Sziasztok!
Dolgozik közületek valaki EGYMI-ben?
Milyen intézmény(ek) ből lehet létrehozni? 1 szem kistérségi ped. szolgálatot át lehet szervezni EGYMI-vé?
Ki lehet a vezetője?
Törvényi háttér?
Nekünk most ezek sorsdöntő kérdések, kérlek, segítsetek!
Köszi Mindenkinek: Mari
EGYMI
Re: EGYMI
Szia Mari!!
Nézd meg ezt a linket. A második része az érdekes.
http://www.okm.gov.hu/letolt/esely/utol ... _egymi.pdf
Nézd meg ezt a linket. A második része az érdekes.
http://www.okm.gov.hu/letolt/esely/utol ... _egymi.pdf
-
karnismari
Köszönöm Dóri!
Ez az anyag nekem is megvan, de még nem minden tiszta. Szerintem a törvény ebben az esetben sem fogalmaz pontosan (vagy csak én értelmezem így is meg úgy is).
Segítséget továbbra is elfogadok a tapasztaltabbaktól.
Köszi: Mari
Ez az anyag nekem is megvan, de még nem minden tiszta. Szerintem a törvény ebben az esetben sem fogalmaz pontosan (vagy csak én értelmezem így is meg úgy is).
Segítséget továbbra is elfogadok a tapasztaltabbaktól.
-
zsoltzsolt
MAri!
Szerintemhívjatok fel több EGYMI-t, ők tudják a legkobban
mert nem mindig egyértelmű a törvényi háttér és iylen esetben egy más működő intézmény vezetője vagy helyettese soakt tud segíteni és gyakorlati tanácsokta adni
keress a neten EGYMI-ket és nézd meg za oldalukon, hog ypl. fenn van-e az SZMSZ-ük
abban lehet sokértékes info
mert ha van weblapjuk valószínűleg rajta vannak dokumentumok
az SZMSZ meg ugye nyilvános dokumentum
Szerintemhívjatok fel több EGYMI-t, ők tudják a legkobban
mert nem mindig egyértelmű a törvényi háttér és iylen esetben egy más működő intézmény vezetője vagy helyettese soakt tud segíteni és gyakorlati tanácsokta adni
keress a neten EGYMI-ket és nézd meg za oldalukon, hog ypl. fenn van-e az SZMSZ-ük
abban lehet sokértékes info
mert ha van weblapjuk valószínűleg rajta vannak dokumentumok
az SZMSZ meg ugye nyilvános dokumentum
-
karnismari
Köszi Zsolti, az ötlet jó, csak az a helyzet, hogy NEM MI (iskolai gyógypedagógusok) akarjuk az átszervezést, hanem a fenntartó ill. a kistérségi társulás.
Üdv: Mari
Üdv: Mari
-
zsoltzsolt
Mari!
Igen ám , de nem árt előre tudnotok, hogy mi a mozgásteretek majd az új helyzetben
meg a másik, hogy említettemvolt, hogy nempontos a segítségkérés itt az oldalon (se)
vagyis ezt nem említetted
Igen ám , de nem árt előre tudnotok, hogy mi a mozgásteretek majd az új helyzetben
meg a másik, hogy említettemvolt, hogy nempontos a segítségkérés itt az oldalon (se)
vagyis ezt nem említetted
-
Gorita
Szia Mari! Mi már 3. éve EGYMI vagyunk. Két megyei fenntartású intézményből alakítottak ki/át bennünket, nevelési tanácsadóból és általános iskola, óvodából. Az iskola igazgatója (gyógypedagógus) lett a közös igazgató, a nev. tan. igazgatóból (pszichológus, gyógypedagógus) lett az intézményegység vezető. Mi érdekelne? Ha tudok, szívesen segítek. Rita
-
zsoltzsolt
egyébként egyszerűen az egész arról szól, hogy béreket takarítsanak meg
vagyis pl. a nevtanvezetőjének a pótlékát, de ezek nem akkora összegek,hogy megérje, szerintem, egyszerűen kisstílű, pitiáner dolog és nem
jó
pl. így elvenni egy nevtan szakmai függetlenségét
hozzá tenném, hogy sok szülő kéri, hogy ne tudjon az iskola róla, hogy gyermekük hozzánk jár, na de ebben az esetben ez hogyan is lehetséges??
szóval szerintem ez több szempontból aggályos, nem igazán vagyok híve
vagyis pl. a nevtanvezetőjének a pótlékát, de ezek nem akkora összegek,hogy megérje, szerintem, egyszerűen kisstílű, pitiáner dolog és nem
jó
pl. így elvenni egy nevtan szakmai függetlenségét
hozzá tenném, hogy sok szülő kéri, hogy ne tudjon az iskola róla, hogy gyermekük hozzánk jár, na de ebben az esetben ez hogyan is lehetséges??
szóval szerintem ez több szempontból aggályos, nem igazán vagyok híve
-
karnismari
Szia Rita! Köszönöm a felajánlott segítséget. A törvényben nem találom, hogy a fenntartó milyen végzettségű szakembert nevezhet ki vezetőnek. Nálatok is gyp. a vezető, én is ezt gondolom logikusnak. De a törvény megenged mást is?
Zsolt! Persze, hogy a pénzről szól ez az átszervezés IS. Én a mi esetünkben nem a nev tan. önállóságát féltem.
Zsolt! Persze, hogy a pénzről szól ez az átszervezés IS. Én a mi esetünkben nem a nev tan. önállóságát féltem.