A TV dolgot én a családban könnyedén megoldottam. A különböző mese csatornákat (nem sorolom fel) nem hangoltam be a televízión, így nem tudják nézni nálunk a gyerekek. Sőt, mesenézés max. szombat és vasárnap reggel van csak nálunk, válogatva.
A fiam már erősen internetezik, a lányom még csak nézegeti, dolog megoldva: tartalomszűrés. Nézzék azt, ami az ő korosztályukba való.
Sajnos a mobiltelefonnal a fiamnál gondok vannak, mert ott hetente kell ellenőrizni a tartalmat, de már nem rak fel nem neki való dolgot.
Talán sikerült azt szemléltetnem, hogy nekem, mint szülőnek nagyon oda kell figyelni, ha azt szeretném elérni, ami a gyerekeimnek éppen a legjobb. Egy kis lazulás és ők már megérzik. (résen kell lenni)
A munkahelyek, túl hajszoltság közre játszik egy gyerek nevelkedésében. Mint írtam is már egyszer, olyan szülök nem tudnak kellő mértékben oda figyelni a gyerekük nevelésére,akik 3 műszakban járnak dolgozni, túlóráznak és egyéb pénzkeresési mód alapján próbálnak megélni. A gyerekre nagyon kevés idő jut. Valljuk be őszintén, ezek a gyerekek nagy többsége lakótelepeken él. Itt a már inkább egymást nevelik az utcán, tereken. Mi a menő, jó cucc, laza, stb.
Ezek a gyerekek közbe iskolába is járnak és ott is az a menő, ha beszól, röhög, nem tanul, laza, stb.
Törvény?
Nagyon a tanárok mellett vagyok, pedig nem vagyok az, de látom nap, mint nap a küszködésüket. A tanárok védelmébe olyan törvényt kellene hozni, hogy max. 3 igazgatói figyelmeztetés alatt maradhat az iskolába. Ha viselkedése alapján nem változik, akkor speciális intézménybe kell vinni és ezt a szülő ne korlátozhassa, ne támadhassa meg, akár bírósági úton is. Ilyen gyerekek a többi kárára tartózkodik a teremben, nem tudnak tanulni, figyelni. Oktatás színvonala romlik, hiszen nincs megfelelően leadva az anyag. A jelen törvény kimondja, hogy a gyereknek joga van tanulni és kötelező is ez 18. éves koráig.
Na, de milyen áron? Persze, legyen joga tanulni, de a törvény mondja azt is ki, hogy a tanárnak joga van tanítani, fegyelmezési, magatartási gondokat a szülők oldják meg. Ha nem tudja megoldani a gyerekének a fegyelmezését, akkor talán el kell gondolkodni, hogy tudja-e nevelni.
Nos, talán így összesűrítve.