Sziasztok. Írtam már ide, hasonló témában, de nagyon nem vagyok nyugodt. Fiam 2 és fél éves, és nem beszél, csak néhány szava van. Halandzsázik össze-vissza, és úgy látom rajta, hogy akarja mondani, de nem tudja valami miatt. Egy hónapja voltunk mindenre kiterjedő vizsgálaton, ahol megállapították, hogy : ép értelem mellett (átlagos fejlettségi szintje:2.6 éves),beszéd, és nyelvfejlődési zavara van. Korai fejlesztést kap még idén, de nem tudom mikortól, azt mondták, hogy nincs hely.
Csak azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha valaki volt hasonló helyzetben mint én, hogyan javult nála a helyzet? Van valami remény arra hogy a beszéde megindul normálisan? Kétségbe vagyok esve, mert nem látom hogy fejlődne, pedig a pici fejlődésnek is örülnék.Mitől alakulhatott ez ki nála? Egy évesen, már mondókákat utánozott tőlem, aztán másfél éves korától megállt, sőt,még azt sem produkálja mint azelőtt. Lehet ennek oka egy védőoltás, vagy más? A család kiegyensúlyozott, és 2. gyerek.

Kérek mindenkit, aki ilyen helyzetben volt, vagy van, írja meg nekem hogyan sikerült túllépni ezen a problémán? Kérem szépen a gyógypedagógusokat is akik olvasnak, hogy válaszoljanak, van remény, fog valaha beszélni a gyerekem? Ha igen, akkor nagy az esélye annak, hogy iskolában tanulási nehézsége lesz ?(írás, olvasás, beszéd)
Mi a tapasztalat? Köszönöm előre is!
Ildikó