Persze, én is azt mondom, hogy csak vegyék is el a sok lusta pedagógustól. Mit képzelnek ezek! Egész nyáron otthon vannak én meg dolgozom! Menjenek csak nyári napközibe 50 C terembe órákat tartani.
Vegyék el tőlük! Szedte, vette, teremtette!
Túlórák évközben, szombatok ingyen, ingyen diákfelkészítés, tanulmányversenyek, továbbképzések, ügyeletek, vizsgáztatás, amit természetesen ezek után fizetne az intézmény, mert ugye a világ egyből megfordulna.
Mit neked heti 40 óra munkahét. Amint túlléped, azonnal a számláló indul. Otthoni felkészülés? Dehogyis! Az intézménybe, ami biztosítja neked a számítógépet, fénymásolót, internetet, nyomtatót, könyvtárat, papírt, tollat és egy roskatag széket és asztalt.
Pedagógus nem köteles otthon felkészülni. Ez nincs törvényben. Ha az intézmény úgy gondolja, akkor ott készül a következő napra, de ebben az esetben biztosítani kell mindent. Szóval, nem tudom melyik lenne olcsóbb. A 25 nyamvadt nap, amit végre a sok kimerült hónapok után kapnak vagy amit itt kapásból 2 perc alatt felsoroltam.
Ha jól belegondolok a családi költségvetésünknek kb. 5-6 eft-ban van havonta az, hogy van a családba pedagógus. Nos, ezt az összeget visszahordja az intézménybe. Melyik intézmény még ilyen? APEH, valamelyik bank, önkormányzat, sertéshizlalda, szarvasmarhatelep?
Kicsit majd gondolkodjanak el ezen a tisztelt törvényhozók!
Nem kellett volna itt éjszaka Zsolt hozzászólását elolvasnom.