Évvégi értékelés

Dóri

Évvégi értékelés

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Az évvégi értékelést, a munka lezárását hogyan csináljátok?
Nincs előírás, nincs törvény, viszont van, kell lenni ésszerű lezárásnak.
(Ha van egyéni terv, kell lenni egyéni eredménynek is.)

????? :?: Kiváncsi lennék néhány megoldásra.
bégé

Re: Évvégi értékelés

Hozzászólás Szerző: bégé »

Kedves Dóri!
Nálam az év végi lezárás úgy működik, hogy amit év elején, ill. félévkor felvettem vizsgálatokat a gyerkőcnél, azt év végén is elvégzem. Így van összehasonlítási alapom a fejlődést illetően. Ezt a haladási napló végén összehasonlítva leírom, kiegészítve az évközbeni egyéb tapasztalatokról (pl. feladatvállalás, feladattartás, figyelem, önálló próbálkozás, analógiák elsajátítása, együttműködési készség, egyéni ötletek alkalmazása, gondolkodási műveletek stb.). Dátum, aláírás, pecsét. Ha szerencsém van, bejön a szülő, és vele is, illetve a gyerkőc tanárával is megosztom. Nálam ennyi. Én is szívesen olvasnék mások év végi zárásáról. :roll:
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Ugyanígy csinálom, mint Dóri. Év közben egy füzetben jegyzetelek magamnak, ha valami kirívót veszek észre. A tanár kollégával szoktam konzultálni, ugye hozzánk már nem igen jön a szülő....
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Evike01

Hozzászólás Szerző: Evike01 »

Én is ugyanígy csinálok mindent+ a bizibe és a törzslapokhoz is hozzáteszem a szöveges értékelésemet minden tanév végén! Így a szülő megnézheti--nem kell külön bejönnie--és van egy kis hivatali látszata az értékelésnek! :idea:
bégé

Hozzászólás Szerző: bégé »

Évike! Nagyon tetszik az ötleted! Bár már időm nem lesz megvalósítani, és a jövőt illetően sem biztos, hogy lesz alkalmam ilyeneket írni (munkahely megszűnés miatt). Viszont ezt a megoldást más kolléganőmnek is elmondom! Köszönöm!
nora

Hozzászólás Szerző: nora »

Sziasztok!
A 2008/2009-es tanévben SNI-b és BTM-es gyermekre egyaránt az A.G.350.r.sz Grafika Press Nyomdaipari Zrt. által készített egyéni fejlesztő naplókat használtam. Ez egy összehajtott A/3-as lap, melynek beloldalán van hely a tanév elejei és a tanév végi állapot szöveges értékelésére. Elég munkás volt, 16 gyerekre 16 napló. Ha valakinek van energiatakarékosabb megoldása szívesen követném. :?:
Nora
driszko

Hozzászólás Szerző: driszko »

Nora!

Én ilyet még életemben nem vezettem! Mi ez? Nem lehet, hogy ezt a fejlesztő felkészítésben, vagy a korai fejlesztésben használják? Nincs még valami kisbetűvel odaírva az EGYÉNI FEJLESZTŐ NAPLÓ alá?
eri

Hozzászólás Szerző: eri »

Sziasztok, nálunk is hasonlóan kérték az egyéni fejlesztő naplót, év elején és év végén oldalas jellemzés minden gyerekről/ nekem 32-ről kellett/. Gy. Kö.2210. Állami Nyomda nyomtatványt használtuk. Fejlécen ez szerepel: A korai fejl-ben, v.mint a képzési kötelezettség keretében gyógyped. fejlesztő foglalkoztatásban részesülő gyermek foglalkoztatásához.A 14/1994. /VI.24./ MKM r. alapján korai fejl.-ben és a fejl. foglalkoztatásban kötelező. Nálunk is volt ellenőrzés és senkinek nem jutott eszébe, hogy azt mondja lehetne egyszerűbben esetleg más nyomtatványom. Eri
driszko

Hozzászólás Szerző: driszko »

Eri!

Ha korai fejlesztésben vagy fejlesztő felkészítéssel foglalkozol, akkor valóban ezeket a nyomtatványokat kell használni. Azonban, ha többségi általános iskolában/óvodában a SNI tanulók gyógypedagógiai célú rehabilitációját végzed, akkor ezeket nem kell vezetni!!!!
eri

Hozzászólás Szerző: eri »

Igen többségi ált. isk.-ban SNI és BTM gyerekeket fejlesztek. Ezt egy ellenőrzést végző személynek azért illetve volna tudnia? Vagy nem. köszi eri
Válasz küldése