Segítség!

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Darócziné Danku Erika

Segítség!

Hozzászólás Szerző: Darócziné Danku Erika »

Kedves Gabi!
Tanító szakos EBI szakvizsgával rendelkező pedagógus vagyok. Szeretném elvégezni a fejlesztő-differenciáló szakpedagógus továbbképző szakot is. A fenntartóm csak akkor járul hozzá a tandíjhoz, ha a szakszerű törvényi hivatkozásokkal érvelek, miért jó a mi iskolánknak, ha ezt elvégzem? Milyen kompetenciákkal rendelkezem és mit tud ebből az iskola profitálni? Az iskolánkban magas a HH-s és HHH-s tanulók aránya, továbbá enyhe értelmi fogyatékos tanulók integrálását is végezzük. Várom a segítséget? Köszönöm: Erika
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Re: Segítség!

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Erika!
Éppen az az érv, hogy a sok a HHH és az ért.fogy gyerek akiket - főleg az utóbbit - a gyógypedagógus láthatja el. Nem kell utazó gyp-s, helyben vagy. Tudsz a kollégáknak segíteni pláne ha integrálva lesznek a gyerekek. Az integrálásnál - normális helyen - a szakos nevelő és gyp-s összedolgoznak. A gyp-s ismeri a tantervi követelményeket, melyet átdolgoz a tanítóval és a szakossal.
Nos én a Te helyedben a gyógypedagógiát végezném el. Sokkal több lehetősége van, mit a fejl. ped.nek.
Tanulmányozd át az alábbi linken lévőt. Ebből is kiokosodsz valamit. Sőt.....!
http://www.szolnok-ped.sulinet.hu/pszsz ... tember.ppt
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Darócziné Danku Erika

Re: Segítség!

Hozzászólás Szerző: Darócziné Danku Erika »

Kedves Gabi!
Köszönöm a gyors választ, a mellékletből valóban kaptam segítséget. Végül is az a törvény is kellene, hogy az IPR-s iskoláknak kötelező fejlesztő pedagógust alkalmazni. Tudom, a gyógypedagógia jobb lenne, de sajnos arra nincs lehetőségem. Szia: Erika
Válasz küldése