejlesztését.Visszatérve a gyógyszerre próbáltam gyógyteával ami szerintem jó volt,de az óvódába nem itatják meg vele a déli adagot mert nem fér bele az óvóda rendjébe.Akkor te mit tennél?Másik óvóda messze van.
Zsuzsi

"Hivatalosan" nem tudok tanácsot adni, mert nem ismerem sem a gyermeket, sem a körülményeket. Szülőként azt tanácsolom, próbálkozz a meseterápiával, az én kisfiam esetében ez sikeresnek bizonyult, és viszonylag rövid időn belül mutatkozott az eredmény, pedig egy olyan kiskölyök volt, aki gyakorlatilag egy percig sem tudott nyugton maradni, és este sem úgy aludt el, mint a többi gyerek, hanem egyik pillanatról a másikra "beájult". A meseterápiáról és a gyógyszerezésről van jó anyagom, ha érdekel, keress meg a jordan62@freemail.hu címen.
Zsuzsi
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Mit lehet tenni? A TEGYESZ lépjen az óvónők nyakára! Micsoda dolog, hogy valami nem fér bele a óvodai rendbe? Micsoda dolog, hogy ki akarják tenni a gyerekeket?
Ez az egész "nagyon jó" arra, hogy a gyerekkel megutáltatnak mindent és később kezdődik majd az igazi probléma.
Én nagyon becsülendőnek tartom, hogy valaki a mai világban felvállalja, hogy más gyerekeit neveli. Segítséget kellene kapni, nem oldalba verést. Nos, ezzel nem sokra megyünk a megoldást kell keresni.

dezideria! Kérlek írj nekem magánüzenetet,(a nevemre kattintva tudsz) lenne pár kérdésem és megpróbáljuk megoldani a dolgot!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
dezideria

Hozzászólás Szerző: dezideria »

Sziasztok!
Már nagyon régen jártam itt,nem sok időm van.De most mindenképpen szeretném megosztani veletek a fejleményeket a hiperaktív gyermekemmel kapcsolatban.Nemtudom emlékeztek-e még rá a tavasszal kértem a segítségeteket, mert az óvodából ki akarták tenni.Mégegyszer köszönöm nektek a segítséget.Röviden leírom mi történt azóta:Végül is mégis kitették a fiamat az oviból azzal az indokkal,hogy nincs benne az alapító okiratban az SNI-s gyerekek fejlesztése.Még úgy sem vállalták,hogy felajánlottam magánúton megoldom a fejlesztését.Most egy családi napközibe jár ahol 4 gyerek van összesen.Hetente hordom gyógypedagógushoz aki egy hétre előre előírja a feladatokat és én itthon fejlesztem.Nagyon rendes az óvónéni ő is elkéri a feladatokat és segít nekem.Fél éve jár ide ,de rengeteget fejlődött.Nagy eredmény ahogy ide került rögtön elhagytuk a gyógyszert és nem panaszkodnak,hogy kezelhetettlen.Most is előfordul,hogy pörög,de itt azonnal feladatot kap és már kezelhető is.Most az új kérdés menjen-e iskolába?Februárban lesz 6 éves,de a gyógypedagógus szerint menjen mert ügyes és hát most lesz egy jó elsős tanító néni.Mozgásos dolgai ügyetlenek és hát szerintem azért szétszórt a figyelme.Könnyen elhagyja például sapkáját stb.,és az öltözés az kész cirkusz.Ha valami érdeke fűződik hozzá két perc alatt kész,de ha nem órákig is eltart.Nektek mi a véleményetek menjen vagy még maradjon.Az iskolaérettségi vizsgálata jó lett,de úgy hogy mellette ült a gyógypedagógus és noszogatta.Attól félek,hogy egy 25-30fős osztályban elveszik.Kis létszám lenne neki jó,de itt a környéken ilyen nincs.50km-re lenne egy Valdorf iskola,de az túl messze van.Kiváncsi lennék a véleményetekre!
Köszi szépen!Dezidéria
Zsuzsi

Szia!

Nagyon örülök, hogy rendeződött a sorsotok, látod, erre mondtam, hogy nem a gyógyszer a megoldás a problémára!
Az iskolával kapcsolatban az a véleményem, hogy én a helyedben még adnék a kisfiadnak egy év gyerekkort, főleg azért, mert Te is bizonytalan vagy abban, hogy megállja-e a helyét. Az iskolaérettségi vizsgálat még nem minden, lehet, hogy értelmileg már érett, de érzelmileg jobb helye lenne még az óvodában. Ez legyen a Te döntésed, bár -sajnos - az új oktatási törvény lehet, hogy ezt keresztül fogja húzni. Mindenesetre én a helyedben adnék még neki egy évet az oviban.

Zsuzsi
kunvargagabi

Hozzászólás Szerző: kunvargagabi »

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy óvodai gyógypedagógusnak milyen adminisztrációs kötelezettsége van? SNI-s gyerekek esetében, nevelési tanácsadósok és saját hatáskörben foglalkoztatottaknál Ha lehet t.ü. számot is kérnék. Köszönöm!!!
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Dokumentumok ugyanazok, mint máshol. itt a link
viewtopic.php?f=6&t=334&start=10
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése