autizmus

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
hiha

Re: autizmus

Hozzászólás Szerző: hiha »

Kedves Márti!
Ne haragudj, ha esetleg rosszul értettem - de ez jött le a kérésed alapján -, de mint gyógypedagógus, rendelkezel speciális továbbképzéssel az autizmus kezelésére vonatkozóan? Mert kizárólag akkor lehet őket fejleszteni bármilyen szakos gyógypedagógusnak!
driszko

Hozzászólás Szerző: driszko »

Bocs, hogy belekontárkodom - lévén nekem sincs "speciális" papírom. De ha már megint a papír témát feszegetjük: mi a jobb az autista gyermeknek? Eljárni 70 km-t a fejlesztő foglalkozásokra (ha egyáltalán van hova????), vagy egy lelkes gyógypedagógus, aki veszi a fáradságot és tanácsot, segítséget kérve dolgozik együtt a családdal?

Amúgy tavaly az én területemen is volt egy autista kisfiú (nem beszélő). A szülőknek még a város másik végébe is nehéz volt elvinni a gyereket (HRG terápiára) - nagy szervezőmunkát igényelt. Így nagyon megörültek, amikor kiderült, hogy a logopédus (én, akinek nincs speciális papírja) és a gyógypedagógus (akinek van), bemegy az oviba. És év végére rövid mondatokban beszélt a gyermek. Most meg be nem áll a szája.

Nem "nézem le" a papírt, igenis fontosnak tartom, de amíg a képzések kemény pénzekbe kerülnek, amit ráadásul saját zsebből kell megoldani, addig nincs jogunk ezt számon kérni. Csak megköszönni a lelkes gyógypedagógusok munkáját. Köszönöm!
Panni

Hozzászólás Szerző: Panni »

Kedves Bégé!
Amit én ajánlok könyv ajánlás az kimondott autizmussal kapcsolatos könyvek.

Kedves Mindenki!

A papírokról való véleményem meg oszlik, autizmusról van papírom, de van olyan terület a gyógypedagógiának ahol nincs, de olyan szakvélemény van a kezemben ahol le van írva a fejlesztési feladatok is, ezek alapján én is vállaltam a gyermeket. Mivel nem tudják meg oldani a sok-sok kilométeres utazásokat.
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Nekem több autista gyerekem is van.
És mi van írva a papírokra?
3 főnek számít
fejlesztési javaslat (ez csak jobb esetben van leírva)
fejl.t végző szakember: gyógypedagógus
Szóval semmiféle extra megjelölés. Tehát jó a mezei gyp is.
Dóri

(ha mégis rosszul tudnám, akkor Hiha, kérek szépen törvényt!!!!!Köszi.)
marthy3

Hozzászólás Szerző: marthy3 »

Hiha!jó kérdés.A papírom tanak-ra szól.Csak kaptunk normál ált.isk.-be egy autista kisfiút és kellene fejleszteni, de nem tudom,hogyan.A szülei nem látják be hogy spec.isk.kellene neki.Hárítanak.Így valamit szeretnék tenni érte.Ezért kértem tanácsot.Nem szeretnék kontárkodni,de ezt kaptam feladatnak.
Panni

Kedves marthy3!

Ha gondolod, és meg keresel privát üzenettel mert többet kellene tudni arról a gyermekről ahhoz, hogy egyáltalán bármit
is mondani lehessen így. A személyiségi jogok miatt mondom a privát üzenetet, és így már máskor is tudtam segítséget nyújtani.
szaibo

Hozzászólás Szerző: szaibo »

Kedves Panni! Ha jól értelmeztem te ajánlottál segítséget autistákkal való foglalkozáshoz. Sima gyógypedagógus-pszichopedagógus végzettségem van.lalEz elég ahhoz, hogy foglalkozzak egy autista- szerintem középsúlyos ért. fogy.-A tkvszb. nem tudta vizsgálni, nem működik semmilyen szinten együtt.
Panni

Kedves szaibo!
Igen én ajánlottam.
Amint látom nem vagy regisztrált tag, és én ezért nem tudom felvenni veled a kapcsolatot. Semmi gond ebből ezért kérem, hogy te keressél engem, vagy adjál meg egy elérhetőségi címet. Köszönöm
Virág

Hozzászólás Szerző: Virág »

Sziasztok!
Annyira örülök, hogy idetaláltam! Gyógypedagógus vagyok, idén autista gyerekek fejlesztésébe is bemerészkedem. Egyikük most kezdte az iskolát, átlag feletti intellektusú, szorozni tud és betűket is ismer, a másik kettő még ovis, jövőre iskolát kell keresnünk nekik.
Köszönöm a hasznos linkeket! Minden információ rendkívül fontos, jövök máskor is!
Ani

Hozzászólás Szerző: Ani »

Gyógypedagógia -képzésre járok 4 órás előadás után fejlesztési tervet kérnek tőlünk autista gyerekről. Teljesen tanácstalan vagyok. Küldene nekem valaki fejlesztési tervet és segítene: Ani
Válasz küldése