Szia Orsi!
Én gimiben fejlesztek oligofrénped.szakkal. A TAP (tanulásban akadályozottak pedagógiája) feljogosít a fejlesztésre, nem kell kiegészítőt végezni.
Sok sikert kívánok!
végzettség
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
-
katicabogar79
Re: végzettség
Jelenleg másodéves gyógypedagógus hallgató vagyok ( jövőre leszek utolsó éves). Már van egy tanári diplomám. A jövő tanévben a munkáltatóm tud-e alkalmazni gyógypedagógusként (annak ellenére, hogy még csak végzős leszek), vagy fejlesztőként? Ha van lehetőség rá hol lehet utána nézni a jogi részének?
Segítséget előre is köszönöm.
Segítséget előre is köszönöm.
- Fodor Zoltán
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nem kell utána nézni, mivel a munkáltató csak megfelelő végzettség után tud besorolni, ha és itt fontos a ha szó, ez a munkaköri leírásodban szerepel. Csak úgy egy végzettség alapján nem kapsz plusz pénzt érte, ill. a státusz nem kerül átnevezésre. Persze, lehet módosítani a státusz megnevezését, de ezt a fenntartónál kell kezdeményeznie az intézmény vezetőjének.
Magyarán, mint végzős annyit jelent, mintha nem is lenne semmilyen végzettséged egyenlőre, sajnos.
Magyarán, mint végzős annyit jelent, mintha nem is lenne semmilyen végzettséged egyenlőre, sajnos.
-
evi.meszi
Sziasztok!
2006-ban végeztem a Bárczin, pszichoped. szakon. A diplomámban szerepel: gyógypedagógus, pszichopedagógus. Munkahelyemen a Kt. 29§ a.) és b.) pontja szerinti fejlesztésre jogosult gyerekeknek is tartottam foglalkozást. Most gyed-en vagyok, de szeptembertől mennék vissza dolgozni. A főnökömmel találkoztam és azt mondta (bár csak egy informális beszélgetés keretében), hogy nem tud nekem órákat adni, ugyanis az Oktatási Hivatal volt kint ellenőrzésen, és szerintük a végzettségem nem engedi meg a fejlesztő foglalkozások tartását. Kérlek, segítsetek! A pszichopedagógusi végzettség tényleg nem teszi lehetővé a fejlesztést?
2006-ban végeztem a Bárczin, pszichoped. szakon. A diplomámban szerepel: gyógypedagógus, pszichopedagógus. Munkahelyemen a Kt. 29§ a.) és b.) pontja szerinti fejlesztésre jogosult gyerekeknek is tartottam foglalkozást. Most gyed-en vagyok, de szeptembertől mennék vissza dolgozni. A főnökömmel találkoztam és azt mondta (bár csak egy informális beszélgetés keretében), hogy nem tud nekem órákat adni, ugyanis az Oktatási Hivatal volt kint ellenőrzésen, és szerintük a végzettségem nem engedi meg a fejlesztő foglalkozások tartását. Kérlek, segítsetek! A pszichopedagógusi végzettség tényleg nem teszi lehetővé a fejlesztést?
- Fodor Zoltán
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Mielőtt hosszas vita alakulna ki, ezért ajánlom elolvasni az alábbi linken található dokumentumot. A kérdésre a felelet, kb. közepén található meg a 4. Képzés bekezdésben.
Kód: Egész kijelölése
http://www.barczi.hu/letoltesek/tanszek/pszichopedagogiai/szakosszefoglalo.doc