SNI gyermek
-
Némethné Balogh Krisztina
SNI gyermek
Szeretném megkérdezni, hogy utazó gyógypedagógust van-e jogom kérni? Nevelőszülő vagyok, van egy SNI gyermekem, de az óvodában és a faluban nincs gyógypedagógus.Másik faluba kellene vinni a gyereket hetente kétszer. A faluban szerintem nem csak nekem van ilyen problémám, hiszen több olyan gyerek él itt, akinek gyógypedagógus, fejlesztöpedagógus, pszichológus segítségére lenne szükség. Köszönettel: Némethné Balogh Krisztina
- Fodor Zoltán
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Re: SNI gyermek
Szerintem az intézmény vezetőjének kell ezt kérvényezni (kérni), hogy az intézménynek szüksége lenne utazó gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus vagy logopédusra. Ha a faluban vagy magában az intézményen belül is szükség van ilyen szakemberre, akkor az óvoda vezetője tegye meg a szükséges lépéseket. Miért ő? Az utazó pedagógus ne menjen házhoz (nincs is ennyi ideje), hanem intézményen belül foglalkozzon a gyerekkel, ahol kapcsolatot tud tartani olyan más pedagógussal, aki a gyerekkel nap, mint nap foglalkozik.
-
driszko
Re: SNI gyermek
Krisztina!
Azt kellene megtudni, hogy az óvoda fenntartója (önkormányzat) felveszi-e a gyermek után járó plusz normatívát. Ha igen, akkor neki KÖTELESSÉGE megszervezni a gyermek ellátását. Vagy úgy, hogy a pedagógust, vagy úgy, hogy a gyereket utaztatja. A pontosítás végett: nem a szülőnek kell eljönni a munkahelyéről, hogy elvigye a gyermeket fejlesztésre, hanem az önkormányzatnak kell erről gondoskodnia.
Ha nem veszi igénybe az emelt normatívát, akkor sajnos marad a kérés. Lehet, hogy össze kellene fogni a szülőknek, és úgy felkeresni az adott szakembert. Én 3-5 gyermekért már átmennék a szomszéd faluba.
Azt kellene megtudni, hogy az óvoda fenntartója (önkormányzat) felveszi-e a gyermek után járó plusz normatívát. Ha igen, akkor neki KÖTELESSÉGE megszervezni a gyermek ellátását. Vagy úgy, hogy a pedagógust, vagy úgy, hogy a gyereket utaztatja. A pontosítás végett: nem a szülőnek kell eljönni a munkahelyéről, hogy elvigye a gyermeket fejlesztésre, hanem az önkormányzatnak kell erről gondoskodnia.
Ha nem veszi igénybe az emelt normatívát, akkor sajnos marad a kérés. Lehet, hogy össze kellene fogni a szülőknek, és úgy felkeresni az adott szakembert. Én 3-5 gyermekért már átmennék a szomszéd faluba.