gyermekrajz-elemzés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
zsoltzsolt

Re: gyermekrajz-elemzés

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Zsuzsi!

Hát már említettem itt több fórumban a pedagógusok sértődékenységét, most ez még inkább megerősít. De ez van , ha egy pálya elnőiesedik, nem igazán értik se a kritikát, se a humort, a férfi mentalitást meg egyenesen több tantestületben üldözik. Tanítottam régebben, és tapasztaltam, hogy sok helyen nehezen tűrik az ilyen fajta másságot. .. na inkább nem folytatom, így is többet magyaráztatok bele a dologba, mint amit leírtam. És ha kérdem én, megerősítik a feltevésed a rajz alapján, hogy gond van, akkor nem beszélsz a szülővel? Mit mondasz neki?? Említed, hogy a rajz alapján jutottál erre? Vagy "beutalod" a nevtanba? Nem egyszerűbb néha előre tájékozódni? Sőt esetleg elbeszélgetni magával a gyerekkel? Nem tudom mit rajzolt, de lehet, mint már említettem, hogy csak valami hülye rajzfilmeket néz a tévében és ezen emléknyomok alapján rajzol? Vagyis a gyerekkel is illene néha szóba állni. Vagyis ülj le vele és beszélgessetek a rajzról, hogy az mit jelent neki, mi van rajta, miért ezt rajzolta, miért ezekkel a színekkel.. stb..stb...
És nem hinném, hogy bárki torkának estem volna...
és amúgyis, akkor ugrok valaki torkának, amikor kedvem tartja :D Hisz mondhatnám most erre én is, hogy ne mondd meg nekem mikor mit tegyek, de ezt nem teszem, mert szabad a vélemény nyilvánítás
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Mindeni!
Mint Zsuzsi írta, nem kezdő! Valószínűsítem, hogy a gyerekkel a beszélgetés megtörtént. Ő csupán tanácsot kér, hogy más is az látja-e és elemzi ki a rajzból, mint Ő. Baj talán, ha a gyerekkel foglalkozik? Hiszen pont az ami a mostani iskolai oktatásban elmarad. A GYEREKKEL való foglalkozás!
Senki nem mondta, hogy fut vele a nev.tanhoz vagy a pszichológushoz. Megerősítést kér és vár.
Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy körültekintően fog a dologban eljárni. /még ha hülye rajzfilmet is nézett, - bár azt nem fogja lerajzolni/
Ha most a szülőhöz odaállít a "művel" lehet, hogy olaj a tűzre!
Hidd el, gimnáziumban is meglepő művek születnek!
A végére nekem is idekívánkozik. A pálya elnőiesedett ez biztos, lehet, hogy nem értjük a kritikákat és a viccet, de, hogy Te más vagy az biztos!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Kálmán Valéria

Hozzászólás Szerző: Kálmán Valéria »

A honlapot és a fórumot olvasva azt tapasztalom, hogy szakmailag igényes és felkészült szakemberek kérnek és adnak egymásnak tanácsot és konkrét segítséget, ÖNZETLENÜL. A leveleket olvasva is érzékelhető, hogy közösség szerveződött a mindennapok során. ezt igazolja az örvényesi találkozó is. Én sértődöttséget nem tapasztaltam, csupán az illető kiállt a véleménye mellett, ami sértődöttségből, hanem szakmai elhivatottságból és felkészültségből és meggyőződésből adódik.
Ilyen fajta előitéletességgel még nem találkoztam, hogy a nők sértődékenyek és nem értik a viccet. Nekem szerencsére vannak férfi kollégáim és nagyon jókat viccelődünk, ércelődünk naponta sértődés nélkül.
A szakirodalom is leírja a nők és férfiak jellemzőit, de ilyen fajta megállapítást egyikben sem tesznek.
Egyébként sehol nem lelem ZSoltzsolt leveleiben a humort, csupán a kioktatást, a lekezelést, valódi segitséget nagyon ritkán. Miért kell kioktatni, leszólni bárkit, anélkül, hogy tisztában lenne, annak képességeivel.

Azt gondolom, helyre kéne tenni a nőkről alkotott hamis gondolatait, persze saját magában és nem itt a fórumon és megpróbálhatna egyenrangú félként kezelni bennünket.
Üdvözlettel.Valery
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Szerintem ugorjunk.
A nők, férfiak és gyerekrajzok kicsit ütik egymást. ;)
Dóri
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Valery!

Érdekes: más kiáll a véleménye mellett, ha meg nekem van, azt kioktatásnak veszitek
Csupáncsak megjegyeztem , ami szintén vélemény, hogy kellő hozzáértés nélkül ne elemezgessünk gyerekrajzokat, ha lehet.
Az hogy valaki mit vesz észre a "leveleimben", az max. róla szól, nem rólam
És mégegyszer kérdem: melyik mondatom volt kioktató vagy lekezelő??
Kérem idézni és elemezni, hogy miért??
Bár gondolom erre nem fogok választ kapni :mrgreen:
érdekes pedamokus véleményét nem tartottátok lekezelőnek vagy kioktatónak, pedig ugyanazt írta
vagyis max a stílusommal van baj
de amit írtam az igaz
ennyi
ja és én vagyok előítéletes, idézem Valery sorait:
"Azt gondolom, helyre kéne tenni a nőkről alkotott hamis gondolatait,.."
Honnan ismered a gondolataimat? és miért is kéne helyretenni?? Mert nem egyezik a tieddel? És az már elitélendő, üldözendő és kiirtandó????
vagyis előitéletesség, itélkezés kinek a részéről is van itt???
vagy kérek idézni iilyet a gyerekrajz elemzés cimű témában általam írottakból
senki gondolatát nem saccoltam meg, nem gondoltam és írtam le, hogy azt módosítania kéne

amúgy meg Dórinakigaza van ugorggyunk
bár a választ várom Valerytől
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Bár gondolom erre nem fogok választ kapni :mrgreen:
Kapsz választ! Jól látod, a stílusoddal van baj!
Engem igazán nem zavar, de sok levelet kapok ez ügyben. Ezért is volt a figyelmeztetés!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Nekem semmi bajom Zsolt stílusával.
Tessék elgondolkodni a tartalmán! Az a lényeg!!!!
„Akinek nem inge…”…stb.. Tudok még egy pár közmondást. Folytassam? (Sztem fölösleges)
Pá, Dóri
Válasz küldése