Dokumentum.

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Kati!!

Dokumentum.

Hozzászólás Szerző: Kati!! »

Kérdésem!

Mi a teendő , ha egy tanulónak / SNI-s / nincs kijelölve intézmény és már egy éve az iskola tanulója?
sudna

Re: Dokumentum.

Hozzászólás Szerző: sudna »

Szia Kati!!
Annyi a teendőd, hogy amilyen gyorsan csak tudsz iskola kijelölést kérsz az illetékes SZRB-től, mert ezért büntetik meg a legtöbb iskolát, több százezrekre, esetenként, mint a mi iskolánkat is, több millióra a MÁK ellenőrök.
Ha telefonon felhívod az illetékeseket, akkor egy gyorsított eljárással kontrollkérő lappal egy héten belül elintéződik.
Sudna
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Kati!

No több kérdésem is lenne :)
1., ez az első vizsgálata volt-e a gyereknek vagy netalántán kontroll?
2., ki küldte vizsgálatra?
három :) :alapító okiratotokban szerepel-e az SNI-s tanulók ellátása?
4.,. észnél légy :)
öt - csütörtök (jjéé, holnap az lesz)
no, egyelőre ennyi
többit a válaszok (OK?) után :)
Zsolt
Kati.

Hozzászólás Szerző: Kati. »

Szia!

Köszönöm a felvilágosítást ez igen komoly dolog. Kati
Kati!!

Hozzászólás Szerző: Kati!! »

Szia Zsolt!

Most megyen kontrollra és így kaptam meg a Gyesre vonuló kollégától. Nem kértek iskola kijelölést ,amikor elkezdte a tanulmányait az új intézményben.Az alapító okiratban szerepel az SNI-s.
sudna

Szia!
Igazán nem ijesztgetni akartalak, csak elmondtam, hogy mit tapasztaltunk az elmúlt tanévben. Minket tavaly október 2-án ellenőriztek, ugye október 1-jén statisztika (megjegyzem nem is sz....ség egy nappal határidő után). Az új kilencedikesek felének papírja már félig szakértőinél, fele, mivel kedves szülő és drága gyermek nem hoz be semmit időben, még sehol, de statisztika leadva, fejkvóta igény készen, természetesen mindenki benne. 12 millió forint befizetendő összegről kaptunk "csekket". Ebből tanulva idén, amikor !32! új SNI-s került be, a kilencedikesek nem jelentjük le addig, amíg mindenkinek papírja nincsen meg. Csak így ugye a fejkvóta sem folydogál rendesen.
Sudna
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Akkor ez az iskola kijelölés a szakiskolákra és gimnáziumokra is vonatkozik? Kérni kell, az iskola kijelölését? No, és hol?

Sudna igazat ír, mert a szakértőik lejárva, a kontroll természetesen most kérve.... Tényleg pofátlanság ilyenkor ellenőrizni!
Ráadásul Nev.tan, Rehab. terhelve, mire abból papír lesz......
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

No, megválaszoltak itt mindent előttem, míg én a teendőimet intéztem :)
Ebből az a tanulság, hogy nem kell fejkvótát igényelni, amíg nincs papír. Nem kis értem hogy jutott eszébe az iskolátoknak ilyet tenni, mert mi van, ha nem kapja meg az SNI-s státuszt a gyerek.??!!
Meg azért megnézném azt a gyorsított menetű bizottsági vizsgálatot és szakvéleményt :mrgreen:
Zsolt
sudna

Sziasztok!
Igazad van Zsolt, hogy milyen lehet az a szakvélemény, de én abból indultam ki, hogy a gyereknek van már, igaz lejárt véleménye. Ami annyi jelent,hogy ismert eset és talán, ha csak iskola kijelölés kell neki, akkor ahogyan mostanában az lenni szokott csak odabiggyentik a már kiadott szakértői vélemény aljára és elintézett a dolog. Persze mindjárt más az eset, ha semmije sem volt még.

Igen, minden iskolának kötelessége lenne a tőle távozó nyolcadikos gyerek részére megkérni az iskola kijelölést, abban a pillanatban, ahogyan a felvételi eljárás során kiderül, hogy melyik iskolába vették fel a gyereket. Az ált. isk. feladata lenne, de természetesen ez elmarad, általában. Így kénytelen rögtön a középiskola, ha egy kicsit is felkészült, már a beíratkozáskor bekérni a papírokat és azokat ellenőrizni, hogy ki a kijelölt intézmény, hanem ő, akkor kéri, legkésőbb szeptember közepéig., mert az okos és ügyes szülő és gyerek behozza a papírokat időben.

Sudna
Válasz küldése