7. 8. osztályos "disz-es"tanulók fejlesztése számítógéppel

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
TMÉ

7. 8. osztályos "disz-es"tanulók fejlesztése számítógéppel

Hozzászólás Szerző: TMÉ »

Segítséget kérek felsős, diszlexiás, diszgráfiás tanulóim fejlesztéséhez.Kérték, idén a felvételire koncentráljunk a fejlesztés során, valamint azt, hogy többet használhassák a számítógépet.Hol lehet fejlesztő programokat venni? Esetleg tudnék letölteni is?Köszönöm: TMÉ
bégé

Re: 7. 8. osztályos "disz-es"tanulók fejlesztése számítógéppel

Hozzászólás Szerző: bégé »

Kedves TMÉ!
A számítógép által alkalmazott fejlesztéshez nem kell szükségszerűen szoftver. Saját ötleted alapján is állíthatsz össze a gyerek számára feladatsort.
Pl: Helytelenül begépelt, vagy hiányos (j, ly, kettős msh., hosszú- rövid mgh. hiányokkal stb.) szavakkal bőven ellátott szövegrészt begépelsz, azt elmented, és mikor a csemete megy fejlesztésre, csak egy kattintás és gondolkodhat. A javított szöveg során a szabályok megbeszélése, gyakorlati alkalmazása is megtörténik. Persze ezer ötletből lehet meríteni a módszertanból tanultak alapján.
Azért adok egy weboldalt is, ahol egy cég oktató CD romjaival lehet megismerkedni, (CD iskola sorozat). Én ezt szoktam használni a suliban felsőben (matekot és magyart is), mert osztályfokra is le van bontva.Természetesen nem az osztályfok az elsődleges, hanem a gyerek fejlettségi szintje!
A cím: www.marconi.hu
e-mail: info@marconi.hu
Jó böngészést!
lacibá

Hozzászólás Szerző: lacibá »

A Marconi programok nagyon jók. Érdemes megvenni őket.
A Manó sorozat szintén. Bár az kicsiknek való.
Vannak szabadon terjeszthető programok is. Dóri matematikai gondolkodás munkájában láttam egy párat. Nem lehetne ezeket összegyűjteni? Nagy segitség lenne mindenkinek.
A saját készitésű lapok, rejtvények a diff. fogl. tárháza.
(Törölt a rendszer, nem tudom miért. Lehet, hogy régen voltam? Mennyi időnként kell bejelentkezni ahhoz, hogy "állományban" legyünk?)
Lacibá
TMÉ

Hozzászólás Szerző: TMÉ »

lacibá írta:A Marconi programok nagyon jók. Érdemes megvenni őket.
A Manó sorozat szintén. Bár az kicsiknek való.
Vannak szabadon terjeszthető programok is. Dóri matematikai gondolkodás munkájában láttam egy párat. Nem lehetne ezeket összegyűjteni? Nagy segitség lenne mindenkinek.
A saját készitésű lapok, rejtvények a diff. fogl. tárháza.
(Törölt a rendszer, nem tudom miért. Lehet, hogy régen voltam? Mennyi időnként kell bejelentkezni ahhoz, hogy "állományban" legyünk?)
Lacibá
Köszönöm a segítséget:TMÉ
Válasz küldése