Egy érdekes dolgot hallottam a minap. Kollégákkal találkoztam az ország néhány városából és megdöbbentett amit meséltek.
Végzett pedagógusok, több éve tanítanak ált. ill. középiskolában. Jelentkeztek egy tanfolyamra ami két hónapos, szombatonként van előadás /borsos áron/ Ennek elvégzése után kaptak egy "papírt", hogy fejleszthetnek. Budapesten tartják az egyik egyetemen, nevet nem tudok.
Kérdésem: szerintetek lehet így fejleszteni? Egyenértékű azzal a diplomával amiért mások évekig tanultak? Ennyi idő alatt mit lehet megtanulni?
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Sziasztok!
Van egy kérdésem: szerintetek- ha a pszichopedagógus képzésen "némi" változás történne- a pszichopedagógus tudna tenni valamit az iskolai erőszak ellen? Iskolapszichológus irányításával ő is tudná a felmerülő problémákat kezelni?
Szia!
Szerintem mindenki tudna tenni valamit. A ped.pszichológus biztosan. De a kiváltó okot kellene előbb megszüntetni. Erőszakos filmek, játékok stb... Ezt sajnos nem tudja megtenni senki. Így a pszichológusok talán meg tudják "javítani" ami el lett rontva.
Üdv: Gabi
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
A gond kisebbik része a gyerekkel van, a nagyobbik a szülővel. A pedagógus meg is szakadhat az iskolába, ha a gyerek ezt viszi hazulról.
Mese?
Megnézhetjük milyen mesék vannak a TV-ben. Hol van már a Mazsola, Pityke őrmester, stb.! Ma már olyan mesék vannak, amelyek már kisgyerek korban tönkre teszik őket, ha nincs kellő odafigyelés.
Milyen gyerek, ifjúsági filmek mennek a TV-ben? Hirtelen nem is tudok mondani egyet sem.
A mai filmekben, mesékben csak a verekedés és hasonló szituációkat lát. Milyen lesz felnőt korában ez a gyerek, ha azt látja a TV-ben, hogy lelövik, megverik a másikat, ha valami nem tetszik.
Olvasgattam a hozzászólásaitokat, de nekem még mindig nem tiszta... Bocsi...
Óvodapedagógusként dolgozom egy olyan csoportban, ahová 3 SNI-s kisgyerek jár (őket gyógypedagógus fejleszti), ill. többnek lenne szüksége fejlesztő foglalkozásokra, amit egyenlőre tőlem kapnak meg, csoportszinten. Negyedik éve vagyok velük, mini csoporttól, látva a problémákat úgy gondoltam, megpróbálok segíteni, ezért tanulni kezdtem. Elvégeztem a DE HPKF-on egy szakirányú (szakvizsgás) továbbképzést, differenciáló, fejlesztő pedagógiai ismeretek kiemelt tanulmányterülettel, júniusban diplomáztam. 2009. januárjától "lépek" G-be (remélem). Kérdéseim: - ez másoddiplomának számít-e?, -ha a csoportomban használom a megszerzett tudásomat jár-e %?, -vállalhatok-e fejlesztést?
Nagyon zavarosnak tűnnek nekem a dolgok, annál is inkább, mert a főnököm sincs toppon, sokszor nem egyformán értelmezünk dolgokat.
Segítségeteket előre is köszönöm:
Tamara
Ez nem is lehetne kérdés.
Ha 10%-ban használja az intézmény a másoddiploma adta szaktudásodat, akkor természetesen ezért fizet.
Természetesen másoddiplomának számít, hiszen hogyan tudna különben átsorolni.
Különben nem olyan zavaros ez az egész csak első ránézésre. A különböző törvények a honlapon megtalálhatóak, ill. itt a fórumban szerintem már volt róla szó.
Kedveseim!
A szakvizsga NEM másod-diploma; nem ad új végzettséget, hanem az eredetit erősíti - mégpedig azzal az elismeréssel és megbecsüléssel, hogy kötelezően magasabb fizetési osztályba való átsorolást ír elő a következő év jan 1-től! Tamara, gratulálok!
Fejlesztő pedagógus munkakört pedig, csak szakirányú főiskolai végzettséggel lehet betölteni! /Persze a szükség azért nagy úr! -szerintem Tamara fejleszteni fogja továbbra is a 3 gyerkőcöt, hisz nem tudnak fejlesztőt alkalmazni, de nem jár a 10%!!!!!!!! hacsak nem végzi el a fent említett főiskolát is. Hajrá Tamara!/