Egy ismerősöm kislányáról van szó, akit már kisebb kora óta ismerek. Egyébként elvált szülők gyermeke, akit megviselt a válás. Trauma érte és éri bőven.
A hógömbös hasonlat tetszett
Amikor a szülő jelezte a problémát, meglepődtem és megnyugtatásként gondoltam felvenni a tesztet - de meglepődtem az eredményeken. Nem azt mondom, hogy súlyos eltéréseket látok, logopédiai osztályosok között láttam már sokkal, de sokkal problémásabb mozgás és idegrendzseri képet, de ezek a parányi eltérések is okozhatnak problémát az olvasástanulás során, pláne ha túlterhelt a gyermek.
Időközben megnéztem egy fociedzést is és ráerősített a mozgásképben látott gyengeségeket és az is világossá vált számomra, hogy a kislány a nevelőapának akar megfelelni azzal, hogy focizni jár.
Nem hibáztam a teszt felvételében. Az általam felsorolt problémák, nem elnézhető dolgok.
Mint mondtam, engem is meglepett a látott kép a korábbi tapasztalatokkal szemben. Én a traumáktól nem mentes múltban is látok okozati háttért és a leterheltségben.
Pont e miatt is fordultam Hozzátok, mert nem akarnám, hogy a most még jól kezelhető problémák,legyintés miatt a későbbiekben súlyosabb tüneteket eredményezzenek.
A holisztikus garafológiába nem akarsz beavatni? Felcsigáztál...
Emma