kompetenciamérés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
kaliandrea

kompetenciamérés

Hozzászólás Szerző: kaliandrea »

Segítséget szeretnék kérni.
Nem tudom ismrős-e nektek, hogy a kompetenciamérések eredményének ismerete után intézkedési tervet kell kidolgozni az iskoláknak és az alul teljesítő gyerekek részére egyéni fejlesztési tervet kell készíteni.
Ebben az évben mi a 2008-ban írt kompetenciamérések eredményeit elemeztük.(mivel az idei méréseredményeket majd 2010 febr. környékén kapjuk mkeg) Az akkor 6. osztályos gyerekek ma már 8.-ba járnak.
Külön megnéztük tanulónként, hogy ki miből teljesített rosszul. Akár matekból, akár szövegértésből. Ezeknek a gyerekeknek kellene egyéni fejlesztési tervet készíteni, de milyen feladatokkal lehet fejleszteni egy 8. osztályos gyereket. Rengeteg feladatot találtam kisebb gyerekek részére, de hol találhatok 13-14 évesek fejlesztéséhez segítséget?
Köszönöm: Káli Andi
Dóri

Re: kompetenciamérés

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Én ezt teljesen abszurdnak találom.
Aki 6.osztályban teljesített gyengén, annak nem lehet 8.osztályra tervet írni.
Egyénit pláne nem.
Az egyéni tervet az aktuális állapotra kell készíteni.
Az iskola készíthet egy általános tervet a felzárkóztatásra, ha ezt szükségesnek érzi.
De ez minden, ha a vizsgálati anyag két év múlva van kiértékelve.

A gyengén teljesítő gyerekeket differenciáltan, saját képességeihez mérten lehet fejleszteni.
Leggyakrabban a tananyag egyszerűsítésével (lebutításával) vagy diff. segítségnyújtással.
Nem kell hozzá, külön könyv meg egyéb, csupán odafigyelés, és a tanár részéről sok-sok külön előkészület.
Ezt szegregált iskolában nap mint nap csináljuk. Ahány gyerek, annyiféle a probléma és a megoldás útja.
Sztem nem mondtam újat.
Dóri
Vendég

Re: kompetenciamérés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Teljes mértékben ez a mi véleményünk is, de hát ilyen lassan kapjuk meg az értékelést. (majdnem egy év múlva)
Akkor meg mi értelme van mindennek. Azt hiszem, hogy kompetenciamérés nélkül is tudja minden kolléga, hogy melyik gyereknek hol van problémája. De hát, ha a fenntartó ellenőriz, akkor lenni kell fejlesztési tervnek. Ez van.
Köszi a véleményedet:Andi
Válasz küldése