Nincsen törvényi változás. A szülő is kérheti a vizsgálatot.
Egy kérvényt kell írnia és megindokolni, miért kéri a vizsgálatot!
fejlesztő órák dokumentálása
- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Re: fejlesztő órák dokumentálása
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy a szülő már nem fordulhat közvetlenül a szakértői bizottsághoz, csak a nev.tan.hoz. Majd Ő továbbküldi. Egy telefont megér: fel kell hívni a szakértőit és megkérdezni.
Az Országos bizottságokhoz (pl. Országos Beszédvizsgáló) azonban még mindig közvetlenül fordulhat a szülő.
Én úgy tudom, hogy a szülő már nem fordulhat közvetlenül a szakértői bizottsághoz, csak a nev.tan.hoz. Majd Ő továbbküldi. Egy telefont megér: fel kell hívni a szakértőit és megkérdezni.
Az Országos bizottságokhoz (pl. Országos Beszédvizsgáló) azonban még mindig közvetlenül fordulhat a szülő.
Igaza van Adriennek.
Én nev.tanban dolgozom és csak rajtunk keresztül lehet továbblépni. Mi vagyunk az első szűrő.
A szakvéleményünkben javasoljuk a további szakértői vizsgálatot.
Én nev.tanban dolgozom és csak rajtunk keresztül lehet továbblépni. Mi vagyunk az első szűrő.
A szakvéleményünkben javasoljuk a további szakértői vizsgálatot.
A szülő kérheti a vizsgálatot. Bármikor.
Az intézmény is kérheti, ha előzőleg a Nev Tan már megvizsgálta. Azt hiszem dec 15-ig.
A komferencia anyagában ez benne van részletesen, törvényekkel megtámogatva.
A koömferenciák anyaga fenn van a honlapon. Sztem még érvényben van.
Dóri
Az intézmény is kérheti, ha előzőleg a Nev Tan már megvizsgálta. Azt hiszem dec 15-ig.
A komferencia anyagában ez benne van részletesen, törvényekkel megtámogatva.
A koömferenciák anyaga fenn van a honlapon. Sztem még érvényben van.
Dóri
A szülő jobban jár, ha ő kéri a vizsgálatot, mert hamarább kap időpontot, kivéve a TKVSZB-nél, mert ott 1 év a várakozási idő

- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Utána néztem!
Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló
Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szerint:
Vizsgálatot kezdeményezhet: szülő, nevelési-oktatási intézmény, egészségügyi, családvédelmi intézmény, gyermek-jóléti szolgálat stb.
Vizsgálati kérelem alapján 0-tól – a tanköteleskor végéig.
Kérelmezés ideje: szülő bármikor, nevelési-oktatási intézmény tankötelezettségnek kijelölt iskolában való teljesítéséhez december 15-ig, mentesítés igénylésénél január 31-ig (nevelési tanácsadók márc. 31.).
Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló
Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szerint:
Vizsgálatot kezdeményezhet: szülő, nevelési-oktatási intézmény, egészségügyi, családvédelmi intézmény, gyermek-jóléti szolgálat stb.
Vizsgálati kérelem alapján 0-tól – a tanköteleskor végéig.
Kérelmezés ideje: szülő bármikor, nevelési-oktatási intézmény tankötelezettségnek kijelölt iskolában való teljesítéséhez december 15-ig, mentesítés igénylésénél január 31-ig (nevelési tanácsadók márc. 31.).
Gabi
Egy dolog az elmélet, és egy a gyakorlat .... a tapasztalat sajna nem ez 

No, ..
végre
arra vártam ki lesz az első, aki végre utána néz, nempedig emlékezetből ill. rutinból ír
)
Gabinyert
egyébként itt van pl. egy link is erről
http://www.szakertoibizottsag4.hu/jelentkezes.html
ez kb félperces munka volt
mármint megkeresni és megtalálni aneten
na, hogy színesítsem,a szülő valóban kérheti a vizsgálatot, ami úgy történik, hogy jobb esetben fogadja a Bizottság.ill. ha telefonon történik mindez, akkor megkérik a szülőt, hogy előbb keressék fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót.
Vagyis tanulság:
1. kérheti a szülő a vizsgálatot - elvileg kötewles is fogadni a Bizottság, azonban az első ténykedése a 2. pont lesz
2.. az első teendője az lesz a szülőnek, hogy felkeresheti a nev. tant
vagyis mindenkinek igaza van
Zsolt
végre
arra vártam ki lesz az első, aki végre utána néz, nempedig emlékezetből ill. rutinból ír

Gabinyert

egyébként itt van pl. egy link is erről
http://www.szakertoibizottsag4.hu/jelentkezes.html
ez kb félperces munka volt
mármint megkeresni és megtalálni aneten
na, hogy színesítsem,a szülő valóban kérheti a vizsgálatot, ami úgy történik, hogy jobb esetben fogadja a Bizottság.ill. ha telefonon történik mindez, akkor megkérik a szülőt, hogy előbb keressék fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót.
Vagyis tanulság:
1. kérheti a szülő a vizsgálatot - elvileg kötewles is fogadni a Bizottság, azonban az első ténykedése a 2. pont lesz

2.. az első teendője az lesz a szülőnek, hogy felkeresheti a nev. tant
vagyis mindenkinek igaza van

Zsolt
Sziasztok!
Gyógypedagógus vagyok ÉATA szakon végeztem, 8 éve nem dolgoztam (gyes), s most felkínáltak egy fejlesztő pedagógusi állást egy általános iskolában. Segítsetek, mert annyira kiestem, hogy szükségem lenne mindenféle nyomtatványra,ami a hivatalos adminisztrációhoz kell, ill. mindenféle segéganyagra, ami a felmérésekhez + a fejlesztésekhez szükséges.
Az e-mail címem: barbara.soltesz@t-online.hu
Köszönöm
Barbara
Gyógypedagógus vagyok ÉATA szakon végeztem, 8 éve nem dolgoztam (gyes), s most felkínáltak egy fejlesztő pedagógusi állást egy általános iskolában. Segítsetek, mert annyira kiestem, hogy szükségem lenne mindenféle nyomtatványra,ami a hivatalos adminisztrációhoz kell, ill. mindenféle segéganyagra, ami a felmérésekhez + a fejlesztésekhez szükséges.
Az e-mail címem: barbara.soltesz@t-online.hu
Köszönöm
Barbara
- hogabi
- Moderátor
- Kapcsolat:
Kedves Barbara!
Itt a fórumon nézzél körbe alaposan. Minden le van írva. SNI/a,b, BTMN-es gyereknek stb... mire, milyen nyomtatványokra van szükség. Nem azért nem írom le, hogy mik kellenek, mert nem akarom, hanem nekem is meg kell keresni a nyomtatványok számát.
Amiért még érdemes a fórumon olvasni, megismered az új jogszabályokat, mert bizony az eltelt 8 év alatt sok változás van. Olvasás közben rábukkansz olyan dologra, pl. linkekre, fejl. tervekre, foglalkozásokra .... amikből tudsz csipegetni.
Van a fórumon - Segédletek, Törvények
A sok hozzászólásból is tudod bővíteni ismereteidet. Mi is sokszor vitatkozunk egy-egy témában, akik naponta benne vagyunk!
Bízom benne, hogy nem veszed sértőnek amit leírtam.
Jó munkát a tanévre!
Itt a fórumon nézzél körbe alaposan. Minden le van írva. SNI/a,b, BTMN-es gyereknek stb... mire, milyen nyomtatványokra van szükség. Nem azért nem írom le, hogy mik kellenek, mert nem akarom, hanem nekem is meg kell keresni a nyomtatványok számát.
Amiért még érdemes a fórumon olvasni, megismered az új jogszabályokat, mert bizony az eltelt 8 év alatt sok változás van. Olvasás közben rábukkansz olyan dologra, pl. linkekre, fejl. tervekre, foglalkozásokra .... amikből tudsz csipegetni.
Van a fórumon - Segédletek, Törvények
A sok hozzászólásból is tudod bővíteni ismereteidet. Mi is sokszor vitatkozunk egy-egy témában, akik naponta benne vagyunk!
Bízom benne, hogy nem veszed sértőnek amit leírtam.
Jó munkát a tanévre!
Gabi