Vizsgálat?

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Erzsi.

Vizsgálat?

Hozzászólás Szerző: Erzsi. »

Sziasztok!

Segítsetek nekem abban melyik teszttel tudok mérni most a kezdésnél diszeseket , amit le is tudok tölteni?
zsoltzsolt

Re: Vizsgálat?

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Erzsi!!

Ha lehetne egyikkel se!
Ha suliban dolgozol fejlesztő pedagógusként, akkor olvasd el a nevelési tanácsadó vagy a bizottság szakvéleményét.
És ha mérni kell, hogy van-e gond a gyerekkel az olvasás terén , akkor küldd be a nevtanba vizsgálatra.
Nem jó, ha a nevtanban használatos tesztekkel méritek a gyerekeket, mert ilyenkor hallom sok esetben a gyerektől, mikor bejön hozzám, hogy: "Jééé , én ezt már olvastam!" És ugye ilyen esetekben nem lesz adekvát a vizsgálat eredménye.
Nagyon egyszerű a dolog, hasonlítsátok össze az eredményét a vele egy osztályba/évfolyamba járó gyerekekével. Nem hinném, hogy ez olyan bonyolult dolog lenne, meg kell kérdezni az olvasást/nyelvtant/irodalmat tanító pedagógust, hogy hányasok a dolgozatai, mely területeken vannak jelentős elmaradásai.. stb.
Ezeket szépen leírjátok egy pedagógiai véleménybe és a szülő aláírásával és beleegyező nyilatkozatával kértek egy vizsgálatot a lakhely szerint illetékes nevelési tanácsadótól.
Vagyis nem tesztelgetni kell a gyereket, arra van a nevelési tanácsadó, aki többnyire csak egy alkalommal találkozik a gyerekkel.
A fejlesztő pedagógus és a gyermeket tanító pedagógus TAPASZTALATA érdekel engem e gyerekről, hogy ő milyennek látja FOLYAMATÁBAN. Mert erre nincs ugyebár rálátásom.
A tesztet meg hagyjuk meg szépen a diagnosztizáló intézményeknek.
Zsolt
uff :mrgreen:
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell a gyereket felmérni.
Ezt az ember magának csinálja, hogy tudja, hogy mely hangokat keveri, milyen stilusban olvas stb.
Csak akkor lehet vele célirányosan foglalkozni és (megérteni), ha tudjuk, hogy mik a jellegzetes problémák, mi az, amit el lehet várni (és mi az amit nem).
Dóri
zsoltzsolt

Na, ezt mondtam én is, csak tán kevésbé érthetően :mrgreen:
vagyis vannak pedagógiai jellegű "vizsgálatok", felmérések
azt kell csinálni :)
Zsolt
viditko

Hozzászólás Szerző: viditko »

Sziasztok!
Nálunk kiszedtek tesztlapokat a dieferböl edtfeld-ből.hasracsapva ,s azzal köteleztek minden elsőst megvizsgálni csoportosan .Ők tudják?!Hiába mondtam ,hogy így nem igazán jó!
zsoltzsolt

Viditko!

Attól mert vannak hülyék, az nem jogosít fel senkit arra, hogy ő is hülye legyen
:mrgreen:
Zsolt
zsoltzsolt

Vagyis vállaljuk már fel a szakmaiságot és nem hinném, hogy minden "felsőbb" döntést végre kell hajtani. Nem ők a szakemberek, s ez is a munkánk része, hogy ilyen esetekben elmagyarázzuk, hogy miért ez vagy az a vizsgálat szükséges és miért azzal az eszközzel. És hanem tetszik pl. az igazgatónak, akkor meg kell kérni, csinálja ő és kifejteni, hogy te sem szólsz bele az ő tanügyigazgatási munkájába. Cipész maradjon a kaptafánál, ennyi. de amíg ezt nem teszitek, addig ez marad és csináltok egy csomó felesleges dolgot
Zsolt
Válasz küldése