BTM gyerek után járó juttatások
BTM gyerek után járó juttatások
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni ebben a kérdésben. Tudom, hogy a csoport számításánál 2 főnek számít, de ez anyagilag is többletet jelent-e? Én eddig azt a választ kaptam, hogy nem. A Nev. Tan. azt üzente, hogy, ha van törvényi hivatkozás akkor jár az emelt összeg.A MÁK és a Szakértői nem ad egyértelmű választ
.Én lenni megkavarva!! a 30 fejlesztésre szorult gyerekek közül 1 SNI-s, a többi BTM. A válasz a főnökömnek a legfontosabb, és persze nekem is.

Re: BTM gyerek után járó juttatások
Szia lazika!
Én úgy tudom, hogy nincs normatív támogatás BTM gyermek után - illetve hallottam valami olyasmiről, hogy pályázatokat írnak ki a BTM gyerekek fejlesztésének finanszírozására - de ilyet én láttam. Nálunk a szakértői egyértelműen állást foglalt: az SNI fejlesztéséhez kell a gyógypedagógus, a BTM-es gyermeket BÁRKI fejlesztheti - mivel nem adnak pénzt hozzá.
Sőt! Ingyen tankönyvet sem kapnak a BTM-esek - míg az elmúlt tanévben járt nekik! Nálunk ez is nagy probléma - rosszul fogadják a szülők a hírt, lobogtatják a papírt, nehéz megmagyarázni!
Én úgy tudom, hogy nincs normatív támogatás BTM gyermek után - illetve hallottam valami olyasmiről, hogy pályázatokat írnak ki a BTM gyerekek fejlesztésének finanszírozására - de ilyet én láttam. Nálunk a szakértői egyértelműen állást foglalt: az SNI fejlesztéséhez kell a gyógypedagógus, a BTM-es gyermeket BÁRKI fejlesztheti - mivel nem adnak pénzt hozzá.
Sőt! Ingyen tankönyvet sem kapnak a BTM-esek - míg az elmúlt tanévben járt nekik! Nálunk ez is nagy probléma - rosszul fogadják a szülők a hírt, lobogtatják a papírt, nehéz megmagyarázni!
Szia!
BTM-es után sajnos nem jár emel normatíva, se semmi... Hogy ez igazságos e...? Szerintem nem.
Velük nem kötelező foglalkozni a gyógypedagógusnak.
BTM-es után sajnos nem jár emel normatíva, se semmi... Hogy ez igazságos e...? Szerintem nem.
Sziasztok!
Na a rendszer tényleg nem valami jó, de azzal egyetértek, hogy BTMN-es gyerek ne kapjon ingyen tankönyvet. Mi a fene indokolja az ingyenességet náluk?? Ugyanazt a tankönyvet használják, amit a többi gyerek, vagyis nem drágábbat, ráadásul kap ingyen plusz foglalkozásokat, juttatásokat, pl. hosszabb felkészülési időt a beszámoltatásoknál, vagy hogy írásbeli dolgozatok helyett felelhessen. Miért kéne a tankönyveket térítésmentesen megkapnia? Az szociális juttatás, ne keverjük a kettőt.
Zsolt
Na a rendszer tényleg nem valami jó, de azzal egyetértek, hogy BTMN-es gyerek ne kapjon ingyen tankönyvet. Mi a fene indokolja az ingyenességet náluk?? Ugyanazt a tankönyvet használják, amit a többi gyerek, vagyis nem drágábbat, ráadásul kap ingyen plusz foglalkozásokat, juttatásokat, pl. hosszabb felkészülési időt a beszámoltatásoknál, vagy hogy írásbeli dolgozatok helyett felelhessen. Miért kéne a tankönyveket térítésmentesen megkapnia? Az szociális juttatás, ne keverjük a kettőt.
Zsolt
- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Bocsánat! - valamit félre értettetek Gabi írásában.
Nem a szociális juttatásra gondolt szerintem.
Vagy én nem értem a kérdést?
Ha jól gondolom, Ő arra céloz, miért nem számít 2 főnek és miért nem jár neki fejlesztés?BTM-es után sajnos nem jár emel normatíva, se semmi... Hogy ez igazságos e...? Szerintem nem.
Nem a szociális juttatásra gondolt szerintem.
Vagy én nem értem a kérdést?
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Gabi!
Én Driszko megjegyzésére céloztam ("Sőt! Ingyen tankönyvet sem kapnak a BTM-esek - míg az elmúlt tanévben járt nekik! Nálunk ez is nagy probléma - rosszul fogadják a szülők a hírt, lobogtatják a papírt, nehéz megmagyarázni!")
Bár szerintem ők régen sem kaptak ingyen tankönyvet.
Zsolt
Én Driszko megjegyzésére céloztam ("Sőt! Ingyen tankönyvet sem kapnak a BTM-esek - míg az elmúlt tanévben járt nekik! Nálunk ez is nagy probléma - rosszul fogadják a szülők a hírt, lobogtatják a papírt, nehéz megmagyarázni!")
Bár szerintem ők régen sem kaptak ingyen tankönyvet.
Zsolt
- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Zsolt! - így már érthető.
Nálunk sem kaptak és most sem kapnak ingyen tankönyvet. Könyvtári könyvekkel oldják meg még azoknál a gyerekeknél is, akik nem szorulnak rá. Ha valaki meg meg akarja venni, ám tegye! De ne panaszkodjon akkor!
Nálunk sem kaptak és most sem kapnak ingyen tankönyvet. Könyvtári könyvekkel oldják meg még azoknál a gyerekeknél is, akik nem szorulnak rá. Ha valaki meg meg akarja venni, ám tegye! De ne panaszkodjon akkor!
Gabi
Az elmúlt tanévben mindenki SNI volt - ingyen tankönyvet kapott. Aztán jött a felülvizsgálat - jópár gyermeket kivettek az SNI körből. Most ezek a szülők nem értik, hogy míg a tavaly járt, most miért nem. Illetve, hogy az egyik papír alapján (TKVSZRB) még most is jár, a másik alapján (Nev.Tan.) meg nem.
Egyébként a BTM is két főnek számít, fejlesztő foglalkoztatásra is jogosult. Csak éppen pénzt nem rendel hozzá a büdzsé, ezért van az, hogy nem alkalmaznak rá plusz gyógypedagógust, hanem azok a pedagógusok fejlesztenek, akinek nincs ki a kötelező óraszáma. Jobb helyeken pedig a fejlesztőpedagógusok kapják meg ezt a feladatot.
Egyébként a BTM is két főnek számít, fejlesztő foglalkoztatásra is jogosult. Csak éppen pénzt nem rendel hozzá a büdzsé, ezért van az, hogy nem alkalmaznak rá plusz gyógypedagógust, hanem azok a pedagógusok fejlesztenek, akinek nincs ki a kötelező óraszáma. Jobb helyeken pedig a fejlesztőpedagógusok kapják meg ezt a feladatot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára driszko 2009.08.28. 12:09-kor.
- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Adrienn!
Azt hiszem , mi is sok mindent nem értünk! Hát még a szülő... Aztán bennünket szidnak.
Azt hiszem , mi is sok mindent nem értünk! Hát még a szülő... Aztán bennünket szidnak.
Gabi
Töröltem az előző hozzászólásomat. Sőt a választ is.
BOcsánat, én hibáztam. Figyelmetlenül olvastam Gabika levelét.
Lehet hogy én is "diszpinty" vagyok? (Zsolt megfogalmazásában.Ez ciki, mivel logopédiát végeztem.)
Megpróbálom helyrehozni a lehetetlent.
Küldtem Zseninek egy egyéni tervet a figyelemfejlesztésről. Ez kézenfekvő volt a program alapján.
Van egy emlékezet fejlesztő program is. Kéri valaki? Feltegyem???
Ui:
Gabika! Vétkem a bocsánatos bűnök kategóriájába tartozik?
BOcsánat, én hibáztam. Figyelmetlenül olvastam Gabika levelét.
Lehet hogy én is "diszpinty" vagyok? (Zsolt megfogalmazásában.Ez ciki, mivel logopédiát végeztem.)
Megpróbálom helyrehozni a lehetetlent.
Küldtem Zseninek egy egyéni tervet a figyelemfejlesztésről. Ez kézenfekvő volt a program alapján.
Van egy emlékezet fejlesztő program is. Kéri valaki? Feltegyem???
Ui:
Gabika! Vétkem a bocsánatos bűnök kategóriájába tartozik?