Felmentés ellenére buktatták meg . Mit tehetünk?

Ha máshol nem, hát itt meg lehet kérdezni
Avatar
dewdrop

Felmentés ellenére buktatták meg . Mit tehetünk?

Hozzászólás Szerző: dewdrop »

Üdv. Segítséget kérnék.
Gyermekem angol nyelv értékelése és minősítése alól felmentést kapott 2016. Novemberében. A félévi bizonyítványban ez szerepel
angol nyelv fm
Idegen nyelv I. Elégtelen
idegen nyelvi gyakorlat elégtelen.
Tehát a másik (két) angolos tantárgyból megbuktatták. Ez a tantárgy év elején még egy néven, egy tantárgyként futott: szakmai angol néven.
Jogos ez így? Vagy tehetek valamit? Hiszen a szakértői vizsgálat igazolta, hogy nem képes megtanulni az angol nyelvet. 😞
Előre is köszönöm a választ.
dewdrop
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Felmentés ellenére buktatták meg . Mit tehetünk?

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Tessék megkeresni az igazgatót és nála reklamálni.
Valószínűleg az iskola nem készített igazgatói határozatot, melyben az igazgató engedélyezi a felmentést. A szaktanárt is fel kell keresni - természetesen a szakvéleménnyel, és beszélni vele. De első az igazgat!
Javítsák át a felmentésre a bukást!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
Mimi22

Re: Felmentés ellenére buktatták meg . Mit tehetünk?

Hozzászólás Szerző: Mimi22 »

Tudomásom szerint csak "közismereti" angolból lehet felmenteni, szakmaiból nem (egyik szakmai tárgyból sem)! M
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Felmentés ellenére buktatták meg . Mit tehetünk?

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Nem jól tudja kedves hozzászóló!

A sajátos nevelési igényű vizsgázó szakmai vizsgája vonatkozásában a szakképzési törvény 11. § (1)-(4) bekezdése az alábbiakat rögzíti.
„(1) A sajátos nevelési igényű vizsgázó részére a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott pályaalkalmassági és egészségügyi alkalmassági követelmények, valamint a fogyatékossággal élő emberek egyenlő esélyű hozzáférésének figyelembevételével biztosítani kell a sajátos nevelési igény jellegéhez igazodó felkészítést és vizsgáztatást, továbbá segítséget kell nyújtani részére ahhoz, hogy teljesíteni tudja a kötelezettségeit. A felkészítés és a vizsgáztatás során is biztosítani kell a sajátos nevelési igényű vizsgázó számára a fizikai és infokommunikációs akadálymentességet.

(2) A sajátos nevelési igény jellege alapján, a sajátos nevelési igényű vizsgázót – a gyakorlati vizsgatevékenység kivételével – mentesíteni kell egyes tantárgyak, tananyagegységek (modulok) tanulása és a beszámolás kötelezettsége alól. Ha azt a sajátos nevelési igény jellege indokolja, a vizsgázót mentesíteni kell a vizsgatevékenység idegennyelvi része vagy annak egy típusa, szintje alól. A vizsgán biztosítani kell a hosszabb felkészülési időt, segédszemély alkalmazását, az írásbeli beszámolón lehetővé kell tenni az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszközt, ha azt a sajátos nevelési igény jellege indokolja, a szakmai vizsgabizottság engedélyezheti az írásbeli (interaktív) vizsgatevékenység szóbeli vizsgatevékenységgel vagy a szóbeli vizsgatevékenység írásbeli (interaktív) vizsgatevékenységgel történő felváltását.

(3) A mentesítésről iskolai rendszerű szakképzés esetén a nemzeti köznevelésről szóló törvényben a sajátos nevelési igény megállapítására felhatalmazott szakértői és rehabilitációs bizottság, iskolarendszeren kívüli szakképzés esetén a szakértői bizottság kettő évnél nem régebbi véleményének hiányában a sajátos nevelési igényt megalapozó fogyatékosság tekintetében illetékes szakambulancia, szakrendelő vagy szakgondozó intézmény szakorvosának véleménye alapján a szakmai vizsgabizottság dönt.

(4) Az e § alapján nyújtott mentesítés kizárólag a mentesítés alapjául szolgáló körülménnyel összefüggésben biztosítható, és nem vezethet a bizonyítvány által tanúsított szakképesítés megszerzéséhez szükséges követelmények alóli általános felmentéshez.”

Szakképzés esetében a mentesítés tehát kizárólag ezen § (4) bekezdésében meghatározott korlát figyelembe vételével érvényesíthető, vagyis kizárólag a mentesítés alapjául szolgáló körülménnyel összefüggésben biztosítható, és nem vezethet a bizonyítvány által tanúsított szakképesítés megszerzéséhez szükséges követelmények alóli általános felmentéshez.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése